Jak sądzicie, czy film M.Piekorz "Pręgi" jest dobrym polskim kandydatem do Nagrody Amerykańskiej Akademii Filmowej. Czy mamy szansę na rywalizację z innymi państwami, czy z góry jesteśmy przegrani. Piszcie co myślicie!!!
Kilka lat temu w telewizji była puszczana jedna z części "Nagiej broni". Ale nie była to część 1, 2 ani 3.Była jeszcze jedna, 1 i 1/2 jeśli się nie mylę. Nie ma jej na VHS ani DVD.Większość osób w ogóle o niej nie słyszała. Może to był inny film, ale obsada była dokładnie ta sama, co w "Nagiej broni".
Czy ktoś...
Cześć
Poszukuje wszelkich danych na temat wpadek filmowców.Zdjęcia , filmiki opisy, linki do stron. Proszę o pomoc
Jak na pierwszy fabularny film Magdaleny Piekorz "Pręgi" to obraz bardzo dobry, poruszający i przejmujący przede wszystkim. W ciągu 90 min. reżyserka wprowadza nas w świat wiecznej udręki, krzywd i spodlenia. Ukazuje nam młodego Wojtka, który katowany przez ojca w dzieciństwie, staje się do niego podobny będąc już...
Mnie się najbardziej podoba "Dobry, Zły i Brzydki". Nie będę pisał czemu, bo się nie zmieści.
A jakie są wasze ulubione???
Poszukuję danych na temat filmu "Upiór w operze" prod USA z roku 1925. Z jakich powodów film te znalazł się w kolekcji "Mistrzowie Filmu"
Żadna historia filmu w języku polskim nie podaje nawet wzmianki o nim.
Poszukuję danych na temat filmu "Upiór w operze" prod USA z roku 1925. Z jakich powodów film te znalazł się w kolekcji "Mistrzowie Filmu"
Żadna historia filmu w języku polskim nie podaje nawet wzmianki o nim.
Jakie powinny być nominacje do przyszłych Oskarów? Stawiam na Toma Hanksa na naj. rolę męską za "Terminal".
Juz nie wiem co mam zrobic Mam na imie Mateusz wiem to co teraz napisze to bedzie jak jakis dramat milosny czy cos takiego ale prosze mnie wysluchac . Mieszkam w Lesznie mam 24 lata poznalem cudowna dziewczyne z Wschowy bylismy z soba ponad 8 miesiecy wielkie plany na przyszlosc juz probowalismy razem mieszkac lecz tu...
więcej