Poszukuję tytułów filmów, które poruszają tematykę romansu młodej kobiety/dziewczyny z dużo starszym, dojrzałym mężczyzną. Czy ktoś zna jakieś tytuły? Aha, i 'Lolitę' już znam :) i 'Między Słowami' też.
Z tego co kojarzę był to horror. Pamiętam tylko niektóre momenty, ale nie mam pojecia w jakiej kolejności co się stało, dlatego informacje będą podane losowo. W studni została zamknięta dziewczynka i umarła - ta scena utkwiła mi w pamięci najbardziej. Mamę dziewczynki prześladowało inne dziecko, (nie realne, duch czy...
więcejWitam, słyszałem wiele razy o tym jak ludzie mylą rzeczywistość telewizyjną uznając np. seriale za autentyczną sprawę. I w ten sposób aktorzy grający w tych serialach czasami spotykają się z pytaniami ludzi na ulicy "A dlaczego pan zdradził żonę?" jakby to było coś co wydarzyło się w jego życiu prywatnym, lub nawet...
siemka, szukam tytułu filmu, niestety nie znam fabuły, nie pamiętam też kto w nim występował, ale pamiętam że na samym wstępie był genialny tekst:
"żal mi każdego który przed smiercią zobaczy twoja gębę "
film był z lektorem więc może było troszkę inaczej przetłumaczone
z góry dzięki za jakieś info
Kojarzy ktoś może film, w którym pokazana jest próbą przetrwania przez grupę znajomych najazdu (chyba obcych). Film nagrywany jest przez jednego z członka ekipy kamerą (widok z pierwszej osoby).
Ten film był o pwennym nastolatku co przez internet (chyba) poznal dziewczyne. I by ja zaliczyc jedzie samochodem przez kilkaset kilometrow samochodem. NIe pamietam juz, ale chyba jechal z kolega.
P.s o ile sie nie mylę to była komedia.
Ten film ogladalem dawno i juz nie pamietam za duzo, ale chcialbym obejrzec go...
Nie mogę przypomnieć sobie tytułu filmu Była to komedia z lat 80-tych o wojnie w Wietnamie. W dużym skrócie bohaterem filmu był żołnierz fajtłapa.
Fabuła: nastolatek pod wpływem alkoholu spada ze ?schodów. Aby się nie wydało, że pił, kłamie, że pobili go romowie przesiadujący w okolicy kamienicy, w której mieszka. Wybucha fala nienawiści wobec domniemanych sprawców. Ostatecznie chłopak przyznaje się do kłamstwa.
Produkcja ma najwyżej kilkanaście lat (dość...
Podpisywać jak ktoś chce postawić polskie wydanie "Kabaretu" na półce:
https://www.petycjeonline.com/kabaret_1972_na_dvd_i_blu-ray
Witam ;)
Szukam pewnego filmu, w którym przyjazna para w postaci dorosłego faceta i młodej dziewczyny zabijają i mordują (z tego co pamiętam) dla rozrywki, lub po prostu wkurzyają ich ludzie
Od razu mowie ze nie chodzi mi o film "Leon Zawodowiec".
Pamiętam tylko dwie sceny z tego filmu:
1) Owa para siedziała w...