Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.

Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)

Amaliya

Szukam filmu. Film chyba stary, kilka lat temu widziałem w TV. Właściwie akcja o ile pamiętam dzieje się cały czas w szpitalu i ukazuje cały etap leczenia pacjentki, jej chemioterapię aż do jej śmierci. Pacjentka - główna bohaterka, kobieta około 50 lat jak myślę, pisarka... Pokazano podejście lekarzy do leczenia - bezwzględne, opierające się na przedmiotowym traktowaniu pacjentki jako kolejnego przypadku do jakiejś tam pracy naukowej - leczenia guzów. Ostatnia scena to resuscytacja - rozpoczęta bez wskazań (pacjentka DNR). No ogólnie film bardzo dobry ale tytułu nie mogę sobie przypomnieć za cholerę. Ktoś może pomóc? Może ktoś kojarzy,

tom_43

A ja szukam tytułu francuskiej animacji krótkometrażowej która wczoraj leciała około godzinki 1 w nocyna kanale ALE KINO..

Oglądałem samą koncówkę więc wiele szczegółów nie znam..
Wiem tylko że do dziadzia przyszedł jakis typ zaoferować dziadziowi podróż marzeń w jakiejś maszynie, po czym po dziadzia przyszła śmierć i przez pomyłkę zabrała tego typa..

Misio_Rysio

Witam ponawiam prosbe

1 młody chłopak ma wakacyjny romans z durzo starszą kobietą mezatka ona daje mu w prezęcie czerwony sweter po rostaniu chłopak rozmawia z kumplem i ten mówi mu ze ona taki sweter daje co wakakacje karzdemu kochankowi

2 licealna drurzyna koszykowki ma nową trenerke jakas medalistke olimpijska jeden z czolowych zawodnikow ma z nia romans przed decydujacym meczem para sie kloci ze sobą chłopak jest obrarzony początkowo nie chce udac sie na mecz jednak w trakcie dociera i drurzyna z nim w skladzie wygrywa produkcja usa lata 90

3 Dwaj instruktorzy narciarstwa przybywaja do znanego kurortu w poszukiwani pracy jeden z nich ma romans z bogata kobieta obaj przyjaznia sie z miejcowa dziewczyna ktora pracuje w radiu(chyba) podczas zjazdu ginie ten drugi zasypany przez lawine tamtem popada w alkocholizm na koncu startuje w zawodach o nazwie sniezna osemka parami zjazd czy jakies triki i wygrywa wrwaz ze swojim nowym partnerem poczatek lat 90 usa chyba

4 film brytyjski na wsi dwoje mlodych ludzi rodzice chlpaka sa przciwni temu zwiazkowi on chce isc na studia dziewczyna jest z nieciekawej rodziny ma ojca i mlodsza siostre wkroce okazuje sie ze to nie jest jej siostra tylko corka ojciec ja zgwalcil kiedy miala 12 lat albo ten film jest z 19 wieku albo tam bylo takie zadupie

5 chlopak pracuje w tartaku i zakochuje sie w dziewczyni oboje sa nastolatkami utkwila mi w pamieci scena jak bzykaja sie w jakims jezorku gorsikim czy wodospadzie w wiosce sa jakies konfliky cos chyba z tym tartakiem ogolnie bardzo ladna okolica lasy gory poczatek lat 90

trójka wydaje sie najłatwiejsza

Amaliya

Witam. Szukam tytułu filmu opowiadającego o losach pewnych ludzi na studiach. Gdzie jeden ze studentów próbuje zaliczyć wszystkie dziewczyny z alfabetu a w jednej z nich na literę Q zakochuje się jego kolega. Proszę o odpowiedź :)

Amaliya

Szukam filmu który rozpoczyna się tak, że 4 nastolatków popycha mężczyznę na wózku na schodach w metrze on chyba ginie i przez to idą do poprawczaka. Głowna akcja dzieje się jak już dorastają. Produkcja USA chyba lata 90. Dzięki.

kuszczak

Troszkę chyba pomyliłeś okoliczności, ale najpewniej chodzi Ci o film "Uśpieni".

frrozen_

Tak. Dzięki.

kuszczak

Szukam filmu, w którym ojciec robił jakiś wykład razem z matką na temat seksu własnej córce, a ona to notowała. Później była jakaś scena, że ludzie walczą na ulicy (jacyś anarchiści czy ktoś taki, chyba podobni byli ubiorem do metalowców, jedna dziewczyna była taka z długimi włosami). Wiem, że mało szczegółów, ale oglądałem film nie wcześniej niż dwa lata temu.

underground73

http://www.filmweb.pl/f97250/Co+się+przydarzyło+Haroldowi+S,1999

Amaliya

Ponawiam prośbę : Szukam filmu, ale mało pamiętam. Świąteczna atmosfera, chłopak wypowiada jakieś życzenie,chyba żeby nie było świąt, i przeżywa cały czas jeden dzień /jak w "Dniu Świstaka"/. Musi wszystko naprawić i oczywiście wszystko kończy się dobrze.

użytkownik usunięty
Amaliya

Szukam filmu, który był emitowany 4-5 lat temu na TVP1. Bohaterkami filmu były dwie dziewczyny, licealistki. Jedna była blondynką, bogatą cheerleaderką. Możliwe, że miała na imię Stacy (albo Stacey, albo coś bardzo podobnego). Druga dziewczyna była ubogą, drobną brunetką. Uboga dziewczyna coraz bardziej zazdrościła tej bogatej, aż w końcu postanowiła ją zabić. Z tego, co pamiętam, zabiła ją (lub próbowała zabić) nożem. Tyle pamiętam z fabuły, a film prawie na pewno był prod. USA.

Tabby177 pewnie o ten film Ci chodzi

http://www.filmweb.pl/f118401/%C5%9Amier%C4%87+cheerleaderki,1994

Queen85

Witam, szukam dwóch filmów-

o pierwszym nie wiem za wiele, tylko tyle, że jest o dziwczynie która zaczęła tańczyć na barze razem z innymi dziwczynami zarabiając w ten sposób na życie, same siebie nazywałay kojotkami (i nie wiem czy to przypadkiem nie jest tytuł tego filmu, ale nie mam jak tego sprawdzić)

drugi film jest o matce, dwójce dzieci i ich służących, którzy byli duchami i o tym nie wiedzieli, mieszkali spokojnie w dużym domu, do czasu, gdy nie wprowadzili się tam żywili ludzie (motyw z tego filmu jest wykorzystany w reklamie Simplusa)

z góry dzięki za pomoc.

Leo_90

1. http://www.filmweb.pl/f1074/Wygrane+marzenia,2000
2. http://inni.filmweb.pl/

Amaliya

Z filmu którego szukam, pamiętam, że akcja dzieje się w samolocie.
Pamiętam biobombę, którą on ciągle straszy. Ostatecznie wypada ona gdzieś nad oceanem i nie ma skutków.
Pamiętam też, że główny zły miał w rękawie taki bolec do bicia.

użytkownik usunięty
yasioo

Siemanko! Szukam pewnego filmu i nie mogę go nigdzie znaleść! Był to film o miłości pary nastolatków. Bardzo szalonej miłości... Chłopak procował jakimś kamieniołomie a dziewczyna było córką zamożnych rodziców! Rodzice nie akceptowali tego związku i chcieli be się rozstali! Mimo tego dziewczyna uciekła z tym chłopakiem do jakiegoś opuszczonego domu! Chłopak obiecał tej dziewczynie że go kiedyś wyremontuje i zamieszkają tam razem. Z tego co pamiętam kochali się w tym domu! Po jakimś czasie dziewczyna wyjechała na długo i rozstali się! Chłopak kiedy dorósł zabrał się za remont tego opuszczonego domu i zamieszkał tam. Dziewczyna ujrzała jego zdjęcie w gazecie i pojechała do niego... Dalej nie pamiętam. Proszę pomóżcie mi!!!

na moje oko ten film to Pamiętnik
http://pamietnik.filmweb.pl/

Madzialena_M

Witam, szukam filmu o pewnej rodzinie, (nie pamiętam dokładnie) chyba ojciec zatrudnia sprzataczke lub opiekunke, lub nauczycielke, blondynke, ona zamieszkuje u nich w domku letniskowym, mlody podrostek sie w niej zakochuje i ona go zaprasza do siebie, wtjemnicza go z sztuke milosna, cos takiego, nie pamietam dokladnie, prosze o pomoc, pozdrawiam, fil chyba z lat 90-tych

Amaliya

witam:)))a wiec chodzi mi od dawna po głowie film familijny o chlopcu ktory mieszkal chyba na wsi i przygarnal malego jelonka i byli przyjaciólmi:))pozniej jelonek juz urusl i ojciec chlopca byl zmuszony go chyba zastszelic bo wyrzadzal szkody w gospodarstwie.....chlopiec zrobil ogrodzenie wokol pola z warzywami ktore jelonek i tak przeskakiwal i robil szkody...tyle pamietam.ogladalam 2 lata temu na boze narodzenie rano.piszcie!!!:)))pozdro

XxXsweetkate20XxX

Sweet Kate : Ten film to "Roczniak"
Biedronko: Myślę że może chodzić o "Podążaj w stronę światła" :)

Corka_Zbojnika

Szukam jeszcze jednego filmu, w którym koleś zakochał się w jakiejś dziewczynie, której udzielał korepetycji z matematyki, a on sam interesował się jeszcze astronomią. Był tam też jakiś motyw z pływaniem na kajakach (chyba) i za wiele więcej nie pamiętam...

underground73

2) Szukam tytułu filmu. Chodzi mi o pewien film młodzieżowy produkcji USA prawdopodobnie z lat 90., w którym młodzi ludzie tańczą w jakimś klubie (lub raczej dyskotece) i leci taki utwór, a właściwie śpiewa go jakiś koleś i końcówka każdej zwrotki to "no no no no no!" (to oczywiście po angielsku). Co to mogło być? Jaki to był film i jaka to była piosenka? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Dodam tylko, że kompletnie nie pamiętam fabuły filmu, ale musiała to być jakaś komedia romantyczna albo coś w tym stylu. Na pewno nie były to żadne American Pie ani inne nowości, tylko coś starszego. Proszę o odpowiedź albo chociaż przypuszczenia co to mogło być i jakie jeszcze rzeczy działy się w tym filmie.

Amaliya

dzieki chyba tak:)i jeszcze chodzi mi o jeden film.a mianowicie widzialam kiedys chyba zwiastun kinowy nic pozatym...chlopiec i dziewczyna i jakby pozytywka cos w tym stylu napewno w ksztalcie kuli.chodzi tam o cos w stylu zakladu -stawiaja sobie zadania i caly czas ta kulista rzecz.....tyle pamietam.pomocy.:))))film chyba starszy z ok 2000 roku...niepamietam dobrze.

XxXsweetkate20XxX

Szukam tytułu filmu (chyba komedia kryminalna, ale nie jestem pewny), w którym jest następująca scena: jakiś grubas (na pewno biały, a nie Murzyn) gra na automacie w jakimś salonie gier, podczas gdy jakaś dziewczyna strasznie się przy tym nudzi, a on nie zamierza przestać grać. Później jest chyba scena z grubasem i jakąś prostytutką w jego pokoju. Ona mówi "Poczekaj" czy jakoś tak, a on na to: "A co to, kurde, przystanek?"... Nie pamiętam z którego roku to film ani kto w nim grał, ale wydaje mi się, że oglądałem go jakieś 3-4 lata temu, niestety nie pamiętam na jakiej stacji.

underground73

Przepraszam, że piszę jeszcze jeden post, ale najwyraźniej mam dzisiaj przedświąteczną "melodię" do przypominania sobie wielu filmów. Chodzi mi teraz mianowicie o takie anime, w którym jakaś dziewczynka była robotem i jak przyszła do tego ojca (czy tam swojego wynalazcy, z długimi włosami), to pytała się "Dlaczego inne dziewczyny to mają, a ja nie?". Prosiłbym o podanie tytułu tego anime. Leciało wiele lat temu na RTL7 za czasów "Dragon Balla", ale na 100% to nie był "Dragon Ball".

underground73

Aha, i jeszcze jeden mały szczegół: "Dlaczego inne dziewczyny to mają, a nie?" było chyba pytaniem związanym z brakiem jej narządów płciowych (to była chyba taka lekko zboczona kreskówka).

a) Szukam też tytułu czarno-białego filmu, w którym jacyś Murzyni płynęli na łodziach i wpadali do wody pełnej krokodyli podczas wiosłowania. Był to jakiś film historyczny albo przygodowy, być może akcja działa się w starożytności. Proszę o naprowadzenie mnie na tytuł, bo nie kojarzę (film oglądałem już 8 lat temu, jak nie dalej).

b) Jakiś stary film komediowy (kolorowy), w którym rzucali się na jakiejś imprezie nawzajem tortami i później był wątek, gdy jakiś młody koleś powiedział: "Nie atakujcie mnie, jestem za młody żeby umierać!", a oni go później zaatakowali i przerzucili chyba przez ścianę, że aż taka wielka dziura się zrobiła.

c) Z jakiego filmu pochodzi cytat: "Mały śnieżek (deszczyk?) może popadać, ale duży może zabić".

d) Z jakiej bajki (z czasów RTL7, "Superpies" itd.) pochodził motyw, że "Piorun nigdy nie trafia dwa razy w to samo miejsce", a później gościa trafił piorun koło jakiegoś nadpalonego drzewka.

Amaliya

Szukam Włoskiego filmu, który leciał parę lat temu na TVP1. Film jest chyba erotyczny, ale nie o to chodzi. Film jest grany w miejscowości, w której kiedyś byłem i chciałem to pokazać swojej dziewczynie, która była tam zemną.

Film opowiada o dziewczynie, którzy chyba właśnie się wprowadziła do domu. Poznaje tam jakiegoś gościa, który na pierwszej randce w aucie chciał się z nią przespać, ale ta była nieugięta ;p(przynajmniej jeszcze z 20 min). Gość ten dostał spadek i na końcu okazało się jeszcze, że jest milionerem. Była tam jeszcze jakaś intryga czy coś.

(w scenie erotycznej dziewczyna była ubrana w czerwoną sukienkę) - ot tyle pamiętam...

użytkownik usunięty
Kamior

Ten film co szukam zna każdy, był on o parach sąsiadów, dziadków co robili sobie na złość w święta :)

do TeQ

to chyba to.. http://wesolych.swiat.filmweb.pl/

Amaliya

Szukam Filmu gdzie główny/poboczny bohater ciągle użala się nad sobą jest kimś w tym rodzaju ( Wampiryzm psychologiczny (lub wampiryzm emocjonalny) jest potoczną nazwą zjawiska w psychologii, polegającego na notorycznym eksponowaniu otoczeniu lub bliskim swoich kompleksów, wad, niepowodzeń i złego samopoczucia i wykorzystywaniu wywołanego w ten sposób uczucia litości. Wampirami psychologicznymi są najczęściej osoby o niskiej samoocenie lub cierpiące na depresję)

Jest to dość pilne bo na maturę z polskiego.... z góry dziękuje

pallator

szukam filmu którego fragment widziałam kilka lat temu. Był prawdopodobnie na tvp, dość późno wieczorem. Pamiętam tylko to:
- akcja rozgrywa się w USA, w którymś z ciepłych stanów, może w Kalifornii
- ktoś kogoś ścigał chyba, ale to ni był pościg na 20 samochodów, tylko takie podchody, szukanie tego pierwszego auta i powolne zbliżanie się do niego
- był tam chyba dom starców, ale taki ekskluzywny, aby wejść trzeba się było wcześniej umawiać, bo na co dzień był to teren zamknięty i strzeżony. Główni bohaterowie przyjechali raz za wcześnie i mieli problemy z wejściem
- głównych bohaterów była trójka: dwóch facetów i dziewczyna. Młodzi, od 25 do 30 lat.
- pamiętam taką scenę: dzieje się w jasnym i czystym pomieszczeniu, być może w garażu. Widzimy dziewczynę odwróconą tyłem go widza, a raczej tylko jej nogi (na cały ekran), a w głębi stoi facet, widzimy całą jego postać. Potem widzimy jak dziewczyna opuszcza czarne majtki :P a jeszcze gdzieś koło nich jest deskorolka :D nie pamiętam dokładnie, ale możliwe że ta dziewczyna kopnęła ją w stronę tego chłopaka :D

ciężko będzie znaleźć ten film na podstawie scen, które pamiętam, ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :)

Amaliya

Szukam filmu gdzie główny/poboczny bohater ciągle użala się nad sobą jest kimś w rodzaju wampira emocjonalnego --> http://pl.wikipedia.org/wiki/Wampiryzm_psychologiczny

Z góry Dziękuje

użytkownik usunięty
pallator

Nie to, ale dzięki.

może chodzi Ci o grę na PC pt. "Sąsiedzi z piekła rodem"? :P

Avast

Teo
http://www.filmweb.pl/f31100/Dwaj+zgry%C5%BAliwi+tetrycy,1993

Amaliya

Poszukuje filmów:
1. Straceńcy
Nam's Angels (AKA Losers, The) (1970)
2. Straceńcy
Born Losers, The (1967)
Najepiej z lektorem albo z polskimi napisami.

rasch_wcc

To nie na FilmWebie...

użytkownik usunięty
mala_madi

Keyzer_Soze dzięki to jest to ;d thx

witam ja natomiast długi czas temu oglądałem horror niestety pamiętam tylko urywki ... grupa przyjaciól udaje się do jakiegoś domu albo zamku (jakoś tak) tam co jakiś czas każdy z nich znika w dziwnych okolicznościach ... za morderstwa odpowiada jeden osobnik w dalszej częsci filmu okazuje się że jednak osobników było dwóch (być może to byli bracia no nie pamiętam) hmm pamiętam scenę że jakaś kobieta szła przez jakiś labirynt wpadła w jakąś pułapkę i straciła głowę (chyba ten koleś jej uciął) była jeszcze taka scena jak koleś siedzi w dośc ciemnym pokoju na łóżku coś tam robi a za nim widać wyłaniającą się jakąs zakapturzoną postać (co się stało później nie pamiętam ale pewnie to coś go uśmierciło) mniej więcej tyle pamiętam czy ktoś z Was może kojarzy takie sceny z filmu ? czekam na odpowiedzi

fabian10_1982

jeszcze dwa skojarzenie które mi gdzieś w pamięci utkwiły:

- była taka scena gdzie jeden z przybyszów ucieka przed napastnikiem trafia gdzieś w pobliże bodajże jakiegoś miejsca gdzie był umocowany duży dzwon
- w ostatniej chyba scenie filmu paru członkom udaje się wydostać z tej posesji uciekają do samochodu tam też zostają zaatakowani przez jednego z tych osobników (to chyba było obok jakiejś bramy wyjazdowej)

ten film oglądałem bardzo długi czas temu wydaje mi się że film pochodzi z lat 80 lub lat 90-tych raczej nie później

fabian10_1982

Witam wszystkich! Szukam pewnej bajki z czasów młodości(1981-1995). Nie pamiętam dokładnie tytułu, więc opisze co nieco akcję tej bajki - Na pewnej planecie zamieszkiwało chyba 2 rasy, które niezbyt się lubiły. Planetą zarządzał jakiś komputer centralny (chyba o nazwie Pasza Mama) i gdy nastąpiło zagrożenie jakiegoś kataklizmu wszyscy mieszkańcy zostali poddani hibernacji do czasu, aż poprawią się warunki do życia na planecie. Po jakimś okresie czasu komputer centralny postanowił ożywić po kilku przedstawicieli tych ras, ale nie ożywił ich w swych ciałach tylko przeniósł ich osobowości do kilku robotów. Zaklęci w robotach bohaterowie z czasem odnawiają stare spory i zatargi i zaczynają ze sobą walczyć (...) Tyle pamiętam - jeśli ktoś z Was kojarzy ten film to proszę o jakąś podpowiedź co do tytułu ewentualnie jakichś namiarów.

Amaliya

Ja też proszę o pomoc, ale z filmu którego szukam niewiele pamiętam. Mianowicie, film oglądałem jakieś 10 lat temu i pamiętam z niego, że pewien facet miał sterowiec zrobiony chyba z gaci i szukał swoich dawnych kompanów, jeden z nich był najszybszym człowiekiem na świecie i musiał mieć przypięta do nogi żelazną kule żeby mógł normalnie chodzić. Pamiętam jeszcze, że było tam też coś chyba o królewskiej patrze, która miała oddzielone głowy od reszty ciała. Niestety pamiętam tylko tyle, jeśli ktoś ma chociaż domysły, to bardzo bym prosił o odpowiedź. Z góry dzięki.

patrosek

Są to "Przygody Barona Muenchhausena" Terry'ego Gilliama http://www.filmweb.pl/f8951/Przygody+barona+Munchausena,1988

Khaosth

Prosze o pomoc

co to jest

http://img14.imageshack.us/img14/1019/niktniezgadnie.jpg

piotreq_3

witam!
poszukuje filmów do prezentacji maturalnej. Temat to: artystki i bohaterki dzieł literackich i filmowych, które rzuciły wyzwanie konwenansom swojej epoki...
Może znacie jakies filmy o takich wlasnie kobietach? (zbuntowanych, żyjących po swojemu, sprzeciwiających się normom obyczajowym)
Z góry dziękuję za pomoc :)

brotka888

Frida, Małe kobietki

Ms_Pink

pomocy
pomóżcie ! szukam filmu z lat 90 !akcja dzieje sie gdzies w USA kobieta mloda przez przypadek opiera się o kominek i uruchamia dzwignie ktora otwiera ten kominek! za tym kominkiem znajduje ona w trumnie wampira ! gdy ten wychodzi w nocy na polowanie (ale nie na ludzi) ta mu sprzata to pomieszczenie wychodzi na to ze jest to ukryty pokoj za kominkiem! pozniej umawia sie z nim na randke ale zaklada kolnierz ortopedyczny zeby w razie czego jej nie ugryzl ! jest to raczej komedia romantyczna! prosze o pomoc

Khaosth

Necronom Dzięki wielkie.

Amaliya

Film najprawdopodobniej jest z początku lat 90, akcja rozgrywa sie w wiosce w tropikalnym kraju gdzie przebywa (chyba) amerykanka pomagajaca tamtejszej ludnosci, do wioski przybywa grupa amerykanskich zolnierzy-pomogli oni wybudować nową szkołę ale nie jestem do końca pewna, z jedym z nich kobieta ma potem romans ale na koncu chyba nie zostaja razem, kojarzy może ktoś ten film ???

discobitch

może http://www.filmweb.pl/f9371/Sayonara,1957 ?