Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, od kilku lat chodzi mi po głowie pewien film który widziałem i nigdzie nie mogę go znaleźć. Mianowicie obcy planują inwazję na ziemię, na początku wysyłają 5 pocisków na największe miasta (Moskwa, Pekin, Nowy York, Sydney i jakieś miasto jeszcze). Ludzkości udało się zestrzelić te pociski, natomiast ostatnia...

Witam. Jakie filmy o środowisku narkomanów polecacie? Zależy mi na filmach ciekawych i dobrych.

Z tych co oglądałem to:

Requiem dla snu (ofcurse)
Transporting
Las Vegas Parano
Candy
Przez ciemne zwierciadło
Skrawki

Czekam na propozycje ;)

Sceny, które zapamiętałam jako mała dziewczynka.
1. Spiralne schody w wielkim domu, a na podłodze domek, wieża albo coś zbudowanego z kart. W filmie był motyw autystycznego dziecka. Prawdopodobnie była też jakaś scena ze szklarnią, niestety nie mam pewnośći.
2. drugim film: Scena w pokoju, kameralne światło. Kobieta...

więcej

Znacie jakieś wstrząsające, poruszające filmy? Najlepiej na faktach. Będę wdzięczna za tytuły. Z góry dzięki!

Lista

Witam, szukam kilka starych filmów i bajek, może ktoś będzie kojarzył :)

1. Film o małych statkach kosmicznych, około metr średnicy może. Akcja działa się gdzieś w mieście większość scen chyba była w nocy. Chodziło chyba o zepsucie jednego ze statku i szukanie do niego części.

2. Film o małym kosmicie coś jak ET...

więcej

Cześć. Poszukuje filmu, który oglądałem kilka lat temu. Kobieta opowiadała w nim historie swojej śmierci. Mąż został oskarżony o jej zabójstwo, chyba otrucie lekami jak dobrze pamiętam. Pamiętam, że była taka scena, że ta kobieta leży w łazience i leje się woda. I na końcu po uniewinnieniu ten facet był w jakimś...

Witam szukam filmu z lat 90 akcji kina b pamietam poczatek chlopak cwiczy na drazku potem dowiaduje sie osmierci ojca w domu ojca rozpina sie lanczuszek i przez przypadek za pomoca medalika odkrywa tajna piwnice potem walczy z terorystami punkami pamietam ze ich przywudca to wygladal jak tranwestyta

Co pamiętam z filmu :
- na statku podajrze, byli ludzie którzy myśleli że jak będą wylosowani to zostaną wysłani na inną planetę planetę marzeń
-pamiętam też dziewczynę i chłopaka którzy grali w jakąś grę i chłopak przegrał
-chłopak odkrył że na tym statku tworzą ludzi
-chłopak czy tam dziewczyna był/była światkiem...

więcej

oglądałam go z rok temu, ale nie mogę sobie w ogóle tego przypomnieć
uczennica zakochana jest w nauczycielu (z tego co pamiętam to rysowała bardzo ładnie i miała chyba depresję) na koniec filmu zjada zatrutą babeczkę, którą sama sobie przygotowała i umiera