Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Widziałem:

Berlin Calling
Niebo nad Berlinem
Dzieci z dworca Zoo
Królik po berlińsku

Szukam czegoś bardziej współczesnego,

Dlaczego CD PROJECT RED tworzy grę Cyberpunk, w widoku FPP a nie TPP jak Wiedźmina? Tak samo Techland tworzy swoją grę Dying Light 2, czyżby Polacy nie mieli tyle pieniędzy budzetu na gry TPP i robią te łatwiejsze w FPP. Rockstar chociaż robi możliwość przełączenia TTP na FPP lub odwrotnie, w swoich grach. Redsi i...

Bohemian Rhapsody to sukces... G`n`r mógłby być jeszcze większy !

Witam jakiś czas temu oglądałem film o miejscu w którym każdy może stać się postacią z kreskówki główną postacią była kobieta pamiętam że kiedy dojechało się na miejsce nie było widać nic szczególnego dopiero po wypiciu czegoś z fiolki świat zmieniał się w kreskówke podobna stylistycznie do cuphead

Na przelomie lat 80 i 90 ogladalem w TVP serial historyczno-dokumentalny. Narratorem byl starszy pan, ktora zaczynal gawede od jakiegos przedmiotu a potem snul ja dalej w miedzyczasie zmienaly sie przedmioty, miejsca epoki, ale wszystko bylo ze soba polaczone i narracja przechodzila plynnie to tu to tam.
Dodatkowo...

Chciałam się zapytać czy pierwszą adaptację filmową na świecie był film ,, Śmierć biednego Joe
pochodzący z marca 1901 roku''. Bo jest to mi potrzebne do pracy, a niestety w internecie jakoś
nie mogę tego znaleźć, a raczej upewnić się czy to rzeczywiście ten film należy do najstarszych
adaptacji. Mam jeszcze...

Witajcie

Mnóstwo lat temu, jako dzieciak oglądałem w TV pewną komedię. Telewizor był czarno-biały, wiec nie wiem czy film również.
Rzecz działa się w średniowieczu w okół królewskiego dworu. Był tam motyw jakiegoś wyzwania dla rycerzy o rękę królewny, jakiś alchemik/mag, który miał golema. Golema uruchamiało się...

więcej

W tym rankingu zapisujemy filmy powtarzające sie często w różnego rodzaju listach i spisach na najlepsze filmy. Filmy, które mają zdecydowanie zawyżone oceny i opinie, najczęściej sztucznie pozycjonowane przez posiadaczy multikont i troli internetowych lub "perełki" tzw. krytyków filmowych, koneserów kina i innych tego...

więcej

Zna ktoś jakieś filmy poruszające temat moralności? Mogą być stare lub nowe, polskie lub zagraniczne. Jedyny warunek jest taki, że muszą być na podstawie utworu literackiego. Chodzi mi o coś podobnego do "Tronu we krwi" Akiry Kurosawy.

użytkownik usunięty

Hej, podobają mi się komedie typu "Ted 2" lub "Co Ty wiesz o swoim dziadku?". Tzn głupi humor, dobre zakończenie, delikatny wątek miłosny. Znacie więcej takich?