Hej szukam kilku filmów-horrorów. kiedyś je oglądałam i nie mogę sobie przypomnieć tytułów.
1) Młoda kobieta opiekowała się starszym, niepełnosprawnym mężczyzną. Była tam scena, w której facet napisał coś na prześcieradle. jak się nie mylę, nie można było mieć luster w tym domu. Skończyło się tak, że parka starców wysysała życie z młodych, by być nieśmiertelnym czy jakoś tak :)
2) Film zaczyna się sceną, w której mężczyzna chce skoczyć z okna/dachu-popełnić samobójstwo, powstrzymuje go jednak mężczyzna(chyba jakiś gliniarz) i zaczynają rozmowę. Wiem, że podobał mi się ten film, jednak nie pamiętam już nic więcej.
3) W tym filmie jakiś stwór odcinał języki osobom, które krzyczały jak umierały czy coś. Chyba panował tam troszkę komiczny klimat. Nie wiem czy też w tym filmie jakiś ziomek miał pełno lalek.
4) Jak byłam mała oglądałam jakiś przerażający film o lalkach, które straszyły czy były nawiedzone. Niestety nie wiem nic więcej. Od kilkunastu lat nie mogę tego znaleźć...
5) W tym filmie była scenka, że jakaś kobieta-chyba była w szpitalu psychiatrycznym mówiła, że jeśli dzwonią dzwoneczki to znaczy , że duchy są obok nas, są blisko. Był też tam wątek dziewczyny, która topiła swoje dziecko w fontannie. Nie wiem czy w filmie nie było też czasem zakonnic, klasztoru....
6) Tutaj pamiętam scenę, że kobiecie chyba śniła jej się jej matka, która była okropna, straszna-chorowała na coś.Była wręcz łysa i chciała coś robić swojej córce. Pokazywała jej się co jakiś czas. Nie wiem czy ta kobieta nie pracowała kiedyś w szpitalu, który spłonął.
Byłabym bardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc w odnalezieniu filmów. Bardzo mi na tym zależy! :)

Klaudia1906

1 klucz do koszmaru

Klaudia1906

2) http://www.filmweb.pl/film/Dead+Silence-2007-228865

Klaudia1906

Pasuje do nr 2 i jest OK:
http://www.filmweb.pl/film/Przypadkowy+bohater-1992-8968

Klaudia1906

4 Tu opcji jest naprawdę dużo. Może Attack of the puppet people. demonic toys, dolls, puppet master, tales from the hood. Na szybko przychodzi mi tyle z większą liczbą creepy lalek.

6 pet semetary? Tyle, że nie matka, a siostra (ale ze względu na specyficzny wygląd łatwo byłoby pomylić).