Witam szanownych Forumowiczów !

Ok 15 lat temu miałem okazje oglądnąć pewnien film który zrobił na mnie wtedy kolosalne wrazenie.
Mialem wtedy 5-7 lat i byl to dla mnie przestraszny horror, na tyle straszny ze pamietam do tej pory :)

Mam w zwiazku z tym WIELKA prosbe do Was.
Jesli te strzępy informacji ktore zaraz podam kojarzą Wam sie z jakim kolwiek tytułem to bardzo prosze dajcie znac.

Oto co pamietam:
Film napewno nie byl po polsku, na 90% niemiecki na 10% angielski.

W filmie gra glownie kobieta i duzy potwor ( cos jak ten niebieski z Monsters Inc ), nikogo wiecej nie pamietam.

Przychodzi kobieta do domu i cos w nim jest nie tak(nie pamietam co), wystraszyla sie i dzwoni na policje(lub gdzies indziej po pomoc). W trakcie jak dzwoni, widzi przemieszczajacy sie po scianie cien jakiegos stwora, widzi tez ze to cos co rzuca cien zjada jej wlasnie kabel telefoniczny.

Potwor zjada wszystko ( jest scena jak zjada pianino ), młuci wszystko co znajdzie :)

Koniec koncow kobietka "oswaja" potwora i wywozi go na wysypisko smieci ( zeby sobie pojadl - tak przynajmniej pamietam ), podczas wyworzenia ma problem zeby potwora wsadzic do samochodu ale ten zjada dach i jakos sie miesci :)

Mam nadzieje ze komus cos sie skojarzy i przypomni sobie tytyl / aktorow / rezysera / cokolwiek co zblizy mnie do poznania tytulu :)
Chciałbym to jeszcze raz zobaczyc i pośmiać sie z tego przez co kiedys nie moglem spac.

Z gory OGROMNE DZIEKI !

tomimek

Może to to? ;P
http://www.filmweb.pl/Hollywood-Monster,%281987%29,o,filmie,Film,id=6185 [www.filmweb.pl/Hollywoo ...]