Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

1. To był film anglojęzyczny.
2. Fabuła (tyle zapamiętałem).

Para (może małżonkowie) tracą dziecko przed/przy porodzie, mama dziecko znika. Okazuje się ze za śmierć dziecka ubezpiecziel wypłaca ładną sumkę. Ojciec dziecka zaczyna szukać żony. W poszukiwaniach dociera do teściowej, która okazuje się być...

Tytuł thirlera bodajże z lat 90-tych

1. Film anglojęzyczny.
2. Fabuła (w zasadzie koniec bo tyle tylko zapamiętałem).

Finalna scena: Okazuje sie ze Pani z domu obok nie mogła co się dzieje naprzeciw bo jest niewidoma. Sprawcy bodajże morderstwa chcieli ja zabić bo bohater zasugerował iz jest swiadek bodajze...

więcej

1. To był film anglojęzyczny.
2. Fabuła (tyle zapamiętałem).

Para (może małżonkowie) tracą dziecko przed/przy porodzie, mama dziecko znika. Okazuje się ze za śmierć dziecka ubezpiecziel wypłaca ładną sumkę. Ojciec dziecka zaczyna szukać żony. W poszukiwaniach dociera do teściowej, która okazuje się być...

Jak w temacie. Może znacie jakiś porządny sklep lub sprzedawcę z allegro, który ma dojścia do takich perełek? Nie musi być nawet oryginalny, jakaś reprodukcja.

Film opowiadał o trójce lub czwórce nastolatków z "high school". Jechali vanem i uderzyli w drzewo, obudzili się żywi ale potem zaczynają się dowiadywać że są zombie. Zaczynają jeść surowe mięso i zszywać się zszywaczem. Ogólnie komedia i pamiętam jeden cytat z obiadu kiedy pierwszy raz jedli surowe mięso: "Nie...

2 chlopakow probuje odebfrac cialo zmarlego przyjaciela,zeby spelnic jego ostatnia wole.
Pomaga im jakas dziwczyna i chyba mlodszy brat jednego z nich .Pamietam tez ze na poczatku byli na jego pogrzebie.
Generalnie byl jakis motyw koszulki koszykarskiej tego chlopaka.
Byla tez scena kiedy byli w kostnicy i ktorys z...

więcej

Poszukuje możliwe, że francuskiego lub włoskiego autora, prawdopodobnie kilku filmów krótko metrażowych. Pamietam wydaje mi się, że trzy jego autorstwa. W pierwszym znajdowała się rodzina cała ubrana w lateksowe kombinezony, przypominające ten który nosił Tate z American horror story. Znajdowali sie oni w salonie i...

Wpisujcie się. Może się spotkamy.

Zasady według kreatora i wodzireja tematów zagadkowych i nie tylko-niezastąpionego Montago ;)

1. Odpowiedź z naszym tytułem wpisujemy bezpośrednio pod ostatnim postem, tak by Gra utrzymała jednolity ciąg wypowiedzi.
2. Polskie litery Ą , Ę, Ń traktujemy jako A, E, N. Litery Ć, Ł, Ś, Ż, Ź można traktować dosłownie,...

więcej

Cześć, szukam filmu, który widziałam jakoś mniej więcej 4 lata temu.
Fabuła przebiegała jakoś tak: Na wsi/w małym miasteczku była impreza typu festyn, jakieś święto. Na jej obchodach na scenie śpiewał młody mężczyzna. Który tego wieczoru spotyka dziewczynę, z którą potem się żeni i rodzi im się dziecko. Mężczyzna...