Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuje tytułu filmu o dziewczynce, która była rozpieszczona i co chwile zatrudniali do niej nową nianię, bo bogaci rodzice nie mieli czasu.

Najbardziej pamiętam scenę kiedy dziewczynka ucieka z domu do jakiegoś wesołego miasteczka i kręci się na filiżankach

Bardzo proszę o pomoc

1. Akcja na początku rozgrywała się w parku - przy karuzeli z ruchomymi figurkami, na których zazwyczaj siedzą dzieci - były puste. Później czarne moce zmieniły bieg wydarzeń i jakaś postać czuła się ponuro.

2. Rozpoczynał się on zawsze zbliżeniem na kryjówkę bohatera z jasnej skały. Zwalczał on zło, które go...

Jest to dosc stary film prawdopodobnie czarno bialy ale nie wiem. Byla to chyba komedia.
Na jakims obszarze ladowalo ufo I wtedy cala elektrycznosc zaczela wariowac, samochody sie zatrzymywaly itd.
Cos mi sie jeszcze przypomina ze zeby Sprawdzic czy jakas osoba nie byla przypadkiem kosmita, ktos wbil jej noz w tylek....

więcej

Jak wyżej. Był tam amerykański albo brytyjski żołnierz, który wziął od zgwałconej przez Serba (chyba) kobiety niemowlę. Pamiętam scenę kiedy podczas egzekucji koło rzeki byli schowani. Kaci zabijali np. młotkiem czy kijem golfowym. Wtedy dziecko zaczęło płakać i on je prawie udusił, żeby nie płakało. Gdy już był w...

Pamiętam że akcja miała miejsce na niezamieszkanych przez nikogo terenach Ameryki. W małej chatce na odludziu żyła kobieta z mężem. Jednak przez chyba Indian bądź bandytów jej mąż zmarł i zostawił ją samą. Kobieta nie znając miejsca w którym się znajduje musiała poradzić sobie na nieznanych terenach.

Czy można ustawić jakieś powiadomienia o interesujących mnie filmach w tv?

Film w miarę nowoczesny (chyba nie więcej jak 6 lat)
Opis:
Film akcja/thriller, facet traci rodzinę, postanawia odnaleźć zabójce na własną rękę (policja jest nieskuteczna). Postanawia zamilknąć do czasu znalezienia sprawcy.
Podczas swoich "przygód" przygarnia psa.
Proszę o pomoc.

Proszę o pomoc poszukuję filmu z godziną w tytule film nazywał się jakoś "11.15" czy jakoś podobnie, ale niestety nie mogę znależć tego o który mi chodzi. W filmie chodziło mniej więcej o to, że wydarzenia z życia różnych ludzi splatały się na godzinę podaną w tytule jeśli ktoś wie co to za film to niech podpowie :)...

więcej

hej. pomóżcie. mam pewien obraz w głowie, który prześladuje mnie od najmłodszych lat. film. i jedyne co pamiętam, że były trzy dziewczynki w granatowych sukienkach. weszły do jakiejś jaskini w górach/w lesie i już nie wróciły. jedyne co pamiętam jeszcze to fakt, że one nie były jedynymi zaginionymi dziewczynkami. film...

więcej

Żeby przefiltrować troszkę propozycję dajcie coś mniej znanego, to znaczy odrzucam od razu wszystkie Incepcje, Batmany, Zielone Mile i wszystko co możecie nazwać klasykiem lub filmem bardzo znanym.
Szukam czegoś świetnego ale żeby tego jednocześnie nie było w top100 czy tam top500 filmweb bo jeździłem po tych listach...

więcej