Witam.
Może ktoś z was pomógłby ze znalezieniem nazwy filmu? Oglądałem go parę dobrych lat temu, na jakimś typowym telewizyjnym kanale. Akcja filmu miała miejsce chyba w czasach prehistorycznych. Bohaterowie to jakieś stare plemie. Pamiętam że urodziła się tam dziewczynka/kobieta która miała blond włosy. Była przez to zupełnie inna od pozostałych członków i przez to bardzo ją odtrącali na każdym kroku. Poza tym było też kilka innych wątków. Jako jedyna z kobiet bardzo szybko łapała proste obliczenia matematyczne na kamieniach które pokazywał jej prawdopodobnie jakiś stary mędrzec. Nie zachowywała się też jak typowa kobieta w tamtych czasach. Próbowała i dobrze radziła sobie z męskimi rozrywkami, rzucaniem w cel itd. przez co oczywiście jeszcze bardziej sobie nagrabiła. Pod koniec pamiętam że zaszła w ciążę, po tym została całkowicie odtrącona przez grupę. Kazali jej odejść i radzić sobie samej, urodzić itd. Z tego co pamiętam to dziecko nie przeżyło ale nie jestem pewna. W ogóle nie pamiętam końcówki dlatego miło by było sobie przypomnieć ten film.
Jeśli ktokolwiek ma jakieś typy to bardzo proszę o podawanie tytułów. Niestety nie jestem w stanie więcej podpowiedzieć nt. filmu. Mam nadzieje że to wystarczy.
Z góry dziękuję za pomoc.