witam,
Nie mogę przypomnieć sobie tytułu filmu.
Głównym wątkiem była reinkarnacja, bohater po śmierci trafia w zaświaty gdzie znajduje kolejkę po zastrzyk usuwający pamięć przed reinkarnacją. Zastrzyk jakoś omija, po czym odradza się że swoimi wspomnieniami jako syn swojej żony (i swój?) . Później był temat jego...
Witam, poszukuję fragmentu filmu na pracę zaliczeniową odnośnie analizy sytuacji komunikacyjnej. Proszę o inspiracje! Oto kilka niezbędnych wytycznych:
- dwóch lub więcej rozmówców, w tym dialog musi opierać się zarówno na aspektach werbalnych i niewerbalnych,
- scena trwająca od trzech do dziesięciu minut (+/-),
-...
Witam. W filmie szukali sposoby by uratować wioskę czy coś takiego. Wzięli udział w zawodach snowboardowych bodajże. Akcja toczyła się zimą w górach. Nie wymagająca komedia. Tyle pamiętam.
Witam, poszukuję polskiej produkcji filmu. Akcja głównie rozgrywa się nad jeziorem, nad którym jest mała stara drewniana łódka (lub szopa, niestety dokładnie nie pamiętam), którą zamieszkuje mała dziewczynka. Zaprzyjaźnia się z chłopcem (on chyba też przynosił jej jedzenie), który również mieszka przy tym jeziorze,...
witam, szukam tytułu filmu. Jedyne co pamiętam to fakt ze byly tam 4 grupy kazda innego koloru i zeby dołączyć do grupy trzeba było przejść test
Witam szukam filmu. Film o dziewczynce ktora przyjeżdża do dziadków i poznaje chorego chlopca z którym się bawi mimo iż jego matka tego nie chce. Pewnego dnia chowajac się przed nią znajduje piwnicę za drzwiami ktorymi znajduje sie drugi chłopiec podlaczony do aparatury i okazuje się że ta kobieta porwała dziecko by...
więcejale niewiele moge powiedziec, do podrózującego, jadącego gdzieś autem faceta dołącza mnich, spotykają się chyba w jakimś zajeździe, który później jakby podchodzi do jakiegoś morza czy jeziora i w nim zanika, ten mnich, daje mu jakies rady nie wiem czy na życie czy jak ma gdzieś dojechać wiem, że śmieszny opis ale film...
więcejJ.w. najlepiej żeby te horrory były oparte na faktach albo jakiś naprawde porządnie zrobiony, który naprawde potrafi swoim klimatem przestraszyć nawet dorosłego chłopa, ktory nie boi sie noca chodzic po cmentarzu w środku lasu.
Więc... Szukam piosenki, jedyne co pamiętam i to szczątkowo to wideoklip. Dwie do czterech pań tańczy sobie w stodole chyba myjąc auto - klimat nieco podobny do teledysku Cleo, ale sceneria ciemna. Sama piosenka skoczna. W tytule piosenki albo zespołu jest na pewno 4 (4heart albo 4monkey - nie jestem tych hartów ani...
więcej