Widziałam ten film bardzo dawno temu. Wydaje mi się że mógł być to film europejski ( nie dam sobie ręki uciąć ) , bardzo nisko budzetowy. Pamiętam tyle że była jakaś dziewczyna, która przeniosła się do świata jakby takiego surrealistycznego, była tam chyba zła królowa (władczyni ?) i po tym świecie oprowadzał tę...
Szukam filmu, który oglądałem w 2005 roku, (thriller lub horror, film zagraniczny. Była pokazana grupa ludzi, rozmawiali o czymś i była pokazana odcięta dłoń człowieka. Potem zaczeli się bić. Akcja działa się w zamkniętym pomieszczeniu. Jednego faceta kobieta zamkła w piecu na zamek i po chwili spalił się tam, innemu...
więcej
Witam, szukam tytułów dwóch filmów.
Pierwszy z tego co pamietam oglądałem około 10 lat temu na Polsacie. Sprawdziłem nawet historie programu tv lata wstecz, ale nie znalazłem.
1. Film zaczyna się chyba tak, ze matka z córka ida biegać, maja ladny dom z basenem koło lasu.
Dziewczyna zakochuje się w chłopaku,...
Cześć,
szukam tytułu filmu o fotografie, który mieszkał na łodzi, jednak na rzece, nie na morzu.
Jest to łódź mieszkalna, w pełni przystosowana do codziennego życia.
Akcja filmu dzieje się najprawdopodobniej we Francji, lub w jednym z krajów Beneluksu.
Film jest z lat 80tych lub 90tych.
Fotograf ma około 35-40 lat,...
Szukam filmu lata 90. Wcale nie wykluczone że to było na VHS
Kobieta jakaś „jędzowata” oszukuje i wykorzystuje bezczelnie faceta który jest w nią zapatrzony i zakochany. Zdaje sobie sprawę że ona leci na innych i go oszukuje ale miłość jest ślepa. I najważniejsza scena końcowa: On jest chirurgiem plastycznym i ona...
Poszukuję horror, stary, lata temu widziałam w tv. Pamiętam tylko, że ojciec miał szarlotkę z jakąś trucizną i jego żona i dzieci na końcu filmu ją zjedli.
Takie,które również często oglądaliście w dzieciństwie?
Mi najbardziej kojarzą się filmy,których zapewne nie muszą nikomu przedstawiać takie jak:
-Harry Potter(2 pierwsze części najbardziej)
-Shrek(2 pierwsze części. 3 nie lubię. Czwarta ujdzie,ale bez szału)
Oglądałam je dużo razy i zapewne jeszcze nieraz...
Hej!
Jak w temacie - szukam filmu, ale nie zapamiętałam jego nazwy. Historia w nim przedstawiona jest łudząco podobna do Milczenia Owiec. W skrócie - mężczyzna porywa kobiety, ważne żeby były blondynkami (jak jego zmarła żona), zabiera je do piwnicy na odludziu i skalpuje, kiedy są jeszcze żywe (krew dochodzi do...