Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Chyba był francuski. Pamiętam z niego jedną tylko scenę. Żona zdradza męża z jakimś młodym kochankiem patrząc przez okno jak jej mąż, pilot, lata dwupłatowcem po niebie i pisze tam dymem jej imię. Sytuacja powtarza się kilkukrotnie, co jest okazją do regularnych spotkań żony z kochankiem. Za którymś razem żona...

Oba oglądałem jeszcze w latach 90-tych. Jeden jest o żołnierzu, chyba rosyjskim, który w wyniku wypadku podczas kąpieli zostaje sparaliżowany. Drugi opowiada o amerykańskim żołnierzu na misji w jakimś kraju w Afryce, który ratuje czarnego chłopca i ma romans z miejscową lekarką.

Film rozgrywa się w RPA, chłopakowi umiera bogaty ojciec, który stawia warunek uzyskania majątku aby syn pojawił się w Kapsztadzie. Po drodze spotyka dziewczynę i razem spełniają jej marzenia które są zapisane w notesie. Następnie mamy kryzys ale wszystko kończy się happy endem. Film leciał jakiś czas temu na TVP2.
Z...

więcej

Cześć. Poszukuję filmu. Pamiętam tylko tyle, że był w nim mężczyzna, który siedział w barze całą dobę. Przychodzili do niego ludzie, a on spełniał jedno ich życzenie, jeśli wykonali jego zadanie. Proszę pomóżcie.

Oglądałam niedawno film, jego akcja rozgrywa się w dużej posiadłości gdzie pewna bogata kobieta wraz z mężem prowadzi "ośrodek"dla mężczyzn którzy są "świrnięci" po pobycie w więzieniu. Ktoś zostaje zamordowany i na miejscu zbrodni pojawia sie detektów który, "uniewinnia" domniemanego sprawce zbrodni jako że jest prawo...

więcej

Akcja toczy się w Usa, głównymi bohaterami jest dobrze uczący się biały człowiek, a drugi czarny z getta. Podczas nowego semestru, przez pomyłke tego białego wsadzili do klasy gorszej, a czarnego dla wybitnie wykształconych :D na koniec zostają ziomkami, ten biały się zmienia zaczyna nosić się jak czarny, a czarny...

Poszukuję serialu, który oglądałem będąc dzieckiem. Pamiętam, że był on emitowany jakoś z rana. Wydaje mi się, że mogło to być gdzieś około 2005 roku. Na pewno nie był to serial polski. Możliwe, że był niemieckojęzyczny, ale tutaj nie mam żadnej pewności. Opowiadał losy rodziny mieszkającej w jakiejś małej wiosce....

Hej wszystkim !

Przygotowuje napisy do władcy pierścieni i zastanawiam się co sądzicie o zamieszczaniu słów / wyrażeń których nie da się przetłumaczyć ? Czy oglądając film wolicie zobaczyć napisy typu ,,Whoa",,Frodo ?" ,,Mmmm" ,,Arghh" itp. czy wolicie by to zostało pominięte ?

serial dawno emitowany na tvp albo polsacie akcja dzieje sie w sredniowieczu sa czary magia glowny bochater ma dlugie wlosy co tam jeszcze czyba ma albo szukal excalibura walczy z potworami itp z gory dziekuje

https://film.wp.pl/na-planie-filmu-o-amber-gold-mocne-oskarzenia-pod-adresem-pol itykow-6292731249710721a