Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Zasady według kreatora i wodzireja tematów zagadkowych i nie tylko-niezastąpionego Montago ;)

1. Odpowiedź z naszym tytułem wpisujemy bezpośrednio pod ostatnim postem, tak by Gra utrzymała jednolity ciąg wypowiedzi.
2. Polskie litery Ą , Ę, Ń traktujemy jako A, E, N. Litery Ć, Ł, Ś, Ż, Ź można traktować dosłownie,...

więcej

użytkownik usunięty

Witajcie poszukuję filmu, który oglądałem jako dziecko. Niestety nie wiele pamietam. Prawdopodobnie była to jakaś baśń albo bajka. Jedyne co pamiętam to że film przypominał bajkę o kopciuszku z tym że wydarzenia miały miejsce na lodzie. Jedyna scena z tego filmu jaka zapamiętałem to scena jak książe wchodzi na lód by...

więcej

Hej . W zasadzie film ten widziałam gdy byłam młodsza więc nie wiem z którego roku może być. Na początku filmu Morderca zabija rodzinę a Córce daje się uciec . Biegnie przez las . Później opiekuje się nią chyba Ciocia . Nie wiem czy Ona przypadkiem nie przestaje mówić . Kurcze mało pamiętam . Może ktoś kojarzy ......

Cześć szukam filmu prawdopodobnie skandynawskiego. Opowiada o rodzinie ,w której dzieci opiekują się chorą matką. Matka obiecała im zapisanie spadku w testamencie. Jednak okazuje się ,że nie jest wcale chora i postanawia nie przepisywać majątku dzieciom gdyż uważa ,że opiekują się nią tylko dla zysku. Z tego powodu...

Hej :) Jakie polecicie seriale w tym klimacie? Obejrzałem już:
How I Met Your Mother
Community
Friends
Big Bang Theory
Nasuwa Wam się na myśl coś podobnego?

Szukam filmu gdzie pod koniec astronauta startuje i traci na chwilę przytomność. Obserwatorzy nie widzą nic specjalnego a on przenosi się na planetę w innej galaktyce. Widzi ocean, księżyce itd.

Witam, poszukuję filmu który oglądałem spory czas temu w telewizji, pamiętam, iż jest to na pewno stary film. Była w nim para złodziei, mężczyzna i kobieta, oraz jakiś bogaty mężczyzna (chyba jakiś biznesmen). Kobieta miała za zadanie rozkochać go w sobie, żeby móc później z partnerem go okraść, ale po czasie...

Hej! :)
Poszukuje filmu, gdzie były przyjaciółki które odkupywały jakieś stare garaże gdzie jak nikt ich nie opłacał to one je kupiły, i odkupiły garaż od takiego faceta który chodził w garniturze i był bardzo elegancki ale gdy dowiedział się, że ktoś kupił jego garaż to się wkurzył, i je zaczął szukać i gdy je...

Witam, jestem nowy na forum więc z góry przepraszam jeśli to nie ten dział.
Od paru dni poszukuję filmu, ale niestety bez skutecznie. Mam nadzieję, że dzięki wam się uda, także z góry dziękuje za pomoc. Postaram się jak najdokładniej opisać to co pozostało w mojej pamięci z filmu, którego widziałem parę lat temu....

szukam tytułu filmu, w którym koleś zabił córkę pewnej rodziny, pamiętam, że na stole stał jakiś łabędź z lodu, potem matka zamordowanej córki śledziła tego kolesia w końcu go ukatrupiła.