Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Niedawno Przypomniałam sobie o filmie który kiedyś oglądałam.To jest historia dwóch sióstr, które z ojcem i macocha, która kiedyś Opiekowała się ich matką, mieszkają w domku nad jeziorem. Pamiętam tylko, że zaczynaja ginąć ludzie i te siostry myślą, że macocha zabija i że też będzie chciała je zabić a na końcu okazuje...

więcej

Hej,

Czy ktoś kojarzy w jakich filmach była ta piosenka ? Przejrzałem imdb i filmweb Garego, ale niestety żaden z tych filmów nie jest tym poszukiwanym przeze mnie.

https://m.filmweb.pl/person/Gary+Moore-67401/filmography
https://m.imdb.com/name/nm0601229/filmotype/soundtrack?ref_=m_nmfm_1

Szukam filmu. Kilka lat temu był na alekino, prawdopodobnie anglojęzyczny.

Młode małżeństwo jedzie do matki młodego: on początkujący naukowiec nie może pogodzić się ze sposobem życia żony (ciągle imprezy, alkohol, muzyka, luz). Dziewczyna wręcz przeciwnie: fascynuje się tym światem, aż dochodzi do romansu między nią...

więcej

Witam, szukam pewnego filmu który oglądałem dawno temu. Niedużo z niego pamiętam ale mam przed oczami sceny w którym mężczyzna trafia do więzienia na wyspie z którego nie da się uciec. Poznaje innego więźnia z który rozmawia przez dziurę w ścianie. Pamiętam również ze udaje mu się uciec z więzienia przez podłożenie...

Szukam filmu o dziewczynie która miała jakaś moc i się wprowadziła do małego miasteczka z ojcem. Mieszkali w dużym starym domu ale w środku wszystko wyglądało na nowoczesne i eleganckie. No i ona poznała jakiegoś chłopaka który ja często nachodził

Szukam wiersza na którego natknąłem się całkiem przypadkowo oglądając 4 odcinek serialu o Modrzejewskiej. Pamiętam z niego ostatnie słowa: "(...) i chciałbym żeby mnie z tym uczuciem śmierć do nieba zabrała... "
Ktokolwiek słyszał ktokolwiek wie?
Z góry dzięki!

Oglądałam ten film w telewizji kilka lat temu. Pamiętam tylko 2 sceny: młody chłopak kradnie pieniądze z domu swojego pracodawcy, czy znajomego (?) i ucieka. Ma to miejsce chyba w jakimś kraju europejskim ale nie jestem pewna. I druga scena, pod koniec
filmu: ten sam chłopak po wielu perypetiach jest już w jakimś...

więcej

Hej hej! Tak wiele rzeczy udało się przez lata odnaleźć i zidentyfikować ale brakuje mi jeszcze dwóch pozycji które bardzo męczą :) Będę ogromnie wdzięczny za pomoc!

1. Film (czechosłowacki? mogę się mylić) którego powtórka leciała też w bloku 'Film dla drugiej zmiany" - w animowanym intro dwóch kosmitów w latającym...

więcej

Drodzy forumowicze, potrzebuję pomocy w przypomnieniu sobie tytułu filmu, który oglądałem jakoś 25 lat temu.

Fabuła filmu zaczyna się, że widzimy 2 policjantów wychodzących z komendy policji, idących na pieszy patrol. Na ulicy mijają mężczyznę, który strzela im w plecy. Potem mamy retrospekcję tego co się działo...

więcej

Wie ktoś może jak nazywa się film o lesbijach. Jedna pracowała na początku w lodziarni, a potem poszła do wojska, gdy wracała na przepustkę zabrała drogie urządzenie. Druga była mężatka i miała dzieci. Obie chciały razem uciec ale pod koniec ta druga oszukała tą pierwszą i wróciła do męża. Z góry dzięki :D