Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

szukam filmu.

mężczyzna w wyścigu samochodowym walczy o dziewczynę kto ostatni wyskoczy z samochodu przed przepaścią wygrywa. jednak zaplontuje się łańcuszkiem i wpada w przepaść. powraca na ziemię jako Anioł Stróż syna dziewczyny o którą walczył w wyścigu

Film o żydówce, która jest córką bardzo mądrego rabina i by się uczyć udaje chłopaka.
Padają mniej więcej takie słowa:
- mój profesor jest bardzo mądry. Dla każdego pytania znajdzie dziesięć
- a mój ojciec ma dziesięć pytań dla każdej
proszę o pomoc!

Szukam filmu chyba USA, pamiętam bardzo niewiele. Kobiece ginie mąż z dzieckiem z synem, może pozoruje śmierć? kojarzę coś o pożarze domu, że niby z dzieckiem giną w pożarze. W jakiś sposób kobieta dowiaduje się, że mąż żyje i wraz z synem ma się dobrze więc podąża jego śladem. Pamiętam scenę jak go obserwuje i...

Szukam filmu sci-fi Najeźdźca "Invasor", który był kiedyś emitowany na TVP2. Mniej więcej 1996-1998. Nie wiem czy byłaby szansa odnaleźć go w Internecie, i obejrzeć on-line. W każdym razie film rozpoczyna się sceną, w której zlokalizowano niezidentyfikowany obiekt latający, jaki wylądował na Ziemi. Po przybyciu na...

Może ktoś z was poleci film podobny do strefy ciszy?
Najlepiej polski ale moze tez byc zagraniczny

Zieram info i statystyki do prezentacji zaliczeniowej na studia.Potrzebuję waszych ulubionych/najważniejszych dla was filmów z danego roku w okresie 2000-2018. Także jakby ktoś miał chwilę to proszę o wypisanie w takiej formie:
2000 - Przekręt
2001 - Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
2002 - Miasto Boga
2003 -...

więcej

Czy wiadomo kto zagra Barbie Anne Hathaway czy Margot Robbie?

Nie pamiętam aż tylu szczegółów, ale film opowiadał o mężczyźnie, który odszedł na jakiś czas z pracy z powodu śmierci żony. Miał jakieś telepatyczne zdolności (chyba) i potrafił przejrzeć wspomnienia innych ludzi i ta firma zatrudniała osoby z takimi umiejętnościami, by pomagać innym. Odszedł z pracy, gdyż wspomnienia...

więcej

Pamiętam, że był emitowany kilkanaście lat temu na Polsacie w godzinach południowych w niedzielę. Film rozgrywa się w USA w latach 90-tych i opowiada o relacji nastolatki (blondynki) z nowo poznanym chłopakiem (bądź już znali się wcześniej). Dziewczyna jest głucha lecz potrafi mówić, porozumiewa się za pomocą języka...

więcej