Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć,

Szukam filmów w których występuje motyw "małżeństwa z przymusu".

Przykładowo, młoda kobieta imieniem Joanna musi wyjść za faceta imieniem Abdul,
ponieważ ich rodziny robią wspólne interesy i ślub przyniesie korzyści dla obu stron.

Typowy motyw swatania.

Czy jesteście w stanie podać mi jakieś...

jak się nazywa ten film ?

Pamietam, ze dziewczyna wbijala sobie mocno paznokcie w dłonie az do krwi.

Witam. Jestem zapalonym fanem wszelkiego rodzaju thrillerów lecz jeśli chodzi o jeden za Chiny nie mogę sobie przypomnieć tytuły. Co gorsza pamiętam tylko urywki a chciałbym go oglądnąć go w całości. Pamiętam tylko scenę walki w której zły charakter (długie włosy, kaprawe oczy) strzelał czymś w rodzaju dysków cd z...

Witam, przypomniała mi się pewna scena i nie bardzo mogę ją połączyć z konkretnym filmem. To znaczy mam pewne podejrzenia, wydaje mi się, że to może być z jakiegoś Bourne'a ale nie jestem pewna (jeżeli Bourne to która część?).
Rozmowa przez tel, jeden gościu jest obserwowany przez drugiego. Obserwator karze temu...

..Poszukuje filmu , oglądałam go już dawno więc nie wiele pamiętam
więc
Kobieta przyjeżdża z córką do jakiegoś małego miasteczka to miasteczko trochę dziwne to miasteczko bo rządził tam ksiądz jego myślą było że jak zabieleje swoich parafian to ich zbawienia i kazał im skakać z skały do wody, Może cos pokręciłam...

więcej

To nie będzie łatwe, ale zapraszam do zabawy.
Szukam filmu (mógł być to miniserial) - historyczny bądź kostiumowy, ciężko sprecyzować epokę, ale w każdym razie konie, powozy, kobiety w sukniach, wieśniaczki w uboższych strojach.
Jest tam wątek czarnoskórego mężczyzny, prawdopodobnie niewolnika. Pojawia się podczas...

więcej

Czesc
Szukam takiego dość specyficznego filmu. Zaczyna sie tak ze dziewczyne jadaca samochodem zatrzymuje patrol wojskowy w gazowych maskach, chyba. Nastepnie ona jest w domu z dziwna pania ktora ciagle gada przez krutkofalowke, i nie wychodzi z lozka. Dosc czestym motywem jest taka scena ze dziewczynie spadaja,...

Hej , szukam horroru
Pamiętam że było to na pewno w Czarnobylu była tam rzeka lub jezioro było to w lesie były odpady byli nastolatkowie jakiś domek . Pomozcie

Zależy mi na książce, ale z tego, co pamiętam film chyba też był, ale pewności nie mam. Akcja dzieje się w Pakistanie(?). Jakiś kraj, gdzie ludzie są ciemniejszej karnacji. Było to o dzieciach, które plotły dywany. Był wątek z bąblami na rękach, ucieczką. Główny bohater to był jakiś chłopiec, który na końcu umarł....