Mam do Was prośbę, drodzy Filmwebowicze - potrzebuję tytułów albo chociaż kompozytorów bądź też tytułów filmów, w których znalazłabym złowrogą, dramatyczną i ogólnie wprowadzającą w stan niepokoju, muzykę. Będę wdzięczna za każdą propozycję :) Z góry bardzo dziękuję ;)

Anhinga

...wiesz nie wiem czy taki klimat bedzie odpowiedni, ale wszystkim Twoim epitetom odpowiada klimat z całego pierwszego MATRIXA (dalsze czesci sa nieco "przygodowe", ale jest jeszcze na sciezce dzwiekowej 2 matrixa pewien kawalek ktory mysle jest bardzo niepokojacy zlowrogi i dosc dramartyczny, niestety zgubilem albo ktos mi nie oddal kasety ale to jest pierwszy utwor na stronie B) Ogolnie to jest muzyka DON DAVISa.
Mozesz tez zobaczyc "DUEL OF THE FATES" J. WILLIAMSa ze STAR WARS to jest utwor jak Jedi walcza z sithem :) ....

jak mnie cos natchnie i skojarze wiecej dam znac... te namiary poprostu od razu wydaja mi sie warte sprawdzenia... ale wedle uznania :)

a tym czasem borem lasem POZDRAWIAM i powodzenia w szukaniu
NIECH MOC BEDZIE Z TOBA

Anhinga

Polceam muzykę Angelo Badalemntiego do serialu "Twin Peaks".Część kawałkow jest naprawde mrocznych i świetnie budują napięcie.Pozdrawiam

Anhinga

"Requiem dla snu"!!! nic porównywalnie dobrego na razie nie przychodzi mi do głowy, jeśli tak się stanie, jeszcze coś napiszę, pozdrawiam

Shhh

a! kompozycja do tegoż obrazu jest autorstwa Clinta Mansella i Kronos Quartet