musze powiedziec ze bardzo chetnie obejrzalbym filmy na podstawie gier takich jak :
- Tom Clancy's Splinter Cell
- Hitman: The Silent Assassin
- Max Payne
zastanawiam sie tylko nad tym kto moglby odegrac glowne role... Hitmana moze Jason Statham, Payne to moglby byc Christian Bale albo Michael Madsen... sam nie wiem. jakie macie propozycje?
taaa... jasne... ależ by to były pasjonujące dzieła! a jakie fabuły zaskakujące! Payne'a to ty mógłbyś zagrać prymitywie! a sam pomysł ekranizacji gier wiadomo czym się kończy, phi, wystarczy mi Tomb Rider i Angelina, która już nie ma gdzie wsadzić sobie silikonu, bo wary (pewnie dolne też) i cycki już pełne, full, no way...
widze ze malo ciekawych rzeczy widzialas w zyciu, biedna dziecinko (skad taki idiotyczny nick??!!)... az sie plakac chce, naprawde. czuje sie dobity...
Ja czekam, aż ktoś nakręci film o grupie ludzi, którzy anonimowo wyzywają się od idiotów na forum internetowym bez jakiegokolwiek powodu.
W rolach głównych Czarek Pazura, Olaf Lubaszenko i Kasia Figura. Można by nawet zrobić z tego komedię romantyczną - takie "Masz wiadomość" a rebours. 8)
hehe, ja tu nikogo nie wyzywam bez powodu, po prostu pomysł jest głupi... no i po części rewanżuję się założycielowi za wcześniejszy wulgarny atak na mój temat...
a ty zwoltysh dziecinko, czytaj uważnie i bądź łaskaw zauważyć, że jestem facetem, bo po raz kolejny to przegapiłeś, mało spostrzegawczy jesteś, w d... mam co sądzisz o moim nicku, za to "zwoltysh" - jakie to genialne! czy to skrót od "Zwykły Wiliniały Oślizły Lepki TYpowy SHowinista"? i jeszcze raz zaznaczam, jestem facetem więc przestań traktować mnie jak babę
..ciezko stwierdzic po Twoim nicu kim jestes...dodatkowo "ubustwiasz" Kevina Spacey(tak na marginesie to tez moj ulubiony aktor.. ale cenie go za talent) i piszesz o nim w taki sposob jak bys byl babeczka.. jakies olatrzyki.. nie no spoko :P
Obejrzałabym film na podstawie: Max Payne i Prince of Persia: The Sands of Time. Na ten film wybrałabym się nawet, gdyby dostał beznadziejne recenzje :) Pozdróffffka - Kaileena
a moze gra na podstawie the sims??? :-) To z tetrisem tez dobry pomysł ta powalajaca fabuła:_) filmy na podstwie gier komputerowych to jedna wielka bzdura która pasjonują sie ktorzy poza ekranem swiata nie widzą , pasjonujac sie strzelankami i biuściastymi panienkami-towarzyszkami muskularnych bohaterów typu "fura, skóra i komóra "
ps. ja nikogo nie obrazam i oczekuje podobnego
pozdro
z tego co wiem to hitman powstanie i to juz niedługo a głowna role zagra sam Vin Diesel zreszta na filmwebie jest juz notka na ten temat
Luzzik pewnie ze Diesel zagra role gł. ale ja chcialbym zobaczyć film na podstawie GTA np. San Andreas
Izek_fajny_jest!!!
To prawda, mój nick nic nie mówi o płci, ale ze zwoltyshem zetknąłem się już wcześniej (kazał mi wutatuować sobie na d... portret Kevina) i poinformowałem go o tym, że jestem facetem. Podobnie jak Ty cenię Spacey'ego za talent przede wszystkim, jestem pod wrażeniem jego warsztatu, jego Kunsztu, podziwiam faceta, nie mieści mi się w głowie jak można grać tak perfekcyjnie tak skrajnie różne role jak John Doe, Prot, Lester, Michael Lynch czy Quoile, i każdą z nich zagrać bez zarzutu, idealnie. A to, że facet mi się podoba pod innymi również względami, to moja sprawa, nie uważasz? Skutkiem tego moje wypowiedzi mogą sprawiać wrażenie pochodzących od kobiety. Pozdrawiam.
- Dungeon Siege - już nawet kręcą niestety osoba reżysera karze spodziewać się "Wiedźmina" made by hollywood.
- Prince of Persia
- Max Payne
Nie ma co narzekać...filmy na podstawie gier są tak samo normalne jak wszystki inne...są filmy na podstawie filmów...to jest coś...heh...ale jeśli chodzi o coś do ekranizacji to Zdecydowanie Warcraft, mógłby być np stworzony jak filmiki w trzeciej cześci gry ze 3 razy bym zawitał do kina...Puki co trzeba się cieszyć tym co jest i co będzie Dungeon Siege brzmi zachęcająco...ale jak wspomniałeśmoże wyjść "jak zwykle".
Ja jakoś nie tęsknię za ekranizacjami gier komputerowych, bo jeszcze nie widziałem takiej produkcji która ( według mnie ) wybiła by się po za przeciętność, Resident Evil, Tomb Rider, Mortal Kombat ( fajna tylko pierwsza cześć ), Street Fighter czy ostatnio Doom nie wywołały u mnie jakiegoś zamiłowania to tego gatunku i chyba tak już pozostanie.
PRINCE OF PERSIA!!!!!!!!!!!!!!! :P Lubię się powtarzać!!! :D:D:D:D:D Ten film mógłby mieć ciekawy klimat...takiej baśni z tysiąca i jednej nocy...słyszałam też, że produkcją miałby się zająć sam Jerry Bruckheimer - było by widowiskowo! Pozdróffffka! K.
A ja bym chętnie (a nawet baardzo) zobaczył ekranizacje całej serii Legacy of Kain (ależ by to był zagmatwany film:])
Zgadzam się, Legacy of Kain to bardzo dobry materiał na film. Tak samo, jak seria Commandos i Rainbow six (który już jest kręcony :])
z checiaz obejzalbym film, do ktorego za scenariusz posluzlyby klasyki gier np.: Diablo, Starcraft, Worldcraft, Gta, Heroes, Jazz Jackrabbit, Might and Magic ;)
Jeśli już na podstawie gry, to tylko na podstawie "Gothica". A Rainbow Six, na rany Boga, powstało na podstawie książki, czyli koniec końców film też będzie na jej podstawie.