Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

użytkownik usunięty

W Polsce dubbingują w zasadzie tylko animacje i filmy fabularne przeznaczone dla młodszego widza (np. "Flubber"). Są jednak na świecie kraje, gdzie dubbingują wszystko, jak leci. Zastanawiam się, czy znacie takie kraje, może w nich byliście, może w nich mieszkacie; jakie jest nastawienie do wszędobylskiego dubbingu? Bo...

więcej

Cześć Wszystkim, potrzebuje pomocy w zidentyfikowaniu pewnego filmu który kiedyś oglądałem i liczę że tutaj sie to uda

jakie znacie oryginały i ich remake ??

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Dzisiaj właśnie odkryłam mocno zastanawiający zabieg, który daje jakąś nadzieję. Otóż przy okazji gdyńskiego festiwalu dowiedziałam się, że inne plakaty pojawiają się w powszechnej dystrybucji, a inne na festiwalu. Te drugie nawiązują do chwalebnej tradycji polskiej szkoły plakatu. W przypadku dwóch filmów:...

W dzieciństwie oglądałam film nie do końca pamiętam całą treść a w zasadzie niektóre momenty była w nim na pewno scena jak dziewczyna bladynka włosy do ramion idzie do szkoły i jej wredni koledzy złośliwie oblali ją wodą z z kałuży ta dziewczyna z tego co pamiętam dla tego szła do szkoły bo spóźniła się na autobus. Po...

więcej

Tylko te filmy mi pasują i godziny w kinie dzisiaj też. Szukam tępej rozrywki bez zbędnych dylematów moralnych, ciekawych postaci itp.

Cześć. Potrzebuje pomocy, szukam filmu w którym dziewczyna na któreś nie wiem które urodziny bodajże dostała świeczki tyle ile miała lat i za każdym razem gdy zdmuchnęła świeczkę spełniało się jej życzenie. Raz zażyczyła sobie chyba lepsza stylówkę , kolejnym razem czerwone auto. więcej nie pamiętam, może ktoś z was...

więcej

Chodzi o to, że jakaś rodzina mieszka w jakiejś dużej posiadłości, niedawno zmarł jeden z jej członków, który był sławny. Przyjeżdża do nich jakiś gość który wygląda na Hiszpana i jedna z kobiet z posiadłości wpada mu w oko. Potem ma jakiś wypadek ale za dużo nie pamiętam. POMÓŻCIE