Jak dla mnie to śmierć kolesia pociętego mieczem samurajskim w "Pulp Fiction"

Buka

Ciężko powiedzieć, może śmierć Billa w Kill Bill vol.2

Dman

racja, smierc Billa byla bardzo oryginalna, smiem twierdzic ze nikt inny nie zginal w ten sposob...

zwol

jedno jest pewne, najbardziej zasakujace motywy smierci sa we wszystkich czesciach "Omen" oraz "Final Destination"... szkoda czasu zeby opisywac kazda z nich... to trzeba zobaczyc

zwol

Tu się zgadzam.W "oszukać przeznaczenie" użyto tyle zabawnych motywów że aż ciężko je zapamiętać.Mi osobiście najbardziej do gustu przybadło przecięcie człowieka kolczatką.Nie da się jednak ukryć że olbrzymią skarbnicą wiedzy na tematy śmierci i tortur są filmy Tarantina

Buka

Oprócz Tarantino, także Pythoni udowadniali na każdym kroku, że śmierć może mieć przeróżne oblicza. Najciekawiej zrealizowali to chyba w kilku skeczach z filmu "Sens życia ..."

Dman

W filmie "helikopter w ogniu" byly piękne pokazy sposobów na śmierć.
Mi osobiscie podobał sie fragment rozerwania żołnieza do połowy, choc niewiem kto to byl i niemoge dokladnie okreslic miejsca mysle ze kazdy kto ogladal film bedzie wiedzial o ktory moment chodzi.

Buka

Hmmmm , ja najbardziej pamietam smierc Draculi w filmie Copoli, i tekst "daj mi ukojenie" jest to ....

Buka

Eeeee tam gadacie głupoty. Nic nie pobije śmierci w Basenie!!!!

Buka

Warto także przypomieć o śmierci osób zabitych przez krwiożerczego królika w "Monty Pythonie i Świętym Grallu"

Buka

Genialny temat, z pelna powaga, super!
Ja stawiam na Billa jednak.
No i byl taki film beznadzuejny, farciarz gillmoure, tam koles wypadl z okna, gdy zobaczyl podarek od glownego bohatera (leb krokodyla).