Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Poprosiłbym o jak najwięcej tytułów dobrych filmów (trzymających w napięciu, nie komedii), w których pojawia się taki ogólny motyw: zwykły, szary człowiek przez przypadek zostaje wplątany w jakąś wielką aferę, spisek, sprawę kryminalną, rozgrywki między gangsterami czy mafijne porachunki lub coś podobnego jak w...

więcej

Szukam starego czarno - białego filmu o ucieczce z więzienia.
Pamiętam, że gość wydrapuje prawdopodobnie w drewnianych drzwiach celi dziurę łyżką.

Witam wszystkich.
Od kilkunastu lat poszukuję pewnego filmu o ucieczce z więzienia.

Film oglądałem kilkanaście lat temu w telewizji (film w kolorze). Rok produkcji na pewno poniżej 2000. Jedyne co pamiętam, to to, że w więzieniu siedział facet, który próbował uciec przy użyciu liny zrobionej ze wstążek, którymi...

więcej

Ukrywający się recydywista z kobietą uciekli na teren po jakiejś katastrofie jądrowej - na koniec go wytropili. Motyw charakterystyczny: koń o jakiejś maści pojawiający się kilka razy pod koniec filmu jest biały.
Jakieś pomysły? ;) Z góry dzięki

pamietam tylko poczatek filmu,jakas dziewczyna stala w lazience i pojawil sie pająk na podlodze,a za kilka sekund następne

oglądałem film https://www.filmweb.pl/film/The+Domestics-2018-785565 i skomentuje to tak skopuje nie chce mi sie pisać odnowa "Film dobry tylko widać ze ma wiele powiązań z grą fallout, ta sama piosenka w tle taka jak jest w grze fallout, w grze fallout łowcy niewolników ubierali obroze niewolnikom tutaj jest to samo...

więcej

Ejj hej hej od bardzo długiego czasu szukam filmu. Zależy mi żeby go znaleźć, bo jak byłam mała to płakałam po obejrzeniu,że zadnego więcej horroru nie obejrze. To był horror o grupce ludzi ,którzy znaleźli taki dziwny budynek w którym był typek z takimi pszyssawkami na ciele i w tym filmie jest opowiedziana jego...

Tutaj możecie opisywać filmy, które kiedyś obejżeliście, lecz nie pamiętacie tytułu. Może ktoś miły się podzieli swoją wiedzą i poda tytuł. Sam potrzebuje takiej pomocy. Szukam filmu, który jest o chłopcu, któremu zmarł brat, lecz nie wiadomo gdzie on jest. Wtedy chłopiec wyrusza odnaleźć martwego brata wraz ze swoimi...

więcej

Zna ktoś tytuł filmu gdzie kobieta i mężczyzna zostali wybrani na jakichs strażników mistycznego jakby węża (toczy się to w takiej ala japońskiej/chińskiej kulturze) Fonetycznie nazwa jego brzmiała *Ju ji dżu*. Sceny które pamiętam to jak wąż zjada w zoo słonia i widzi to strażnik która trafia do szpitala. Później...

pamietam,ze dzin prawdopodobnie byl niebieski,a aladyn powiedzial do ojca narzyczonej,ze wybyduje palac w jedna noc,ten ojciec smial cie zaczal,a jakis sluga tego ojca pozniej ukradl lampe i przeniosl palac gdzie indziej,aladyn ruszyl na pomoc,bo tam byla ta jego ksiezniczka