Wiem, że forum filmwebu to nie miejsce w którym powinno się mówic o książkach tylko o filmach, ale jakby nie było Star Wars to nie tylko film :). Jakiś super fan gwiezdnej sagi który jest oklepany w tych sprawach może mi wypisac tytuły książek o Star Wars-ie :)?? Hronologicznie lub tylko te które są naprawde dobre PLs :)

Bulkers

Hej :) Wejdź na stronę http://gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=91 [gwiezdne-wojny.pl/tekst ...] :)

Bulkers

Wow nie wiedziałem że aż tyle pozycji będzie :), a co możecie polecic na początek ?? Znam troche świat Star Wars. Obejżałem wszystkie filmy po kilka razy za wyjątkiem Zemsty Sithów na której byłem tylko raz :D, ale coś dla początkujących.

Bulkers

Ja też dopiero zaczynam poznawać książki Star Wars :) I narazie trzymam się tytułów zrobionych na podstawie filmu (Mroczne Widmo, Atak Klonów, Zemsta Sithów, Nowa nadzieja, Imperium Kontratakuje, Powrót Jedi)... Biorąc w swe ręce inne trzeba pamiętać, że ich treść (mimo że ma licencję Lucasa) nie obowiązuje oficjalnie. Więc czasem może trochę namieszać i później widać na forum FILMU komentarze typu "błąd, bo w książce było...". Hymmm... trudno mi jest ci polecić coś początek bo tak jak mówiłam czytałam tylko te VI epizodów... Poczekajmy na jakiegoś bardziej doświadczonego czytelnika :)

Mary_Kate

Polecam Trylogię Dartha Bane'a. Są to i moim zdaniem najlepsze książki z serii Star Wars jakie przeczytałem jak dotąd.

bombelek128

ja też polecam