Ten film oglądałam bardzo dawno temu i był bardzo dziwny. Chodziło w nim o to że dziewczynka przeprowadziła się do innego domu (może do cioci ale sama nie wiem) i w swoim pokoju słyszała dziwne dźwięki z kominka. Poszła do piwnicy i w kominku znalazła pudełko z zębami. Później byli tam jakieś stworki.
Szukam filmów gdzie główni bohaterowie za sobą na początku nie przepadają, a później pod wpływem przeżytych wydarzeń np zbliżają się do siebie . Nie musi to być wątek miłosny,może to być np przyjaźń .
Przykłady...
Witam poszukuje filmów w których relacje małżeńskie/partnerskie są przedstawione w podobny sposób jak w tym filmie :
https://www.filmweb.pl/film/W+pogoni+za+cieniem-1934-91175
Bez sztuczności czy dzisiejszego jakże częstego w filmach hmm " naburmuszenia " ( nie wiem jak to określić inaczej )
Nie musi to być...
Witam, szukam filmu a kojarzę tylko fragment z jakiegoś trailera, może będziecie w stanie mi pomóc.
W w/w trailer że grupka dzieci / młodzieży siedzi w stołówce rodem z amerykańskich szkół, są to dzieci z mocami jak x-meni czy coś w tym stylu i zaczynają się coś kłócić i używając swoich mocy bić itp. Niestety tylko...
Witam szukam tytulu filmu ktory ogladalem dawno temu pamietam kawalek fabuly kiedy dwom badz wiecej przyjaciolom popsulo sie auto i pomogl im Amisz ktory uwielbial sarkazm. Nastepnie nie mieli jak zaplacic za pomoc i naprawe temu Amiszowi. Amisza gral aktor nie wysoki amerykanski aktor prawdopodobnie naturalnie...
Hej! Mam pytanko i może ktoś potrafi pomóc. Oglądałem jako małolat film i nie znam tytułu. Może ktoś z was skojarzy. Film chyba azjatycki.
- Film dzieje się w przyszłości i opowiada o piratach/najemnikach (około 8-10 osób) którzy jakimś statkiem powietrznym lądują na jakiejś wyspie/kompleksie badawczym który dawno...
Jedyna scena jaka pamiętam z filmu, że alkoholik przestał pić i wstawił cały alkohol w akwarium.
Ma ktoś pomysl?
Mam zamiar stworzyć listę filmów podobnych do tego.
Sok z Żuka jest na tej liście pierwszy,co dalej?
Znacie jakieś podobne filmy?
Może coś azjatyckiego?
- Nie jestem pewien czy to film czy jedynie odcinek jakiegoś serialu.
- Był emitowany z dubbingiem lub lektorem w polskiej telewizji po 2005 roku, ale przed 2015.
- Kobieta sprawdzając komórkę partnera dowiaduje się, że on ją zdradza.
- Podejmuje z nim rozmowę. On stwierdza, że to ona go oszukała, naruszając jego...