Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Nie koniecznie muszą być to westerny, ale konieczne by nie było tam rozbieranych scen.
Wątek złota i wszystko, co się z tym wiąże mile widziane :)
Te filmy już widziałem:
Skarb Sierra Madre (1948)
Złoto Alaski (1960)
Strzały o zmierzchu (1962)
Popierajcie swego szeryfa (1969)Ogród zła (1954)Poszukiwacze złota...

Szukam Westernu
Oglądałem to w latach 90
Kilku kumpli mieli mete w tym samy saloonie
Przy tym samym stoliku
I ktoś ich po kolei zabijał
Potem odstawiał krzesło na blat stołu
Pamiętam że był tam jakiś murzyn pracownik saloonu jego też zamordowano"
Ten zabójca (w przebraniu pastora) mordował ich z zemsty za...

Z gory dzieki.

Szukam filmów kostiumowych lub po prostu czegoś od średniowiecza i rycerzy po królów, dwory i dyplomację. Nie wojenne, miłosne, melodramaty, nie typowe o królu Arturze czy muszkieterach, raczej coś mało znanego albo pokroju "anonimus", "nędznicy". Mile widziani niezbyt znani aktorzy. Z góry dziękuję za pomoc

Czy ktoś wie jakie nosi tytuł film, w którym dziewczyna została zgwałcona - brunetka, z tego co pamiętam wracała do domu i jakiś mężczyzna w zaułku ją zgwałcił, miała ona chłopaka i dowiedział się o tym gdy składała wyjaśnienia policjantom. Więcej niestety nie pamiętam,

Od paru dni szukam filmu, oglądałam go parę lat temu i za dużo nie pamiętam. Pamiętam dobrze początek. KObieta starsza LAT O 40 blondynka bodajże z córką albo koleżanka w knajpie poznaje faceta. Wychodzą razem i lądują u niego w domu na kolacji. Facet jest ogólnie przystojny i dobrze ustawiony. Zakochują się w sobie ,...

więcej

horror erotyczny albo psychologiczny z erotycznymi podtekstami

główny bohater to gdzieś po 40tce lekarz/prawdopodobnie dentysta, ma wizje albo sny z podtekstem seksualnym, pamiętam scenę naga kobieta którą przewierca jakimś wiertłem, w sensie ona chyba wisi albo nawet jakoś w pozie ukrzyżowanej a on/główny bohater...

więcej

Szukam filmu, który oglądałem w dzieciństwie.

Pamiętam, że opowiadał o dwóch braciach (Azjatach). Jeden z nich był muzykiem i grał na skrzypcach, natomiast drugi został gangsterem. Wydaje mi się, że obaj byli również zakochani w jednej kobiecie co ich poróżniło. To był film akcji, chyba z lat 90.

Film prawdopodobnie wojenny . Pamiętam jak jeden z bohaterów opowiada o swoim pierwszym morderstwie cytat m.in wyglądał tak że, "Kiedy zabiłem pierwszego człowieka , ojciec powiedział teraz wiesz kim jesteś, wtedy to nienawidziłem, teraz rozumiem"

Szukam tytułu - wydaje mi się, że chodzi o film, a nie serial. Skojarzył mi sie po zobaczeniu sceny z „Ślepnąc od świateł”, w której Kuba odwiedza w hotelu posła, który jest z dziewczyną. To co mi zapadło w pamięć z filmu, którego szukam to scena w której koleś jest w pokoju z 2 prostytutkami i jedna z nich umiera...