Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Siema, szukam pewnej bajki z dzieciństwa i strasznie nie daje mi to spokoju.
Bajka była typu batman albo spiderman, ale główny bohater nie był tak znany, był to chyba taki zielony koleś z irokezem na głowie, może jakiś jaszczur i on legalnie pracował jako policjant, chyba nawet w mundurze. Jedyne co pamiętam to, że w...

więcej

Hej :) Lubie kino hiszpanskie, dunskie, islandzkie, norweskie, finlandzkie. Ich thrillery, dramaty czy nawet filmy sensacyjne sa niesamowite: zaskakujace zakonczenia, dobrze zagrane, chlodny, nienaturalnie-naturalny zimny surowy klimat i sceneria, twarze ktorych nie kojarzymy z kazdej puszki coli, ciekawe scenariusze,...

więcej

Hejka!
Poszukuje filmu najprawdopodobniej jest to horror lub thriller. Produkcja poniżej 2010 roku. Pamiętam tylko jedną scenę jak dwóch gości , chyba kumple siedzą w jakimś małym pomieszczeniu i grają w kości, rzucają je i w ten sposób wyznaczają sobie jakieś zadanie czy coś takiego. Jest z nimi jakiś koleś i...

Oglądałam go na VHS w latach 90-tych. Film animowany pełnometrażowy. Akcja dzieje się w japońskim mieście (Tokyo?). Dwóch gości na czyjeś zlecenie porywa super nowoczesny czołg (w celach terrorystycznych?) Do odnalezienia czołgu zostaje wysłana policja lub specjalny oddział, który w swoich szeregach ma roboty (pamiętam...

więcej

Cześć,

Od dłuższego czasu poszukuję filmu o nawiedzonym miasteczku w klimacie western horror. Jest tego sporo ale mi chodzi o film w którym główną rolę odgrywał wielki diament który strzelał różowym światłem, potrafił powiększyć żółwia oraz rozpuszczał twarze. Jedną z głównych postaci była jakaś dziwna (może...

Witam jak w temacie czyli ogólnie bohater powraca po latach by się mścić to byście polecili?

Witam, chciałbym prosić o pomoc w odnalezieniu tego filmu ze zdjęcia w linku. https://imgur.com/a/z5hePvf

Uwielbiam filmy Quentina Tarantino, szczególnie "Pulp Fiction". Poszukuję innych filmów o podobnym stylu. Wiem, że takie robi jeszcze Guy Ritchie. Widziałem "Przekręt" i "Porachunki" i podobały mi się. Ale czy są jeszcze jakieś inne filmy a la Tarantino? Czy możecie mi jakieś polecić?

Witam. Szukam filmu z lat ok. 90 samotna matką mieszka nad morzem lub oceanem z synem i przynoszą różne skarby z plaży muszelki patyki itp. wieszają je na ściany pewnego dnia pojawia się w ich życiu facet

Poszukuję tytułów kilku filmów.

1. Pierwszy film oglądałam około 10 lat temu. Był puszczany co chwilę na Tele5 albo Tv Puls. Opowiadał o chłopaku ( około 12-15 lat ) . Chłopak mieszkał z matką i babcią. Uczył się gry na saksofonie. Pamiętam że mieli w szkole jakąś potańcówkę na której tańczył z dziewczyną która mu...

więcej