Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

akcja zaczyna sie na spacerniaku w wiezieniu, facet biega w kółko, klawisz każe iść już do celi, skazany na to że jeszcze jedno okrążenie, po czym kończy je, sprawdza czas na zegarku i idzie do celi w której kontynuuje bieganie na bieżni. Po wyjściu z więzienia napada na banki/sklepy/jubilerów, jeden po drugim, cały...

więcej

Szukam filmu o psie. Oglądałem go parę lat temu. Pamiętam tylko, że pies był duchem nie pamiętam dlaczego i przychodził na dźwięk od gwizdka. Właścicielem gwizdka był gdzieś 12-letni chłopak

poszukuje filmu Gdzie na początku 2 chłopaków jezdzilo (chyba) po opuszczonym budynku, Była z nimi dziewczyna, potem Ta dziewczyna musiala wybierac po miedzy szkoła (chyba w internacie) a tancem albo akrobatyką gdzie mieli tam układy
strasznie słabo go pamiętam

Jest to film produkcji francuskiej, gdzie główna postać była pisarzem i została porażona prądem/piorunem, po tym zdarzeniu dostaje rozdwojenia osobowości, w tym filmie również występuje policjant karzeł.

Dzień dobry,
Poszukuję filmów osadzonych w czasach Imperium Brytyjskiego, w szczególności w koloniach brytyjskich. Filmy podobne do takich tytułów jak: "Człowiek, który chciał być królem" i "Gunga Din".
Dzięki za pomoc :]

Czesc
Szukam filmu o pani (blondynce) psychiatrze leczonej w psychiatryku ktora straciła pamięć w wypadku samochodowym ktory spowodowała, w tym wypadku ginie jej maż. Ów psychiatrykiem tak naprawde zarzadzają jej pacjenci którzy zabili personel i sie pod nich podszywaja
Ps nie jest to "Gothica"

Szukam filmu, w którym kobieta zdradza swojego mężczyznę. Byle nie komedie. Bardziej chodzi mi żeby te filmy były smutne/wzruszające/bolesne. Jakieś propozycje?

Dobry wieczór;
Proszę o pomoc, szukam filmu, którego akcja rozgrywa się w Afryce i w Berlinie podczas II Wojny Światowej. Oficer armii Romla zostaje ranny i trafia do szpitala, stracił wzrok. Jego podwładny jedzie na krótki urlop do Berlina. Ten oficer prosi go by odwiedził jego żonę. Tak się dzieje, ta jednak go...

więcej

Zasady według kreatora i wodzireja tematów zagadkowych i nie tylko - niezastąpionego Montago ;)

1. Odpowiedź z naszym tytułem wpisujemy bezpośrednio pod ostatnim postem, tak by Gra utrzymała jednolity ciąg wypowiedzi.
2. Polskie litery Ą , Ę, Ń traktujemy jako A, E, N. Litery Ć, Ł, Ś, Ż, Ź można dosłownie...

Oglądałam ten film ok. 9 lat temu. Rożne dziwne rzeczy dzieją się w mieszkaniu tej kobiety. Ktoś ewidentnie chce ja stamtąd wykurzyć. Pozniej chyba okazuje się, ze to te dziadek.