Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Na pewno było coś na podobę,ale mimo..

Moja "3":

1. "Titanic" ,reż. James Cameron
2. "Skazani na Shawshank" ,reż. Frank Darabont
3. "PulpFiction" ,reż. Quentin Tarantino

Dość pospolicie,ale głównie jestem fanem kina "zza oceanu" i 90's ,wiec pewnie to jest w jakimś większym stopniu przyczyną.

Witam,

Polećcie mi proszę jakieś filmy wojenne / melodramaty, w których chodzi o to, że ktoś kogoś ukrywa np. rannych żołnierzy.

Mogą być nawet filmy podobne do Chińska Wdowa / In Harm's Way.

Dziękuję.

Kiedyś oglądałem film w tv w którym małżeństwo wyruszyło na jakąś wyprawę w góry pod czas której coś poszło nie tak w skutek czego walczyli o życie. W pamięci utkneła mi scena gdzie małżeństwo gdzieś już na dole góry lecz dalej na bezludziu w oddali widza innych ludzi lecz odległość jest tak duża że Ci nie słyszą...

Bajki, filmy o przebierańcach, rozmaitych manach oraz kiepskie komedie.

szukam tytułu filmu, który był puszczany na tcm\carton network, film o Sherlock-u Holmes-ie, film zaczynał się gdzieś w indiach, chodziło o jakiś kljenot czy klejnoty chyba, głównym złym charakterem był koleś co miał pomagiera pigmeja i pod konic filmu uciekał łódką.

film dzieje się w świecie gdzie nauka się nie rozwineła, nie ma elektryczności, wszystko jest na magie, głównym bohaterem jest chyba detektyw który rozwiązuje jakąś zagatkę, chyba morderst, pod koniec filmu pamiętam że okazuje się że jakaś postać przechodziła przez jakiś portal do świata/wymiaru, naszego rzeczywistego.

więcej

Nie pamiętam wiele, nie pamiętam produkcji, ale na pewno nie Polska. Film oglądałam z 5 lat temu w TV. jakiś duży samochód może ciężarówka przewozi uchodźców, w aucie panuje ogromny ścisk, krzyki, z jakieś przyczyny auto zostaje pozostawione na pustkowiu jakieś pola ustronne miejsce. Nadchodzi pomoc, po otwarciu drzwi...

więcej

Proszę FILMWEB po raz nie wiem już który o ocenę filmów w których zagrał 2Pac. Była to ciekawa postać. Pozdrawiam. Łukasz

witam, szukam jakichs lekkich komedii ktorych akcja dzieje sie za czasow rycerskich albo i wczesniej, Cos w stylu Narzeczona dla ksiecia albo np Wasza wysokość lub cos w stylu azjatyckich komedii przygodowych ktorych akcja tez dzieje sie dawno jak np Journey to the West

Wczoraj były same najgorsze polskie filmy, dzisiaj przyszła pora na świat.

Oczywiście powstała również Lista Filmów Rezerwowych, na której znalazły się takie tytuły jak:

15. Kluseczka (7 grudnia 2018)
14. Halloween (26 października 2018)
13. Happy End (16 marca 2018)
12. 41 dni nadziei (6 lipca 2018)...