jednym z najlepszych horrorów jakie widzialem jest 13 duchów

sebas666

13 duchow tez udalo mi sie zobacz w sumie nie jestem zaskoczony ten filmem.Polecam kupe innych rownie ciekawych rzeczy ktore warto zobaczyc dla przypomnienia bo wiem czy widziales:
-Ring 1&2
-The Saw (po naszemu pila)
-Egzorcysta
-Omen
-Blair Witch Project
-Opętanie
I wiele wiele innych ciekawych pozycji,have fun

Apollyon

widzialem wszystkie oprucz piły a co powiesz na piątek 13 i koszmar z ulicy wiązów ale pierwszw dwa filmy z freedim

sebas666

Kiedy na widok tych filmow robilem pod siebie:D(czytaj jak bylem dzieckiem) teraz w sumie nie wracalem dawnooo do tych filmow, ale kiedys byly dla mnie klasyka horrorow:D wraz z paroma innymi tytulami. A jak sie podobala Teksanska masakra i 28 dni pozniej? i moze masz cos ciekawego do zaoferowania co warto zobaczyc bo ostatnio cierpie na brak dobrych tytulow z tego gatunku?pozdrawiam

Apollyon

28 dni puźniej też jest fajny poprostu ma zarombisty klimat

użytkownik usunięty
sebas666

"!3 duchów"? Z 2001?! Przecież to komedyjka nastawiona na efekty specjalne! Coś w stylu "Przerażaczy" Jacksona.

tak, tylko elementy komedii były celowo dobrane przez Petera Jacksona w Przerażaczach i wyszedł świetny film, natomiast jeśli chodzi o 13 duchów to film miał być gatunkowo horrorem w najczystszej postaci, a wyszedł zabawny film z dodatkiem efekciarstwa czyli standard, który mimo wszystko nadaje się do strawienia, plusem z pewnością były niektóre duchy i rola Matthew Lillarda jako medium Rafkin (ciekawe jak prezentuje się stara wersja)

sebas666

Mnie doszczetnie rozwalił film Los Sin nombre, Jaume Balagueró hiszpańskiego rezysera. Pozatym lubie tego japońca od Ringu i Dark Water.
Hideo Nakato) Lubie to wsumie złe słowo . Te filmy mnie autentycznie przerażją. A noi i jeszcze klasyka Noc żywych trupów, Inwazja pożeraczy ciał.
Klasyka b Byłtaki film Ślimaki, Krwiożercza pomidory atakują Paryż itd.

pangargan

wiele razy słyszałem że niezłe sa japonskie horrory niestety niemiałem za wiele okazi by je zobaczyć prucz "the ring"

sebas666

"13 Duchów" b.mnie rozbawił...Polecam "Ciemność" jeśli chcesz się bać..
Pozdrawiam! zapraszam na mój blog!

Amelia_2

Jeśli oglądałaś/łeś Cemność to pewnie też Los Sin nombre To ten sam reżyser. jeśli nie to polecam jest w ty samum klimacie. Ale dużo lepszy. Zresztą wcześniej nakręcony. W The Darkness możnoa by powiedziec że kilka chwytów jes powielonych właśnie z "Bezimiennych" .

użytkownik usunięty
sebas666

jesli naprawde lubisz japonskie horrory to koniecznie dorwij UZUMAKI :)

sebas666

13 duchów, a jakiś inny horror wogóle widziałeś!!!!!!???????? Poleciłbym porządne japońskie oprodukcje, ale jak 13 duchów w ogóle było dla ciebie horrorem , to pewnie byś ...

sebas666

Jeśli chodzi o film s-f to polecam Ci "Pitch black" z Vinem Diselem:):):)
Powinien Ci się spodobać
Pozdro:):):)

Highlander_Pinokio

Zastanawiam sie co jeszcze jest dobrego z horrorow? co polecacie?slychaszalem ze www.strach jest dobry ale nie wiem ile w tym prawddy...

Apollyon

niestety w ogóle nie ma w tym prawdy. Musialo ci sie pomylic z innym filmem. WWW.STRACH jest nieudolna zrzynka z THE RING. zdecydowanie szkoda czasu.
Polecam natomiast DEATHWATCH, DARK WATER, GRUDGE
pozdrawiam

BelaLugosi

O co dokladnie chodzi w deathwatch'u? co do tych dwoch pozycji
-Dark Water'a
-The Grudge
Jedno i drugie przelecialo mi kolo nosa w sumie na Grudge czekam az bedzie w kiniach u nas (warto wybierac sie na to do kina?) a Dark water umknal mi na canal+:/Pozdrawiam

użytkownik usunięty
sebas666

Czy 13 Duchów jest najlepszym horrorem ??? Tą sprawę można by przedyskutować, jest wiele innych ciekawszych filmów np. "Ring", "Omen".........
Nie mam ulubionych filmów z jednego gatunku poniewarz można przegapić całe mnóstwo innych równie udanych produkcji.

użytkownik usunięty
sebas666

Czy 13 Duchów jest najlepszym horrorem ??? Tą sprawę można by przedyskutować, jest wiele innych ciekawszych filmów np. "Ring", "Omen".........
Nie mam ulubionych filmów z jednego gatunku poniewarz można przegapić całe mnóstwo innych równie udanych produkcji.

sebas666

Horro i sf w jednym? No więc widziałem R-Pointa na prasówce może z tydzień temu i cały czas się zastanawiam, dlaczego Old Boy, Zatoichi dopiero niedawno weszły do kin. Azja absolutnie rządzi i R-Point jest tego koronnym przykładem. Warto zobaczyć film w kinie, szczególnie dla ostatniej sceny - dźwięk, obrazek powala.... Trailer jest tutaj dla ciekawych: http://www.mayfly.pl/body.php?ID=84 [www.mayfly.pl/body.php? ...]

sebas666

az dziw ze nikt nie wymienil serii Obcy.toz to klasyka sf i horroru w jednym.

sebas666

POLECAM;
-łowca snów
-teksańska masakra piłą mechaniczną
-klątwa
-smakosz i jeszcze wiele innych ale umkły mi tytuły

sebas666

przypomnialo mi sie jeszcze kilka ciekawych filmow
-oszukać przeznaczenie 1
-oszukać przeznaczenie 2

sebas666

13 duchów wspominam jako jeden z najgorszych filmów, jakie udało mi się zobaczyć. Typowo hollywoodzkie podejście do tematu - no nie wiem, ale mnie jakoś duch z siekierą w głowie nie wydaje się straszny, tylko pretensjonalny w stopniu zatrważającym. Amerykański brak wyobraźni i schematyczność. Do tego wkurzały mnie wszystkie postacie, co jedna to bardziej irytująca od drugiej.

Niezłe są horrory azjatyckie, choć ostatnio to już zaczynają zjadać własny ogon. Ilez razy można sie podniecać zmoczonym duchem z czarnymi kudłami, pełznacym po podłodze z wytrzeszczonymi oczami?
Dla mnie swego czasu najlepszy był amerykański remake Ringu - wówczas był to nowatorski temat, nieźle i sugestywnie sfilmowany.

Niezłe są też (azjatyckie)
The Eye
Ju On (choć nieco chaotyczny)

użytkownik usunięty
sebas666

Właściwie nie oglądałam tego filmu ale Zgromadzenie jest bardzo fajne.

sebas666

13 duchów najlepszym horrorem,nie no,niezły żart:)))Ten film to totalna porażka:(O ile zdolny jestem sobie go w ogóle przypomnieć,bo widziałem go juz dosyc dawno,to raczej nie pamiętam aby jakakolwiek scena mnie w nim przestraszyła:-/Zgadzam sie z opinia wiekszości - typowa amerykańska tandeta!
Do naprawdę pożądnych i powiedzmy,że strasznych horrorów zaliczyć mogę filmy, które wielokrotnie już zostały powyżej wymienione,tj.:
-Dark Water
-The Ring
-The Grudge
-Below (film może niezbyt mądry,ale trzyma w napięciu)
-Blair Witch Project
-no i z klasyki to: Halloween,Egzorcysta i Koszmar z ulicy wiązów

sebas666

((8 obcy pasażer nostromo ))
the best w obydwu kategoriach.
nic lepszego nie powstało

sebas666

To dziwne że nie ma na tej liście jedynego słusznego (no.. może prócz "8 pasażera...) filmu, czyli Martwego Zła :>