Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuję w filmu w którym 1 osoba podchodzi do drugiej osoby ( możliwe że to byli dwaj mężczyźni),jest niezreczna cisza ,nagle jeden pyta się drugiego o papierosa i ten drugi odpowiada że też prosi o papierosa gdy nie wie co odpowiedzieć ...
POMOCY , dręczy mnie ta scena od jakiegoś czasu :(

https://www.filmweb.pl/film/Kumple+od+kufla-2013-660703
jest to bardzo dobry film więc serdecznie polecam ;-)

To był film sensacyjny, gdzie jeden z agentów (chyba CIA) był wplątany w jakieś sprawy i jego ścigano. Pamiętam motyw jak on był w autobusie z "zakładnikami", policja przestrzeliła opony, a on kazał wszystkim w autobusie pooklejać szyby, by żaden snajper czy policjant do niego nie wycelował. To był amerykański film z...

więcej

Chyba polski, z lat 80, 90.
Pamiętam tyle, że do sklepu z zabawkami przychodzi ktoś kupić lalkę. Sprzedawca każe poczekać, idzie na zaplecze i długo nie wraca. Klientka chce wyjść, ale drzwi okazują się być zaryglowane. Przez cały film ucieka, by powoli stawać się manekinem. W jednym z pomieszczeń wisiał worek z...

Poszukuje dwóch animowanych produkcji. Pierwszy to film kukiełkowy, ale przeznaczony raczej dla dorosłego odbiorcy w konwencji fantasy i świecie przypominającym daleki wschód. Z tego co pamiętam młody nastepca tronu wyrusza w celu pomszczenia swojego ojca, wiem że był motyw z przemalowywaniem się głównego bohatera bo...

więcej

Witam jak w temacie poszukuje horroru. Oglądałam go dość dawno i pamiętam tylko zarys fabuły... Ok akcja działa się prawdo podobnie w Ameryce środkowej lub południowej ,była tam grupka ludzi którzy odwiedzili swoją ciotkę ale jadąc do niej mieli wypadek bo się drogą osunęła (czy była lawina blotna ) i trafili do domku...

więcej

Cześć,

właśnie podjąłem decyzje o ucieczce z filmwebu na inny portal. Przyczyną są reklamy, nie chce mi się już pisać coraz to kolejnych skryptów do greasemonkey albo cudować z ublockerem i adblockiem.

Jaką alternatywę możecie polecić? FDB? IMDB? Może coś jeszcze?

witam, może mi ktoś podpowiedzieć gdzie zgłosić zdublowanie filmu na filmwebie.

Mógłby mi ktoś polecić jakieś fińskie filmy? Byłabym wdzięczna za pomoc :)

Witam. Jak w tytule. Szukam filmu animowanego sci-fi. Akcja dzieje się w kosmosie. Nie pamiętam początku filmu jednak pod koniec dwoje ludzi na jakimś statku kosmicznym "tworzy" jakby to określić nową "Ziemię". Przypuszczam, że to lata 90.
Dziękuję za odpowiedzi.