Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć Wszystkim, potrzebuje pomocy w zidentyfikowaniu pewnego filmu który kiedyś oglądałem i liczę że tutaj sie to uda
No więc tak, to co pamietam wypisze poniżej w punktach, tak będzie chyba prościej się w tym połapać.

- film był dwuczęściowy i w obydwu częściach przedstawione miały być mniej więcej te same...

więcej

Szukam filmu komediowego o czwórce uczniów ( dwie dziewczyny i dwóch chłopaków) którzy trafiają na bezludną wyspę . Zdaje się, że wypadają z łodzi wycieczkowej. Później okazuje się, że na wyspie mieszka jeszcze jakieś małżeństwo czy para która ma radio i wzywa dla nich pomoc

witajcie - czy ktoś pamięta jak nazywa sie film z poznych lat 80-tych (przynajmniej wtedy go ogladalem) o parze co ma wypadek i film jest o tym że niefortunnie nikt nie jest w stanie im pomóc bo wpadli do rowu i cala akcja ma miejsce pomiedzy bohaterami w tym rozbitym samochodzie-jedno z nich a może oboje umierają na...

więcej

-Efektowne bitwy na dużą skalę, które nie trwają przez minutę. Tak czysto hipotetycznie jeżeli film trwałby 2 godziny, to liczyłbym na 30 minut poświęconych na starcie pomiędzy dwiema (lub większą ilością) armiami. Przez cały film wszyscy przygotowują się do epickiej bitwy, a ty mrugasz i już po wszystkim.

-Duża...

Witam,
Mam problem, ponieważ ciągle chodzi mi po głowie film, który obejrzałam z 10 lat temu, ale nie znam jego tytuł. Z fabuły przypominam sobie tyle, że były dwie siostry, które weszły do jaskini i tam starsza stała się zła. Później mlodzsza siostra z innymi ludźmi jej szukała, żeby jej pomóc, jedną z tych osób był...

więcej

Cześć.
Opis będzie dosyć biedny, ale moja kobieta szuka "świetnego filmu, ktory widziała kilka lat temu, ale nie pamięta tytułu". Ogólnie akcja toczy sie w jakiejś szkole (bodajże college czy bardziej jest to jakis kampus) i są drużyny które przygotowują się do jakiegoś tanecznego turnieju z tym że UWAGA jest to jakis...

więcej

Witam
kilkanaście lat temu oglądałem film o piratach,3 odcinkowy jak dobrze pamiętam.W jednej ze scen płynęły 3 statki związane ze sobą łańcuchem

Czy ktoś zna może książkę, w której jest opisana komedia filmowa jako gatunek? Może być opracowanie zbiorcze – np. o historii kina – choć najlepiej gdyby to był osobny tytuł. Mogą być też artykuły. Widzę tego dużo o horrorze, ale o komedii – prawie nic. Potrzebuję do celów naukowych.

Wiem, że w „Kinie niemym”...

szukam filmu sprzed paru lat, nastolatka przylapuje ojca na zdradzie matki, i chce go podpalic ale jakos sie podpalila chatka w ktorej matka lezala chora, obok domu, razem z siostra (ktora zginela w tym pozaze , ale ona nie wiedziala o tym ) knuja plany o tej kochance, i na koncu ona ja zabija, i wraca do szpitala. ;D...

więcej

Witam. szukam filmu. Przytoczę tu jedną scenę, bo nie za bardzo pamiętam całość. więc na przyjęcie do pewnego domu wpada koleś z towarzyszem, który (jak dobrze pamiętam) miał porachunki z panem domu, później na oczach wszystkich zażywa narkotyki i każdego z gości morduje na inny sposób. Np jednemu panu przebija...