Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam wiersza na którego natknąłem się całkiem przypadkowo oglądając 4 odcinek serialu o Modrzejewskiej. Pamiętam z niego ostatnie słowa: "(...) i chciałbym żeby mnie z tym uczuciem śmierć do nieba zabrała... "
Ktokolwiek słyszał ktokolwiek wie?
Z góry dzięki!

Oglądałam ten film w telewizji kilka lat temu. Pamiętam tylko 2 sceny: młody chłopak kradnie pieniądze z domu swojego pracodawcy, czy znajomego (?) i ucieka. Ma to miejsce chyba w jakimś kraju europejskim ale nie jestem pewna. I druga scena, pod koniec
filmu: ten sam chłopak po wielu perypetiach jest już w jakimś...

więcej

Hej hej! Tak wiele rzeczy udało się przez lata odnaleźć i zidentyfikować ale brakuje mi jeszcze dwóch pozycji które bardzo męczą :) Będę ogromnie wdzięczny za pomoc!

1. Film (czechosłowacki? mogę się mylić) którego powtórka leciała też w bloku 'Film dla drugiej zmiany" - w animowanym intro dwóch kosmitów w latającym...

więcej

Drodzy forumowicze, potrzebuję pomocy w przypomnieniu sobie tytułu filmu, który oglądałem jakoś 25 lat temu.

Fabuła filmu zaczyna się, że widzimy 2 policjantów wychodzących z komendy policji, idących na pieszy patrol. Na ulicy mijają mężczyznę, który strzela im w plecy. Potem mamy retrospekcję tego co się działo...

więcej

Wie ktoś może jak nazywa się film o lesbijach. Jedna pracowała na początku w lodziarni, a potem poszła do wojska, gdy wracała na przepustkę zabrała drogie urządzenie. Druga była mężatka i miała dzieci. Obie chciały razem uciec ale pod koniec ta druga oszukała tą pierwszą i wróciła do męża. Z góry dzięki :D

Witam wszystkich
Szukam filmu w którym prowadzone jest śledztwo w sprawie morderstwa młodej kobiety (znaleziona naga obok drzewa przy którym leży przedmiot z patyków który jak się później okazuje jest klatką dla ptaków). Dwóch policjantów trafia w końcu na ślad porywacza - mężczyzna mieszka w starym domu w lesie z...

Zna ktoś jakieś godne polecenia horrory, albo mroczne thrillery z tych nowszych produkcji?

Witam, tak jak w temacie, szukam filmu w którym grał młody agent, który zaczął się uczyć w szkole dla tajnych
agentów(były to służby coś w stylu MI6), niestety to wszystko co pamiętam, film co najmniej kilka lat temu.

Oceń w skali 1-10, a następnie podaj swoją propozycję utworu użytego w filmie/serialu lub takiego, który świetnie by się sprawdził w tej roli.

Moja propozycja:

http://www.youtube.com/watch?v=TazHNpt6OTo

Witam, może ktoś będzie w stanie mi pomoc - jakieś 24 lata temu na TVP 2 w godzinach popołudniowych emitowany był film( chyba franscuski) o młodym chłopaku (coś mi świta ze miał na imię Filip) który trafia do więzienia. Przez to wydarzenie jego ojciec dostaje zawału i umiera. Młodzieniec miał problemy z drugami a w...