Widziałem:
Berlin Calling
Niebo nad Berlinem
Dzieci z dworca Zoo
Królik po berlińsku
Szukam czegoś bardziej współczesnego,
Dlaczego CD PROJECT RED tworzy grę Cyberpunk, w widoku FPP a nie TPP jak Wiedźmina? Tak samo Techland tworzy swoją grę Dying Light 2, czyżby Polacy nie mieli tyle pieniędzy budzetu na gry TPP i robią te łatwiejsze w FPP. Rockstar chociaż robi możliwość przełączenia TTP na FPP lub odwrotnie, w swoich grach. Redsi i...
Witam jakiś czas temu oglądałem film o miejscu w którym każdy może stać się postacią z kreskówki główną postacią była kobieta pamiętam że kiedy dojechało się na miejsce nie było widać nic szczególnego dopiero po wypiciu czegoś z fiolki świat zmieniał się w kreskówke podobna stylistycznie do cuphead
Na przelomie lat 80 i 90 ogladalem w TVP serial historyczno-dokumentalny. Narratorem byl starszy pan, ktora zaczynal gawede od jakiegos przedmiotu a potem snul ja dalej w miedzyczasie zmienaly sie przedmioty, miejsca epoki, ale wszystko bylo ze soba polaczone i narracja przechodzila plynnie to tu to tam.
Dodatkowo...
Chciałam się zapytać czy pierwszą adaptację filmową na świecie był film ,, Śmierć biednego Joe
pochodzący z marca 1901 roku''. Bo jest to mi potrzebne do pracy, a niestety w internecie jakoś
nie mogę tego znaleźć, a raczej upewnić się czy to rzeczywiście ten film należy do najstarszych
adaptacji. Mam jeszcze...
Witajcie
Mnóstwo lat temu, jako dzieciak oglądałem w TV pewną komedię. Telewizor był czarno-biały, wiec nie wiem czy film również.
Rzecz działa się w średniowieczu w okół królewskiego dworu. Był tam motyw jakiegoś wyzwania dla rycerzy o rękę królewny, jakiś alchemik/mag, który miał golema. Golema uruchamiało się...
W tym rankingu zapisujemy filmy powtarzające sie często w różnego rodzaju listach i spisach na najlepsze filmy. Filmy, które mają zdecydowanie zawyżone oceny i opinie, najczęściej sztucznie pozycjonowane przez posiadaczy multikont i troli internetowych lub "perełki" tzw. krytyków filmowych, koneserów kina i innych tego...
więcejZna ktoś jakieś filmy poruszające temat moralności? Mogą być stare lub nowe, polskie lub zagraniczne. Jedyny warunek jest taki, że muszą być na podstawie utworu literackiego. Chodzi mi o coś podobnego do "Tronu we krwi" Akiry Kurosawy.