Kiedy ktoś pyta Cię o ulubiony film to czasem ciężko jest wymienić pięc, a co dopiero jeden. Ja chcę was zapytać o ulubione sceny. Czasem film jest do niczego oprócz jednej sceny, która wydaje wam się majstersztykiem. Wymiencie sceny z filmów, które wywarły na was wielkie wrażenie, wcisneły w fotel, zdziwiły, może wzruszyły. Takie - o których nie mogliście zapomnieć po obejrzeniu filmu i które przypominacie sobie do dziś.
Scena z filmu "Duch" albo jak kto woli "uwierz w ducha",w ktorej lepia garnki wymiata:Di do tego ta piosenka:D
Dla mojego chłopaka taka sceną jest np. obrona hangaru w Matriksie, a na mnie ostatnio wywarła duże wrażenie końcowa scena z Dooma, kiedy kamera była w pozycji pierwszej osoby, jak w grze. A poza tym to ostatnia scena z "Masz wiadomośc", kiedy Tom Hanks i Meg Ryan się spotykają w parku, a w tle leci "Somwhere over the rainbow"... Albo kiedy w "Rozważnej i romantycznej" Allan Rickamn przynosi przemokniętą Kate Winslet... I jeszcze kilka innych, zapisałabym kilka stron. Teraz wy.
"Wesele"
Scena, gdy panna mloda tanczy z bylym chlopakiem, ktorego obito z jej polecenia, za to, ze sie zjawil.
Polski film, cudowny, a ta scena moglaby dla mnie trwac godzinami.
"Wesele"
Scena, gdy panna mloda tanczy z bylym chlopakiem, ktorego obito z jej polecenia, za to, ze sie zjawil.
"Wesele"
Zagranica - scena w Kill Bill vol I gdy O - Ren z yakuza wchodza do restauracji.
Poza tym - kazda scena z pulp fiction :)
hejka!
Zapraszam na mój blog, gdzie umieściłam kilka tygodni temu podobny temat. Co prawda nie ma tam wiele wypowiedzi, ale jeśli zechcesz zerknąć, to serdecznie zapraszam
http://www.filmweb.pl/Topic?id=355017 [www.filmweb.pl/Topic?id ...]