Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)
Poszukuje filmu, który widziałem kiedyś w telewizi.
Z fabuły pamiętam tyle, że główny bohater był niesamowcie podobny do jakiegoś bandziora i chyba po śmierci bandziora jakiś człowiek szkoli naszego bohatera aby zachowywał się dokładnie jak ten bandzior, zeby się pod niego podszyć. Pamiętam scenę na cmentarzu gdzie uczony jest zapamiętywania nazwisk ludzi na nagrobkach i innych szczegułów. Pamietam jeszce ze po powrocie do domu jego żona go nie poznawała i chyba upozorowali swoją śmierć. Pamiętam też scenę gdzie bohater i ten bandzior (chyba) biją się w jakiejś wodzie.
Z góry dzięki
szukam polskiego starego filmu, dramat czarno-biały. najlepsze jest to ze ogladałam tylko koncówke :P - głowna bohaterka jest młoda dziewczyna która ma jakeis problemy w domu i wszkole, poznaje chłopaka czy cos takiego no i na koncu jest taki motyw ze ona ucieka z domu do tego chłopaka, ale jego nie było w domu i ona poszła do jego kolegi, który chciał sie z nią przespać, ale ona nie chciała. nastepnego dnia przychodzi jej chłopak i rozstaje sie z nia mylnie myslac ze zdradziła go z jego przyjacielem. przez wszystkie doświadczenia dziewczyna w koncu podejmuje próbe samobójcza i jest w szpitalu- wydaje mi sie ze na koncu ma tekie retrospekcje (całe zycie przelatuje jej przed oczami) a przy jej szpitalnym łozku stoi matka, nauczycielka i chyba ten chłopak ale tego nie jestem pewena. film leciał w tym roku na KINO POLSKA, pomózcie mi go znalezc, bo mi to nie daje spokoju juz od paru dni :)
zależy jak stary, akurat zakończenia tego filmu zupełnie nie pamiętam, ale może http://www.filmweb.pl/f4085/Beata,1964
poszukuje polskiego filmu (dosc stary) o dwoh chlopcach, ktorzy jak mi sie wydaje uciekaja z polski ukryci pod ciezarowka tyle wiem
Szukam następującego filmu. Film oglądałem na TVP1/2 może Kultura, już szczerze mówiąc nie pamiętam, ale film od tamtej pory chodzi za mną cały czas a tytułu nie mogę skojarzyć. Gdyby ktoś kto oglądał ten film był tak uprzejmy i podał mi jego tytuł, to byłbym bardzo wdzięczny. Za wszelkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję.
Opis:
Film ogólnie opowiada o problemach dziewczyny z właścicielką mieszkania który to pokój dziewczyna od niej wynajmuje. Dziewczyna jest młoda, jest takim trochę gothem, ubiera się na czarno, chodzi na platformach, maluje rysunki czarną kredką. W filmie pokazane jest parę jej transów narkotycznych na imprezach. Problem zaczyna się wtedy gdy bohaterka rzuca pracę w fast foodzie nie mogąc znieść tej szarej, brudnej rzeczywistości. O ile pamiętam na pożegnanie rzuca w kogoś hamburgerem i wychodzi. Od tej pory dziewczynie zaczyna brakować kasy. Starsza kobieta nie jest wobec dziewczyny wyrozumiała i każe jej płacić czynsz a nawet go podnosi. Pamiętam jedną ze scen jak to dziewczyna głodna, po jakichś narko wraca do domu i nie ma nic do jedzenia na swojej półce więc upija trochę mleka starszej pani z jej butelki. Nazajutrz (i to jest chyba powodem podniesienia czynszu) babcia dopytuje się kto wypił jej mleko. Wiedziała o tym ponieważ miała zaznaczone na butelce ile było wcześniej. W filmie jest też scena w której dziewczyna wypuszcza kota właścicielki gdzieś na miasto, wyswobadza go i mówi że do niego nic nie ma. Woła też na kota innym imieniem niż babcia. Pod koniec babcia pakuje rzeczy dziewczyny która nie płaci jej za czynsz i przyprowadza innego chętnego do zakwaterowania w mieszkaniu. Międzyczasie dziewczyna nie wytrzymuje, coś w niej pęka i dusi babcię. Mężczyzna przychodzi ze swoimi rzeczami i chce się wprowadzić ale dziewczyna mówi że ogłoszenie wynajmu jest już nieważne a babcia źle się czuje i nie może z nim rozmawiać. I wtedy zaczyna się jazda w jej głowie. Babcia od czasu do czasu – już nie żywa – porusza się, coś czasem stęknie. Dziewczyna jest przerażona. Przychodzą detektywi i okazuje się że dziewczyna nie będzie oskarżona o zabójstwo ponieważ stwierdzono śmierć przez zawał serca.
Za wszystkie sugestie z miejsca dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Witam, ja z kolei szukam pewną serię kilku filmów pełnometrażowych, w których grali dani aktorzy... i zawsze grali Ci sami, lecz w każdym z tych filmów odtwarzali oni inne role... jednym z aktorów był bodajże David Niven, choć głowy nie dam... Były to komedie, i w każdym zwykle chodziło o podobne sprawy, ale były różne scenerie.. było na Dzikim Zachodzie, ale także w normalnym ówczesnym (lata 60-te lub 70-te) mieście typu Nowy Jork.
Te filmy z tego co pamiętam emitowała kiedyś Telewizja Polska. I filmy są dość starej daty (być może lata 60-80?). Kojarzycie mniej więcej o co może chodzić...?
Będę wdzięczny za jakąkolwiek informację, z góry dziękuję!
Witam, Ja natomiast poszukuje tytułu filmu z którego pozostały mi tylko przebłyski scen. Film leciał jakiś rok temu na TVN w nocy. Opowiadał o kobiecie która sniła o jakis morderstwach i której chyba porwano córke. Zamknęli ja w psychiatryku i połozyli w tym samym pokoju w którym leżał ten chłopec mordeerca o którym śniła. Ona ździerała tapety ze ścian w tym pokoju. Wyśniła jego drogę ucieczki i poszła jego jakby śladami. Tam był taki motyw, że on wyszedł przez szyb wentylacyjny i w toalecie zabił pielęgniarkę i się za nią przebrał. Potem był jakiś motyw z jabłonią i z krwią która leciała ze ścian. Tyle pamiętam:( Czy mógłby mi ktos pomóc i powiedzieć jak brzmi tytuł??
Witam
Chciałem znaleść tytuł takie fajnego wg mnie filmu ale pamiętam z niego tylko fragmenty.
Otóż było dwóch facetów i kiedy oni myśleli żeby to zniknęło to znikają i w końcu zostały z nich tylko same głowy a wszędzie w około było biało. Ktoś wie co to za film?
Do tomekk.org
Była kiedyś (chyba w latach 60.) seria filmów brytyjskich pod wspólnym tytułem "Carry on ...." Każdy film był grany przez tych samych aktorów, ale akcja działa się w różnych środowiskach np. na Dzikim Zachodzie, w wojsku, w szpitalu, na uczelni itp.. Mam nadzieję, że pomogłem.
Tak więc to znowu ja.
Poszukuję kilku tytułów.
Pierwszy film był o dzieciach.Film był familijny,chyba komedia. Dzieciaki miały swój "klub" w jakiejś szopie czy gdzieś. Aby tam wejść potrzebny był znak. Trzeba było przyłożyć rękę do brody i machać palcami (czy coś w tym stylu) możliwe że jeden z dzieciaków miał małpkę (kapucynkę).
Z drugiego filmu pamiętam tylko krótki urywek.
Była noc, na jakiejś drodze stał samochód i uderzyła w niego jakaś świetlista kula,czy może kula ognia. Nie wiem dokładnie. pamiętam tylko tyle,jednak nie daje mi to spokoju, chciałbym się dowiedzieć co to za film.
Szukam
tytułu filmu z roku między 2005 a 2008, produkcji chinskiej, albo japońskiej itp. Film jest o dziewczynie, której wydaje się, ze jest mało atrakcyjna dla swojego chłopaka więc urywa z nim kontakt, znika i robi operację plastyczna twarzy. Przez pół roku rekonwalescencji w ogóle się z nim nie kontaktuje tylko z bandażem na twarzy obserwuje z ukrycia. Tymczasem on cierpi z powodu jej zniknięcia...po pól roku ona umawia się z nim i oznajmia prawdę. On jest nią rozczarowany i postanawia zrobić to samo...czy ktoś oglądał ten film? Było by miło gdy by ktoś pomógł mi go odnaleśc, thanks:)
witam wszystkich chetnych chcacych mi pomoc Bardzo dawno temu ogladalam film tytul byl prawdopodobnie " naga piesc " opowiadal o dzienikarce ktora wyruszyla do Chin czy Japoni w poszukiwaniu swojej siostry Nazywala sie Susen Godman albo cos takiego Czy jest ktos kto pomoze mi znalez ten film Niewiele pamietam bo mialam jakies 10 lat ale wiem ze musze go raz jeszcze obejrzec Prosze o pomoc Jezeli ktos cos wie to podam swoj email katarzyna.or.kasara@googlemail.com
ja rowniez szukam filmu,kiedys go widzialem w tv.
jest to kom. romantyczna.
sa tam dwie glowne postacie.on pracuje w New York,ona w Londynie. pracuja w firmach o podobnej dzialalnosci(chyba gazety).firmy te maja jakies wzajemne kontakty,wiec w pewnym momencie nastepuje zamiana bohaterow swoimi stanowiskami(taki rozkaz szefow).
on zamieszkuje w londynie a ona w NY. i kazde zamieszkuje w mieszkaniu drugiego(majac dokladne instrukcje jak postepowac,on mial swietny apartament,a ona "nore").
ponadto od czasu do czasu rozmawiaja z soba przez telefon.
jego podrywa najlepsza przyjaciolka(tej aktroki co pierwotnie mieszkala w londynie).
on pozniej zaczyna sie martwic ze ona go wygryzie ze stanowiska,wiec przez jakiegos tam wspolpracownika ciagle jej przeszkadza.
na koniec oboje moga stracic prace,bo jakas lafirynda(zabiera jakis tam projekt).
jednocza sie i chyba ja zdyskredytowuja,a pozniej to juz amore :)
mam nadzieje ze ktos wie o jakifilm chodzi?
Do katarzyna.or.kasara
To wygląda na film z Cynthią Rothrock, być może to jest http://www.filmweb.pl/f101814/Dama+reporta%C5%BCu,1989
witam prawdopodobnie to jest ten film ale nigdzie nie moge go sprawdzic Wiesz moze gdzie moge zobaczyc urywki
Proszę, oto link http://pl.youtube.com/watch?v=HYywTP0V2MM
Masz tam też inne filmy z tą aktorką to możesz sprawdzić.
szukam czarnej komedi ktora opowiada o mieszkancu kamienicy ktory robi z ludzi kielbase a mieszkancy kamiennicy ja jedza
PROSZE O POMOC!!!!!
Witam
Szukam filmu, ktorego akcja rozgrywa sie w swiecie, w ktorym wszyscy sa zmuszeni do brania tabletek powstrzymujacych emocje/uczucia. Bohater, agentem sluzb niszczacych sztuke itp., pewnego dnia przestaje brac w/w tabletki.
Chodzi ten film juz za mna troche a nie moge sobie przypomniec tytulu. Zna ktos?
Skoro nie to, to może to:
http://www.filmweb.pl/f95435/Dom+na+kra%C5%84cu+%C5%9Bwiata,2004
Nie jest to produkcja francuska niestety, ale przynajmniej nie komedia:)
Staram sobie przypomnieć, może ktoś pomoże?:)
Film ten widziałem bardzo, bardzo, ale bardzo dawno temu chyba podczas świąt Wielkanocnych. Dlatego też za wiele z niego nie pamiętam, ale chodzi niektóre sceny chodzą mi ciagle po głowie i muszę się dowiedzieć co takiego widziałem:)
Film się chyba zaczyna jak starsza kobieta opowiada, chyba swym dzieciom, historię jej pierwszego (a właściwie to drugiega) dziecka.
Akcja filmu dzieje się chyba w Stanach Zjednoczonych, chyba w kręgu włoskich imigrantów. Historia zaczyna się od tego, że grupa mężczyzn gra sobie w karty i jeden z nich proponuje drugiemu, że jeśli wygra to on mu da za żonę jego córkę. Facet oczywiście wygrywa i oczywiście przy wszystkich oporach żeni się z ów córką, która jest narratorką całej tej opowieści. Mężczyzna ów chyba pracuje w rzeźni, tak dla ścisłości. Kobieta zachodzi w ciąże, ale niestety urodzone dziecko od razu umiera. Do tej pory pamiętam to ujęcie na małego zakrwawionego niemowlaka.
Drugim dzieckiem tej pary jest dziewczyna, która z czasem co by tu nie pisać staję się bardzo religijna. I tutaj trochę mi pamięć zaczyna szwankować co było dalej. Wiem tylko, że dziewczyna ma np. widzenia, w których widzi Jezusa ubranego w kraciastą koszulę i nagle w całym pokoju pojawiają się kraciaste koszule. Pamiętam także scenę, w której ta dziewczyna np. mówi do Boga, że przez godzinę nie ruszy się z miejsca i tak też robi. Wiem też, że dziewczyna ta umiera, ale już nie wiem na co i dlaczego? Pod koniec filmu jej matka/narratorka opowiada, że w dniu jej pogrzebu wszystkie kwiaty pięknie kwitły, a pogoda była piękna.
Jest to jak widać z mego chaotycznego opisu bardzo specyficzny film, dlatego też bardzo chciałbym wiedzieć co swego czasu widziałem. To może oglądnąłbym go po raz drugi?
Z góry dziękuję za pomoc i mam nadzieję, że moje objaśnienia jakoś pomogą?!
Pamietam, ze jak bylam mala to ogladałm taki czarnobiały horror. To bło jeszcze na VHS. Był on bardzo stary. Podejrzewam, ze lata 30... Coś koło tego, ale pewna nie jestem. Na kasecie bylo napisane, ze film nosi tytul ZEMSTA ZOMBIE, ale gdy wspisuje to w wyszukiwarke to jakies filmidlo mi inne wychodzi i to nie jest ten film.
A więc pamietam, ze na jakas wycieczke do lasu wyjechala grupa nastolatkow i tam byl taki drewniany dom i pamietam, ze jakis gosciu ciagnikiem nie mogl wjechac w jakas droge, bo mu cos przeszkadzalo. Zszedl z ciagnika i podchodzi do ziemii i patrzy, a tam jakies drewno czy cos. Patrzy a to trumna i otwiera ja (pozdro dla niego za odwage :D) i tam patrzy a tam koles taki zombie :D Wampirek taki. I sie przestraszyl i tamten go CIACH i tamten tez sie zombie stal. Potem tych nastolatkow ten zombie terroryzowal i oni wszyscy po kolei stawali sie zombie. Pamietam, ze byla taka scena w tym domku, ze oni wszyscy sie tam pochowali, a ta jedna laska byla juz zakazona. I oni patrza, a ona tez sie staje zombir i zaczeli uciekac. Koncowki nie ogladalam, gdyz weszla mama do pokoju i mi nie pozowila dalej oglądac. Mialam wtedy 6 lat :||| Mam sentyment do tego filmu, bo to moj pierwsszy horror w zyciu chyba byl. Dzieki za pomoc.
Kilka jest filmów o zombie, o podobnych do siebie fabułach, ale stawiam, że chodzi o to:
http://www.filmweb.pl/f173501/Flesheater,1988
Witam! Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
Film prawdopodobnie chiński lub japoński oglądałem go na VHS jakieś 15 lat temu. Opowiadał historię jakiejś grupy wojowników (nie wiem czy ninja czy coś w ten deseń) którzy umierali na stojąco. Może brzmi to głupio, ale chodzi o to, że podczas jakiejś walki gdy któryś dostał śmiertelny cios to nie upadał tylko właśnie umierał stojąc. Film to typowa nawalanka, a jedyny szczegół który pamiętam to że ktoś komuś przyłożył z kija w szczękę i na kiju zostały zostały powbijane zęby :)
z góry dzięki za pomoc
Obywatele i Obywatelki !
Jeśli szukacie filmu, to piszcie tutaj zamiast zaśmiecać Forum tematami o tytułach "szukam filmu", "jaki to film", itd...
OK, DOTARŁO (oczywiście, że nie) ??
Panie Bartku, niech Pan sie nie bulwersuje.
POSZUKUJE TYTUŁU ...
... filmu skandynawskiego. Gral w nim niepelnosprawny chlopiec, ktory mieszkal z bratem i rodzina. Brat jego mial kumpli z silowni, z tego co mi sie wydaje. Rodzina ta miała psa, bodajze pittbula, albo amstafa...
Duzo chlopakow ubranych w dresy. Konczy sie bijatyka na ulicy - chyba. Dawno ogladalam i nie pamietam dokladnie, a przypomnial mi i bardzo chcialabym go poraz kolejny obejrzec. Mlodzi ludzie grali. Jednym z bohaterow byl młody muzyk skandynawski. Pisze skandynawskie film - bo nie wiem dokladnie z ktorego kraju film sie wywodzi:)
Z gory dzieki za odpowiedz, nawet bledna:)
Pozdrawiam
p.s. DOTARLO
Panie Bartku - nie widzialam, gdyz zalogowalam sie po to aby uzyskac info na temat filmu, o ktorym napisalam notke... [a, ze nie uzyskalam inf, to juz inna sprawa :> ]
Nie wydaje mi sie, zeby tak ostentacyjnie bylo trzeba o tym mowic/pisac ...
Witam serdecznie :)
Od bardzo długiego czasu poszukuję filmu, który oglądałem ze dwadzieścia pięć lat temu.
Był to chyba horror, lub coś w tym kierunku. jedyne co z niego pamiętam to sportowe auto, które czerpało swoją moc z kierowcy (było czymś w rodzaju wampira) i o ile mnie pamięć nie myli była tam scena, w której jednemu z kierowców tej maszyny (poprzedni chyba nie żyli) przyśniła się scena w której stał przed tym autem, i nożem rozcinał jego maskę ale wewnątrz zamiast silnika "bulgotała" krew. Coś mi się kołacze że autko poprzez pedał gazu wysysał krew.
Bardzo proszę o pomoc, bo oglądałem ten film przez uchylone drzwi do pokoju rodziców jak miłem jakieś 7-8 lat i od tamtej pory widzę tamtą scenę.
CZŁOWIEK W BUDCE - pomocy !
Poszukuję informacji o filmie oglądanym w dzieciństwie (w latach 70.)
Film cz.-b. chyba francuski lub włoski, lata 50. - 60.
Zapamiętałem następującą scenę:
"Mężczyzna w jasnym prochowcu wpada do budki telefonicznej. Zamyka się w tej budce, dzwoni. Po rozmowie usiłuje wyjść, ale nie może, drzwi są zatrzaśnięte.
Po jakimś czasie przyjeżdża pomoc (chyba jakaś ciężarówka).
Budka z delikwentem ląduje na pace i zostaje wywieziona ...
na składowisko budek z martwymi nieszczęśnikami zatrzaśniętymi w budkach".
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam
m.
Szukam tytułów 2 komedii romantycznych:
1. Kobieta bujała się w swoim szefie, ale on nie zwracał na nią uwagi. Potem pojawił się jego starszy brat i on się dowiedział, że ona buja się w tym pierwszym i postanowił jej pomóc żeby tamten zwrócił na nią uwagę. I wymyślił, żeby udawali parę, bo mówił, że jego brat zawsze chciał mieć to co on miał. No i udawali parę i to zadziałało, bo ten pierwszy się nią zainteresował. Ale się okazało, że ona i ten starszy brat się w tym czasie w sobie zakochali. I jedyne co jeszcze pamiętam to to, że ona na sam koniec wkurzyła się na tego starszego i chciała wyjechać i już odjeżdżała taksówką, a on się położył przed taksówką i powiedział, że ją kocha. No i na końcu byli razem.
2. Była kobieta i facet, no i jej mama i jego stryjek kiedyś byli razem. Byli zaręczeni, a on musiał wyjechać na wojnę i wysłał do niej list, tylko że on się zawieruszył na poczcie i nie doszedł. I ona myślała, że on jej nie kocha, a on myślał, że ona znalazła sobie innego. No i jak wrócił to był wkurzony na nią, a ona na niego. I w tym czasie jak on był na wojnie to ona wyszła za innego. No wiec teraz jak jej córka - główna bohaterka była już dorosłam, to ona i ten facet nadal byli na siebie wkurzeni, bo nie wiedzieli, że to była pomyłka. No i w ogóle nie chcieli, żeby jej córka i jego bratanek się w ogóle widywali. Ale jak można było się spodziewać oni się tam pod koniec zakochali. I pamiętam jeszcze tylko jedną scenę, że on dał jej posmakować wina, które jego ojciec zawsze robił na święta, ale potem powiedział, żeby je wypluła, bo było okropne. I powiedział, że jego ojciec miał najlepsze winogrona w całej okolicy, a nie potrafił zrobić porządnego wina. To były chyba Włochy czy coś w tym stylu, bo było strasznie gorącą, mieli winnice,a ten facet miał jakieś włoskie imię.
Z góry dzięki <3
ten drugi to pierścionek zarenczynowy
http://www.filmweb.pl/f329232/Pier%C5%9Bcionek+zar%C4%99czynowy,2005
niestety tego pierwszego sobie nie mogę prypomnieć, ale tez go oglądałam, więc może w końcu sobie przypomnę
Jaki to jest czarno-bialy stary film angielski, o napadzie na bank gdzie wszyscy jego uczestnicy (nie znający sie nawzajem wczesniej) dostają listownie instrukcje. Na koniec wszyscy spotykają się w jakiejś willi, z łupem chyba ... nie pamietam bede wdzieczny za pomoc :)
Bardzo zależy mi na tym filmie nie mam pojęcia jak się nazywa, leciał pare lat temu na TVP1 albo TVP2, to tak: akcja toczyła się chyba w XIX wieku (chyba!!), mężczyzna zakochał sie w żonie swojego syna, ta odżuciła jego propozycję a on poprzysiągł im że ich zabije. Uciekali tam przed nim, i w końcu gdzies tam zamieszkali. Ona urodziła dziecko, które okazało się martwe (albo zaginęło). Później nie pamiętam co stało się z jej mężem, ale okazało się że jej dziecko zyje. Ta kobieta skontaktowała się z jakąś psychicznie chorą kobietą, hmm... pamiętam że była ona przypięta do muru łancuchami czy coś takiego bo bohaterka szukała tego dziecka. Okazało się że jest u jakiejś drugiej rodziny, albo w sierocińcu (tego zakończenia nie pamiętam)ale w końcu je odnalazła.
Pomóżcie jak znacie tytuł
Szukam filmu o koszykówce. Grupę dzieciaków szkoli trener, który szkolił
kadrę ale go wyrzucili bo za bardzo pyskował. Tytuł chyba jednoczłonowy
i po angielsku dlatego nie zapamiętałam.