Hey. Szukam filmu ze skandynawi - prawdopodobne, że Norweskiego lub Szwedzkiego, kręcony najpewniej w 75+ roku. Film raczej opowiada pewną historię, nie jest to sensacja ani kryminał. Pamiętam pierwsze 20minut filmu. Film zaczyna się tym, że mężczyzna bawi się z chłopcem - wnuczkiem(?) na dużej przestrzeni i następnie...
więcejPonawiam temat, lecz w innej formie. Wymieńcie z moją ogromną prośbą filmy i seriale, gdzie akcja głównie toczyła się w lunaparku. Najlepiej tak sprzed kilkunastu-dwudziestu paru lat. Raczej chodzi o coś z gatunku akcji - nie horror.
Mloda studentka wynajmuje(mieszka)ze starszym mezczyzna a sama chyba chodzi na uczelnie i zajmuje sie prostytucja z tego co pamoietam. na koniec filmu ten mezczyzna ja zgwalcil a ona go zabila. pamietam tez ze ona byla taka cicha i nieprzytomna
Witam, jakiś czas temu widziałem w kinie zapowiedz filmu w którym użyty był efekt wyskakujących na ekranie dymków z messenagera lub innego komunikatora. Czy ktoś wie co to za film? Bardzo dziękuje za pomoc :)
proszę o odpowiedzi ludzi nie powiązanych z czytaniem całej serii książek o nim, ani hardkorowych fanów tego uniwersum, raczej ludzi kompletnie niepowiązanych którzy mieli sposobność obejrzeć ten film/y, warto się za to zabierać? w sensie, obejrzeć?
analogicznie żeby ułatwić odpowiedź, sam np. nie jestem fanem...
Witam,
Poszukuję filmu. Jedyne co znalazłam to wypowiedź kogoś innego kto również szukał tego filmu ale nie
dostał odpowiedzi, otóż:
"Kobieta pracowała na jakiejś farmie, wychowując na niej dzieci (coś mi świta, że mogła być ich macochą,
prawdopodobnie wychowywała je samtnie), pewnego dnia kobieta rani się...
Witam, od paru dni chodzi to za mną i nie mogę przestać o tym myśleć.
Kiedyś widziałam film o tematyce holokaustu, który kończył się rozmową, ktoś powiedział coś w stylu "Czy nie uważasz, że to jest dobry moment, by Mesjasz przyszedł?". To nie jest dokładny cytat, ale pamiętam, że bardzo mnie to poruszyło. Google...
Dramta, zdecydowanie wiekowy, czarno-biały, nieanglojęzyczny. Fabuła skupia się na grupie młodych ludzi, którzy zaczynają swoje przestępcze kariery. Główny bohater ma skomplikowane relacje z matką, większość czasu spędza poza domem biorąc udział w coraz poważniejszym zbójowaniu. Pamiętam scenę pobicia/morderstwa...