No właśnie.Postanowiłam obejrzeć wreszcie film ale przytłoczyła mnie ilość wersji...
może ktoś mi poradzi,która najlepsza???
Nie chciałabym sobie psuć tej pięknej historii jakąś denną ekranizacją
Z góry dziękuję!!!
Ja byłam na tej najnowszej adaptacji z 2004 roku, reżyserem był Joel Schumacher, w rolach głównych Gerard Butler jako upiór oraz Emmy Rossum jako Christine (ukochana). Film bardzo mi się podobał, świetna muzyka i śpiew w wykonaniu Emmy, która okazała się rewelacyjną spiewaczka. Jeżeli lubisz starsze kino to też jest kilka adaptacji, ale, to nie dla mnie.....
Pozdrawiam.
obejrzałam.i nie jestem zachwycona.muzyka dosc dobra,chociaz nie zawsze...ogolnie muzycznie nie jest zle:)mam zastrzezenia raczej do opowiedzenia historii.bo albo sie robi opere i wtedy gra aktorska sie nie liczy...no ale wtedy sie angazuje spiewakow operowych i sie to slucha, a nie oglada...albo musical z piekna ponadczasowa historia,no ale to musi do siebie przekonywac,tego w tym filmie mi brak.to wszystko takie puste sie wydaje....widac jak na dloni ze to z opery powstalo,bylo tylko pretekstem zeby zaspiewac kilka arii.i to jest OK jesli to jest opera ale w filmie musi byc cos jeszcze...pozdr:)