film z tych typowo tanecznych, raczej nie jest z serii Step up' ani Honey'
główna bohaterka jest czarna ma siostrę albo przyrodnią siostrę czarną z rudymi włosami, nie przepadają za sobą przynajmniej na początku filmu (bo tyle widziałem), klimaty wydają się troszkę bardziej uliczne/społeczne, w porównaniu do Step...
Poszukuje horroru w którym nie będą sobie żałować krwi i drastyczności. Obejrzałam już wiele, jak nie większość horrorów. No ale coś jeszcze możliwe, że przeoczyłam :)
No i takie klimaty jak " grupka przyjaciół ... " też mnie zadowalają czasem.
Jak ktoś mnie zaskoczy czymś czego nie widziałam i na dodatek będzie...
Cześć!
Szukam filmów w stylu Super8, Stranger Things, It i Summer84. Musi być ten klimat lat 80, młodość oraz tajemnica
Witajcie, pomożecie coś? Szukam thrilleru przede wszystkim z klimatem, za wzór mogę przytoczyć tutaj np. Uwolnienie z 1972, pojedynek na szosie z 1971 lub sylwetki na horyzoncie z 1970. Liczy sie dla mnie klimat i atmosfera napięcia. Może być też coś nowszego, pamiętam że widziałem "to nie jest kraj dla starych ludzi"...
więcejNie bardzo pamietam, akcja dzieje się ( może gdzieś w Pakistanie ??) Para młoda bierze ślub, ale ona kocha mężczyznę z dzieciństwa, z którym ucieka. Ojciec po poszukiwaniach oboje ich zabija. Chce go obejrzec a nie pamietam tytułu. Może ktoś coś......
Cześć Mirki,
Pytanie do was: Kojarzycie może tytuł takiego filmu (z lat chyba 80-90) o białych ninja?
Fabuła była taka:
Grupka ludzi (na oko około 20 lat) na wycieczce po lesie wpada w pułapkę. Okazuje się, że mieszka tam gość, który ich wysłał tą grupę na misję odzyskania jakiegoś przedmiotu (waza?). Zawiedli....
Szukam filmu, któryój widział mój znajomy. Opisał go w dokładnie ten sposób:
"Oto co o nim pamiętam:
chyba francuski; głównym bohaterem jest mężczyzna, ma brata, który ma długi u Yakuzy czy innej mafii; mafiozo ma zamiast dłoni taki trójpalczasty hak-pazury; brat chyba okradł własny dom, żeby spłacić dług; ostre...