Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu, który oglądałem w 2004 roku, (thriller lub horror, film zagraniczny). Była grupa ludzi, rozmawiali o czymś i była pokazana odcięta dłoń człowieka. Potem zaczeli się bić. Akcja działa się w zamkniętym pomieszczeniu. Jednego faceta kobieta zamkła w piecu na zamek i po chwili spalił się tam, drugiemu...

Cześć.
Jak w tytule - szukam filmów, w których akcja (lub jej część) ma miejsce wśród fantastycznych, surrealistycznych krajobrazów - wiecie, chwyty typu lewitujące kamienie, zaburzona kolorystyka, itp. Coś takiego...

Poszukuje filmów o wyjazdach/wakacjach w stylu serii "W Krzywym zwierciadle " .

Podam jakie filmy ja znalazłem...

Kojarzy ktoś może tytuł filmu leciał on juz w TV o księżniczce co popełniła samobójstwo, po 500 latach odradza się i poluje na nią armia wraz z chińskim smokiem co rozwala miasto.

Zasady gry - dla nowych użytkowników ;) starym wyjadaczom nie trzeba już przypominać :)
1. Gra polega na przedstawieniu 3 znaków szczególnych filmu. Najlepiej jakieś krótkie słowa/zwroty.
2. Nową zagadkę wrzuca ten, co odgadł ostatnią, dopiero po potwierdzeniu odpowiedzi przez zadającego.
3. Film musi mieć minimum...

więcej

Szukam horrorów typu jw. ( Droga bez powrotu , Teksańska masakra piła mechaniczną itp)
Interesują mnie te nowsze produkcję, ponieważ uważam, że obejrzałam już wszystkie możliwe starsze produkcję .

Polska komedia, dwójka emigrantów podszywa się pod bodajże islandzkiego reżysera i jego agenta i jadą z lotniska do hotelu na konferencję i festiwal filmowy. Pojawia się też wątek miłosny między "reżyserem" a gwiazdą festiwalu.

Poleci mi ktoś dobry film o baseballu?

Czesc, ogladalem pare dobrych lat temu horror, niewiele z niego pamietan ale pamietam, ze akcja dziala sie w jakims szpitalu, jedyne co mi zapadlo z tego filmu w pamieci, to to, ze gdy bohaterka lub bohaterka popatrzyl przez okno tego szpitala to wygladalo to tak jakby czas sie zatrzymal, krople deszczu staly w...

Cześć. Szukam filmu.
Fabuła była taka, że grupa złodzieji chciała włamać się do banku, więc wykupili nieruchomość obok, żeby przekopać się przez ścianę, a jednocześnie prowadzić działalność jako przykrywkę (Nie pamiętam co to było, chyba ciastkarnia, albo coś takiego) i ostatecznie rozkręcili taki dobry biznes i...