Szukałem go już wiele razy w internecie wg elementów fabuły, pytałem też tutaj, ale może tym razem ktoś coś skojarzy.

Film ten oglądałem na VHS pod koniec lat osiemdziesiątych. Dwóch mężczyzn z pomocą kobiety, partnerki jednego z
nich, włamuje się do banku i kradnie pieniądze z sejfu. W pomieszczeniu z sejfem podłączają własną kamerę,
skierowaną na wierne zdjęcie sejfu naklejone przez nich ścianie, i poruszają się na linach wspinaczkowych pod sufitem
– w podłodze są bowiem czujniki dotykowe, reagujące na nacisk (pamiętam święcące panele podłogi, na które musieli
uważać). Na koniec muszą pokonać podwójne, przesuwane szklane drzwi, działające na przemian i otwierane tylko ze środka
pomieszczenia z sejfem: kiedy jeden z nich czeka między tymi drzwiami, drugi używa zabawki – zdalnie sterowanego samochodu
– do otwarcia zewnętrznej tafli drzwi.
Tyle pamiętam. Z jakiegoś powodu film ten kojarzy jako francusko-amerykański, ale to może być mylny trop. Na pewno
jednak nie jest to film „Malcolm”.

Chciałbym obejrzeć ten film jeszcze raz, więc będę b. wdzięczny za pomoc.

użytkownik usunięty
silvas76

Łatwy szmal (1990) ?

użytkownik usunięty
silvas76

Jeśli nie to od razu wskazówka: IMDB, zaawansowane wyszukiwanie tytułu, widełki czasowe 1975-1995, film fabularny, gatunek-kryminalny, słowo kluczowe "bank-robbery" - 83 tytuły

Próbowałem już i tak i w ogóle ile się wcześniej naszukałem hasłowo w internecie, zawsze bezskutecznie. Tym razem również, niestety - żaden z wyświetlonych filmów nie pasuje. Ale dzięki za wskazówki.