Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)
Szukam filmu prod.francuskiej lub włoskiej. Film opowiada o kobiecie, ok 55 lat, która zakochuje się w facecie - on ma klasę, wielki styl, jest bogaty i szarmancki. Jej mąż to prosty, aczkolwiek wartościowy facet, oni są biedni, on chyba rybak, mają córkę...w kazdym bądż razie ona jest zauroczona nowym facetem i jakością spędzanych chwil z nim...i odchodzi od męza, przeprowadza się do niego, ich córka zaczyna gardzić matką....potem nie pamiętam i film kończy się, że oboje czyli ona i mąż toną w morzu trzymając się za rękę. Pomóżcie please:). Dzięki.
Mam pewien problem, znam tytuł filmu ale za cholerę nie moge go zdobyć. Jest to "TWIERDZA, The Keep" z 1983 roku
http://www.filmweb.pl/f11263/Twierdza,1983
Czy ktoś wie skąd go wziąć/kupić?
sam bym kupił, ale u nas tego w ogóle nie wydano na dvd, a i w świecie trwa polowanie na jakieś nieliczne wydania ( ma być nowe http://www.horror-movies.ca/horror_9272.html ) - podobno japończycy kiedyś wypuścili dvd z "The Keep", ale na Amazonie jest tylko vhs
pozostają torrenty: http://bitnova.info/torrent/5eab3b634e8adbc245261bfa60316bd29374e0a9 (póki mi nie skasują posta;) albo polowanie na aukcjach na wydanie zagraniczne, ewentualnie jakiś stary vhs z dawnych wypożyczalni ("Twierdza" była na pewno na kasecie z polskim lektorem w latach 90-tych)
hmm ... jeszcze ci piszą, że mają http://www.darkmachine.pl/filmy-movies/rs-twierdza-keep-1983-a-28277.html - trzeba by się tam zalogować i sprawdzić
szukam kazdego filmu z tzw. "pozytywna postacia"(wiadomo,ktora zaraza pozytywnym mysleniem i postepowaniem innych). zakladam ze w wiekszosci beda to komedie.
przyklady ktore znam:
-happy go lucky
-amelia
-jab we met
-Kal Ho Naa Ho
prosze o wiecej tym podobnych :)
szukam jakichkolwiek filmów przedstawiających cos z tematów jak bieda, nałogi, łamanie praw człowieka, nietolerancja, rasizm itp itd., nakręcone najwcześniej w latach 70'
taki film amerykański o feministce ktora strasznie krytykowala mezczyzn, nie lubila ich, az w koncu jakis psychopata ja porwal i w specjalnie przygotowanym pokoju wieził i indoktrynował ze mezczyzni sa lepsi. skonczylo sie ze ona udała ze sie zindoktrynowała i sama go zamknęła w tym pokoju
Marcia polecam ci "Wariatkę z Alabamy" i "Co gryzie Gilberta Grape'a" (to do rasizmu i uprzedzeń)oraz "Przetrwać w Nowym Jorku" (narkomania).
witam szukam pewnego filmu w zasadzie jest on chyba jednym z nowszych ale niestety nie znam tytułu. podobno gra w nim Tom Cruz ale tematyka filmu nie pasuje do niego! a więc film jest o kolesiu który w dzień jest normalnym facetem człowiekiem a w nocy przebiera sie i morduję ludzi. tyle mi wiadomo na ten temat prosze o jakieś wskazówki z góry wielkie dzięki!
Proszę o pomoc. Film był w TVP kilka lat temu, w związku z tym nie wszystkie szczegóły pamiętam. Opowiadał on o młodej kelnerce, greczynce oraz nowoprzyjętym kucharzu do jej restauracji. Ów kucharz jest starszy od kelnerki jednak oczywiście oboje się sobie podobają i dochodzi do scen łóżkowych. Jej dotychczasowy chłopak nie jest z tego zadowolony i postanawia jakoś usunąć kucharza. Pamiętam, że w pewnym momencie, na tyłach tej restauracji, czy też baru, dochodzi do strzelaniny (prawdopodobnie z ochroną?) i ktoś z kręgu jej chłopaka ginie. Niestety to cała moja wiedza o tym filmie, jednak jeżeli komuś się skojarzy jakiś tytuł, proszę o podanie, pozdrawiam.
Witam!
Chodzi o film który leciał dosyć dawno temu na TCM. Ole mnie pamięć nie myli to jest to raczej starszy film (może 1960-1980).
Opowiada o czasach, w których ludzie jeżdżą na wakacje do jakiś miasteczek tematycznych robotów. Np Jedno jest taki kraj niby Western, drugi średniowiecze itd, i całe te światy są wypełnione robotami, które imitują ludzi (np robot kobieta w średniowieczu, która z założenia producentów miała być "łatwa"). Potem coś się dzieje, że to wszystko się sypie i roboty zaczynają zabijać (<---tu pewny niejestem), buntują się.
Główny bohater/bohaterowie, który na wolne udał się do świata westernu po buncie maszyn stara się uciec z tegóż miejsca. Tyle pamiętam z filmu.
Acha przypomniał mi się jeden szczegół!
W swiecie westernu można było dostac rewolwer, który strzelal slepakami ale unieruchamial(niby zabijal roboty)
Szukam Filmu tytułu namiaru cokolwiek...
Dobrych kilka lat temu ogladalem 2 filmy o tematyce wojny w wietnamie jescze na VHSie tytuły ktore byly na kasecie to pluton zwiadowczy w oblezeniu i pluton zwiadowczy wzgorze film opowiadal o losach grupki zolniezy w pierwszej czesci jest dosc charakterystyczna scena nocna w ktorej to zolnierze robia bomby domowego sposobu armaty na gwozdzie itp. i w zasadzie niewiele wiecej pamietam moze ktos z was spotkal sie kiedys z filmami o tym tytule i zna ich oryginalne tytuły czy jakies informacje na ich temat pozdrawiam
p.s filmy z tego co pamietam byly naprawde dobre dlatego dziwie sie ze nigdzie ich niemozna znalezc;/
szukam polskiego horroru z ok 2000r.n pamietam scene ze pare osób bylo chyba na dzialce i weszli do chatki i jedna babka weszla do kibla dlugo jej nie bylo wiec otworzyli drzwi a ona miala podciete gardlo z góry dzięki!
Może to:
http://www.filmweb.pl/f286392/Noc,2004
Nie oglądałem, ale kiedyś czytałem recenzje i coś tak mi się kojarzy
Tym razem ja mam problem ze znalezieniem filmu.
Kiedyś jak byłem małym dzieciakiem to widziałem na kasecie taki horror komediowy klasy B. Na moje oko mógł być z lat 80. Film ten, jak dobrze pamiętam, nazywał się "Grobowiec" i pewnie w epoce VHS-ów krążył właśne pod takim tytułem. Niestety ten film pod tym tytułem tutaj nie widnieje.
Film ten opowiada o grupce młodych przyjaciół, którzy zapuścili się do pewnego grobowca w celu odszukania skarbu. Niestety zamiast skarbu natknęli się na... oczywiście zombiaki. Pamiętam też, że na początku gadali ze starym karczmarzem, który nie miał jednego oka.
UWAGA! TUTAJ MOŻE BYĆ CZĘSCIOWY SPOJLER.
Pamiętam kilka scen z filmu. Pierwsza scena była taka, że bohaterowie byli zatrzaśnięci w jednej komorze grobowej stalowymi kratami i w pewnym momencie śruby trzymające wieko sarkofagu zaczęły się odkręcać. Pamiętam, że bardzo chcieli się z tej komnaty wydostać. Druga scena jaką pamiętam to zombiak chodzący i walący w trumny w celu "obudzenia" towarzyszy. Trzecia scena jaką pamiętam to przyjęcie które sobie zombiaki urządziły, a gdy zobaczyły bohaterów to pouciekały do trumien. Czwarta rzecz jaką pamiętam to studnia pełna wody, do którego wpadł jeden z bohaterów. Pamiętam wystające oko z wody, oraz zjawy (które przybrały postać jego kumpli) i go wołały aby wszedł na górę.
Na pewno fani horroru będą wiedzieć jaki to film. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek namiary.
Może to:
http://www.filmweb.pl/f117169/Oaza+zombich,1983
Ale oglądałem wieki temu więc mogę się mylić. Na przykład karczmarza nie pamiętam
Bardzo dziękuję za odpowiedź, ale to chyba nie ten film. Chociaż fabuła tego filmu o Saharze też się wydaje niezła. Z tego co pamiętam to akcja nie działa się na Saharze. Na pewno był karczmarz, u którego w piwnicy było zejście do grobowca. Nie chcę też zdradzać końcówki
Spróbuję jeszcze na horror.com.pl, chociaż tam już przekopałem chyba prawie wszystkie filmy. Jak tam nie będzie, to się poddaję.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
Witam ;) ,
poszukuję filmu, jest to ta sama historia miłosna przedstawiona najpierw z perspektywy kobiety, następnie mężczyzny... w efekcie obserwujemy dwa całkiem różne opowiadania.
Ma ktoś jakiś pomysł? :)
O!
Takiego tematu szukałem! :)
Kiedyś dosyć dawno oglądałem film produkcji amerykańskiej. Opowiadał o takim facecie, który był historykiem. Koło niego zamieszkała miła rodzinka (tak naprawdę byli to terroryści). Oczywiście on tego nie wiedział i stopniowo odkrywał prawdę. Po czym dowiedział się, że planują oni zamach, bodajże na Pentagon. Ruszył za nimi w pościg i kradnąc ich samochód sam w wiózł bombę do Pentagonu. I zginął. Oczywiście za wszystko go obarczyli.
Nie pamiętam nazwy tego filmu. Ale wydaję mi się, że było tam coś z "Avenue". Z góry dziękuję za pomoc.
Nie pamiętam tytułu filmu. Prosze o pomoc. Kobieta ( pani doktor) mieszkająca w Ameryce zostaje potwana przez Arabów (na polecenie szejka)i wywieziona za granice. Na jej poszukiwanie wyrusza jej narzyczony. Na koniec okazuje sie ze jest jakąś arabska książniszką. Film przygodowy emitowany w latach 90, w częściach przez TVP i chyba Polsat
Szukam filmu o Wikingach przybijających jako pierwsi do wybrzeży Ameryki. Jakiś rok, może 2 temu puszczali nawet trailer tego w kinach, później nic już o filmie nie słyszałem, a naprawdę świetnie się zapowiadał.
O ile pamiętam to typowo Hoolywoodzka produkcja o wysokim budżecie.
Szukam tytułu filmu, który leciał w późnych godzinach na HBO, ostatni raz chyba w wakacje.
Film jest bardzo krótki, opowiada o spotkaniu kobiety i mężczyzny przy kolacji. Facet uważa, że nie warto tracić czasu na różnego rodzaje podchody, więc należy wygarnąć sobie od razu wszystkie swoje wady i dziwactwa. Na samym początku pokazuje kobiecie swoje zdjęcie jak wygląda zaraz po przebudzeniu rano :)
Film kończy się sceną znów w restauracji, tyle że podczas którejś tam rocznicy ich ślubu, facet daje kobiecie prezent zapakowany w foliowy worek, na co ona mu odpowiada, ze wie co jej kupił bo go śledziła - jak mówili na pierwszym spotkaniu.
Z góry dziękuję za pomoc :)
Witam wszystkich, szukam mprzedwojennego filmu pt."Syn Wisły", chyba, na podstawie powieści pod takim tytułem. Widziałam go kiedys w TV ale ani filmoteka , ani żadne inne źródła nic nie wiedzą a był kręcony w przedwojennym Toruniu...
pozdrawiam wielbicieli ruchomych obrazków.
Szukam filmu, który oglądałem pare lat temu. Leciał on na TVP1 . Jakiś pisarz miał wypadek samochodowy. Odnalazła go jedna kobieta, która uwielbiała jego książki. Nie mogła mu wybaczyc, ze jej ulubiona postac z Ksiązki tego pisarza zginęła. Kazała mu pisac od nowa. Specjalnie jezdziła po papier do miasta. On próbowal się uwolnic z jej domu. Nie pamietam jak się skonczylo :P . Z góry dziękuje ;)
kiedyś oglądałam w tv film o dziewczynie która mieszkała z mama a ta mama prowadziła sklep z sukniami ślubnymi. ona czasami stawała na ladzie w sukience(nie wiem po co).. i kolo tego sklepu zatrzymywał się patrzył na nią chłopak w którym ona była zakochana i kiedyś przyszła na bal w szkole właśnie w taj sukience w której on ja widział i sie w niej zakochał na drugi dzień w szkole szukał jej i nie mógł znaleźć.. coś tam jeszcze było ze z niej się śmiał czy coś. mama dala jakiś karton ze swoimi starymi ubraniami bo ona ubierała się brzydko czy coś i jak ubrała te rzeczy od mamy (chyba czerwone spodnie) i się umalowała to wtedy on się w niej zakochał. dokładnie całego filmu nie pamiętam ale wiem ze był śliczny i chciałabym go oglądnąć jeszcze raz.. czy mógłby mi ktoś pomoc? proszę!!
To znowu ja xD Szukam tytułów 2 komedii romantycznych:
1. Kobieta bujała się w swoim szefie, ale on nie zwracał na nią uwagi. Potem pojawił się jego starszy brat i on się dowiedział, że ona buja się w tym pierwszym i postanowił jej pomóc żeby tamten zwrócił na nią uwagę. I wymyślił, żeby udawali parę, bo mówił, że jego brat zawsze chciał mieć to co on miał. No i udawali parę i to zadziałało, bo ten pierwszy się nią zainteresował. Ale się okazało, że ona i ten starszy brat się w tym czasie w sobie zakochali. I jedyne co jeszcze pamiętam to to, że ona na sam koniec wkurzyła się na tego starszego i chciała wyjechać i już odjeżdżała taksówką, a on się położył przed taksówką i powiedział, że ją kocha. No i na końcu byli razem.
2. Była kobieta i facet, no i jej mama i jego stryjek kiedyś byli razem. Byli zaręczeni, a on musiał wyjechać na wojnę i wysłał do niej list, tylko że on się zawieruszył na poczcie i nie doszedł. I ona myślała, że on jej nie kocha, a on myślał, że ona znalazła sobie innego. No i jak wrócił to był wkurzony na nią, a ona na niego. I w tym czasie jak on był na wojnie to ona wyszła za innego. No wiec teraz jak jej córka - główna bohaterka była już dorosłam, to ona i ten facet nadal byli na siebie wkurzeni, bo nie wiedzieli, że to była pomyłka. No i w ogóle nie chcieli, żeby jej córka i jego bratanek się w ogóle widywali. Ale jak można było się spodziewać oni się tam pod koniec zakochali. I pamiętam jeszcze tylko jedną scenę, że on dał jej posmakować wina, które jego ojciec zawsze robił na święta, ale potem powiedział, żeby je wypluła, bo było okropne. I powiedział, że jego ojciec miał najlepsze winogrona w całej okolicy, a nie potrafił zrobić porządnego wina. To były chyba Włochy czy coś w tym stylu, bo było strasznie gorącą, mieli winnice,a ten facet miał jakieś włoskie imię.
Z góry dzięki <3
Ja ogladałam kiedyś film, chyba w Wigilie. O matce chyba dwojki dzieci, która była w więzieniu. Ich ciotka wywiozła ich gdzies na świeta.Znalazły się w małym miasteczku. Zamieszkali w jakimś opuszczonym domu (meble były zapakowane w folie, oklejone). Policja ich chyba poszukiwała. Ta ciotka zakochała się w jednym z tamtejszych policjantów (dopiero pod koniec filmu dowiedział sie że jest poszukiwana, jej zdjęcie przyszło faksem, i on go na początku nie zauważył).Ale wszystko skończyło się dobrze. Zwykły obyczajowy film...dosyć dawno temu oglądałam. Rzecz dzieje się w święta.
Dzieki za pomoc!
A i szukam jeszcze jednego filmu. to znaczy filmów z pewnym motywem.
Byłą dziewczyna, niezauważana w szkole, ogólnie raczej brzydka. I nagle tam jacyś fryzjerzy, czy tam jacyś styliścy ją super uczesali, zrobili jej makijaż i w ogóle i była piękna. No i wtedy wszyscy chcieli się z nią umawiać i w ogóle.
Pamiętam, że oglądałam kilka takich filmów. W jednym np. pamietam ze 2 koledzy założyli się, że ten jeden zrobi z jakieś dziewczyny którą on mu wybierze jakąś "królową szkoly" czy cos w tym stylu. No i pamiętam ze ona ślicznie malowała.
Ale nie chodzi mi tylko o ten film tylko ogolnie o filmy z takim motywem <33
Z góry dzięki ;**
Ten drugi film to:
http://www.filmweb.pl/f782/Ca%C5%82a+Ona,1999/opisy
Leciał zresztą chyba nawet wczoraj.
Pzdr.
Film oglądałem dość dawno, dlatego niewiele z niego pamiętam. Ale być może ktoś skojarzy.
Film był o czasach wojennych. Głównym wątkiem był transport więźniów do obozu koncentracyjnego przez Niemców. Bohaterem był pewien ojciec, który podczas transportu opiekował się swoim synem. Robił wszystko, kombinował, wymyślał jakieś historie żeby syn nie zorientował się w sytuacji i co go naprawdę czeka. Pamiętam, że na końcu filmu ojciec zostaje zastrzelony.
Jak ktoś się zorientuje, będę wdzięczny ;D.
Już znalazłam moje 2 komedie romantyczne. ;D
Jak coś to są one:
http://www.filmweb.pl/f35286/Dziewczyna+jak+diament,1998
http://www.filmweb.pl/f329232/Pier%C5%9Bcionek+zar%C4%99czynowy,2005
;D
Mój znajomy szuka takiej bajki:
Leciała jakieś 10 lat temu na tvn albo tvn7.wszystko działo się w gorach i byly jakby dwie druzyny jedna dobra druga zla one ze soba rywalizowaly w roznych zawodach narciarskich ta zla druzyna starala sie za wszelka cene zaszkodzic dobrej itp a jedno co pamietam dokladnie to taka wieza przeszklona z ktorej obserwowali stok.