No... tu na forum nie ma tematów o tworzeniu filmów... (chyba że jestem ślepy :P)... pogadajmy

Dj_Gif

a jaki temat realizacji filmu cie interesuje?

zwol

hah,... fszystkie ;p... komedie... bo ja robie z kolegami i chcem sie troche dowiedziec... i inni chyba tez :D

Dj_Gif

No cóż, na początek należy napisać scenariusz. Aby napisać scenariusz, trzeba umieć pisać. Proponuję najpierw tego się nauczyć, a dopiero wtedy myśleć o kolejnych etapach;-)

maku_3

No dobra.... niby jest scenariusz (u mnie jest naprawde :D).. a co z muzą tytułową... jak zdobyć pozwolenie ?

Dj_Gif

OOO mnie też to bardzo interesuje. Czym kręcicie ten film? cyfrówką, vhs czy może jeszcze jakiś inny sprzęt macie (bo rozumiem, że to amatorska produkcja)? Powtórze pytanie: co z pozwoleniem na muzykę?

Pijany_Aniol

Jezeli nie puszcza sie tego w telewizji, ani nigdzie publicznie, z czego ma sie jakies korzysic majatkowe (w necie mozna puszczac). To wystarczy odpalic 20zl Zaiksowi albo nic nawet nie mowic, to i tak nie zlapia. Ale jezeli chcecie w TV puscic, no to to sie wiaze z paroma tysiacami zlotych, dlatego lepiej poproisc kogos o skomponowanie muzyki na zlecenie. Sam tak od niedawna robie.