Witam, szukam pewnego filmu z lat '90. Prawdopodobnie horror, pamiętam scenę, gdzie przed domem wykopano dziurę, w której pochowano psa, w tej dziurze zalęgły się jakieś robaki. Dziura przykryta jakaś płyta, spod której wydobywało się światło. Wiem, że obserwowało to dziecko nocą z okna. O ile się nie mylę, była też...
więcejSzukam filmu wiele nie pamiętam, film chyba USA raczej nowy lata 2006-2012. Jakiś facet w lesie wychodzi spod sterty liści, może z jakieś ziemianki i udaje się do pobliskiego domku, gdzie udziela mu pomocy kobieta. Nieznajomy korzysta z łazienki i kobieta pozwala mu pozostać w zamian za drobną pomoc. Pamiętam, że...
Kino polityczne, ciężkie dramaty i kilka znośnych komedii a ogólnie: "bród, smród i ubóstwo" dziwne, że polska kinematografia przetrwała po tej dekadzie.
Nie pamiętam turystyki tytułu pewnego filmu. Zaczyna się od tego jak główny bohater (na potrzeby opisu nadajmy mu imię Bill) dzwoni przez budkę telefoniczną do żony i córki, która chyba ma urodziny. Następnie Bill zaginął. Został nielegalnie osadzony w swoistym więzieniu. Ma tam telewizor i na pozór może oglądać to co...
więcej
Oglądałam film ale nie zapamiętałam tytułu. Może Ktoś z Was skojarzy.
Film jest o pozornie szczęśliwym małżęństwe, mąż znęca się nad żoną etc etc. Początek rozgrywa się nad morzem? Żona (wg męża) nie umie pływać więc w czasie nocnego rejsu żaglówką z mężem i jego(?) znajomymi pozoruje utonięcie. Pod osłóną ciemności...
Oflądałam go bardzo dawno temu.
Jest o mężczyźnie który trafił przypadkowo so wojska. Wtedy nawiązał kontakt psychiczny z kosmitą w wojsku nazywali go matką. Gdy ten mężczyzna był na polu walki z kosmitami gdy umarł odradzał się tak jakby na początku tej historii czyli jak trafił do wojska. Nie umierał gdyż był...
Poszukuje filmu którego szukam już od paru lat, pamiętam że rodzice byli po rozwodzie i ojciec tej dziewczynki zabrał ją gdzieś łodzią. Dziewczynka skoczyła do wody i nagle zagineła. Też była choroba która rozwijała się przez co dużo pacjentów było zarażonych. Pamiętam też matka tej dziewczynki popłyneła statkiem...
Szukam dramatu z nowszysz o dziewczynie która na końcu zostaje zastrzelona przez kolegów ze szkoły a w filmie dziewczyna pomaga wszystkim jest bardzo wierząca poznaje młodego chłopaka bezdomnego któremu pomaga ale niestety na końcu ona ginie a oni dają pełno kwiatów na jej auto na końcu