Poszukuję w filmu w którym 1 osoba podchodzi do drugiej osoby ( możliwe że to byli dwaj mężczyźni),jest niezreczna cisza ,nagle jeden pyta się drugiego o papierosa i ten drugi odpowiada że też prosi o papierosa gdy nie wie co odpowiedzieć ...
POMOCY , dręczy mnie ta scena od jakiegoś czasu :(
https://www.filmweb.pl/film/Kumple+od+kufla-2013-660703
jest to bardzo dobry film więc serdecznie polecam ;-)
To był film sensacyjny, gdzie jeden z agentów (chyba CIA) był wplątany w jakieś sprawy i jego ścigano. Pamiętam motyw jak on był w autobusie z "zakładnikami", policja przestrzeliła opony, a on kazał wszystkim w autobusie pooklejać szyby, by żaden snajper czy policjant do niego nie wycelował. To był amerykański film z...
więcej
Chyba polski, z lat 80, 90.
Pamiętam tyle, że do sklepu z zabawkami przychodzi ktoś kupić lalkę. Sprzedawca każe poczekać, idzie na zaplecze i długo nie wraca. Klientka chce wyjść, ale drzwi okazują się być zaryglowane. Przez cały film ucieka, by powoli stawać się manekinem. W jednym z pomieszczeń wisiał worek z...
Poszukuje dwóch animowanych produkcji. Pierwszy to film kukiełkowy, ale przeznaczony raczej dla dorosłego odbiorcy w konwencji fantasy i świecie przypominającym daleki wschód. Z tego co pamiętam młody nastepca tronu wyrusza w celu pomszczenia swojego ojca, wiem że był motyw z przemalowywaniem się głównego bohatera bo...
więcejWitam jak w temacie poszukuje horroru. Oglądałam go dość dawno i pamiętam tylko zarys fabuły... Ok akcja działa się prawdo podobnie w Ameryce środkowej lub południowej ,była tam grupka ludzi którzy odwiedzili swoją ciotkę ale jadąc do niej mieli wypadek bo się drogą osunęła (czy była lawina blotna ) i trafili do domku...
więcej
Cześć,
właśnie podjąłem decyzje o ucieczce z filmwebu na inny portal. Przyczyną są reklamy, nie chce mi się już pisać coraz to kolejnych skryptów do greasemonkey albo cudować z ublockerem i adblockiem.
Jaką alternatywę możecie polecić? FDB? IMDB? Może coś jeszcze?