Moim zdaniem ten rok od samego poczatku zapowiadał sie dosyc interesująco, tak na pierwszy rzut oka trudno jest stwierdzic wprost, który był najlepszy :-) mi bardzo podobała się "Wyspa", ale czy zasługuje na miano najlepszego tego nie wiem ...

magdalena29

"Batman Początek" (jak znam życie to Batman dostanie Oscara - jeśli dostanie - za dżwięk lub montaż efektów dźwiękowych), "Wojna Swiatów" była całkiem dobra, napewno "Wallace i Gromit: Klątwa Królika" - to było perfekcyjne

magdalena29

..."BROKEN FLOWERS" J. Jarmuscha OCZYWISCIE jest genialny

no i jeszcze sie załapie KING KONG :-) zobaczymy co sie wtedy stanie

pozdrawiam

użytkownik usunięty
klele

Co było najlepsze?Ja bym stawiał na Broken Flowers.Bill Murray mistrzowska rola.Uwielbiam go jako aktora oczywiście.Brawo panie Murray!Ostatnio zawiodłem się troche na Dziecku braci Dardennów.

klele

Nie no osobiscie czekam na "King Kong'a", bo ciekawa jestem jak ten film wyjdzie :-) Ale przede wszystkim jestem ciekawa drugiej częście "Piratów z Karaibów" Jak tylko będzie to będe na tym filmie w kinie !!

magdalena29

Gnijąca panna młoda, Człowiek ringu, Spacer po linie

Teraz wchodzi też Monachium Spielberga - napewno będzie mocne

magdalena29

Ja nie mam wątpliwości w tym roku Tim Burton pokazał klase!! i to dwa razy! "Charlie i fabryka czekolady" i "Gnijaca panna młoda", te filmy sa jednocześnie smutne i zabawne, ciepłe i straszne...

olenax

"Hotel Ruanda".. bardzo poruszajacy.. wzruszajacy.. prawdziwy.. ....pozdrawiam

magdalena29

dla mnie zdecydowanie Crash był po prostu fenomenalny....

Ateop

"Four Brothers" i "Revolver"... super filmy

Ateop

ooooooooooooooooooooooooooooo. . tak jak moglam o nim zapomniec... Crash.. genialny.. swietny !!!!!!!!!!!!!

magdalena29

Jarmusz, "Historia przemocy", "Hotel Ruanda"

magdalena29

"Broken flowers" i "Crash" byly niezle, ale ja i tak najbardziej czekalem na "Autostopem przez galaktyke" i sie nie zawiodlem:)

3_14r

Z wszystkich filmow jakie obejrzalem w 2005 roku najlepszym jest "Wyspa" - "The Island" Za muzyke ,za Scenariusz, Za efekty oraz za bardzo dobry klimat ogladajac film wgniotlo mnie w fotel film ciagle trzyma w napieciu no i i ta niesamowita koncowka miodzio.

Jak obejrze King Konga dopiero wybiore swoj film roku jak narazie jest nim film "wyspa"