akcja zaczyna sie na spacerniaku w wiezieniu, facet biega w kółko, klawisz każe iść już do celi, skazany na to że jeszcze jedno okrążenie, po czym kończy je, sprawdza czas na zegarku i idzie do celi w której kontynuuje bieganie na bieżni. Po wyjściu z więzienia napada na banki/sklepy/jubilerów, jeden po drugim, cały...
więcejSzukam filmu o psie. Oglądałem go parę lat temu. Pamiętam tylko, że pies był duchem nie pamiętam dlaczego i przychodził na dźwięk od gwizdka. Właścicielem gwizdka był gdzieś 12-letni chłopak
poszukuje filmu Gdzie na początku 2 chłopaków jezdzilo (chyba) po opuszczonym budynku, Była z nimi dziewczyna, potem Ta dziewczyna musiala wybierac po miedzy szkoła (chyba w internacie) a tancem albo akrobatyką gdzie mieli tam układy
strasznie słabo go pamiętam
Jest to film produkcji francuskiej, gdzie główna postać była pisarzem i została porażona prądem/piorunem, po tym zdarzeniu dostaje rozdwojenia osobowości, w tym filmie również występuje policjant karzeł.
Dzień dobry,
Poszukuję filmów osadzonych w czasach Imperium Brytyjskiego, w szczególności w koloniach brytyjskich. Filmy podobne do takich tytułów jak: "Człowiek, który chciał być królem" i "Gunga Din".
Dzięki za pomoc :]
Czesc
Szukam filmu o pani (blondynce) psychiatrze leczonej w psychiatryku ktora straciła pamięć w wypadku samochodowym ktory spowodowała, w tym wypadku ginie jej maż. Ów psychiatrykiem tak naprawde zarzadzają jej pacjenci którzy zabili personel i sie pod nich podszywaja
Ps nie jest to "Gothica"
Szukam filmu, w którym kobieta zdradza swojego mężczyznę. Byle nie komedie. Bardziej chodzi mi żeby te filmy były smutne/wzruszające/bolesne. Jakieś propozycje?
Dobry wieczór;
Proszę o pomoc, szukam filmu, którego akcja rozgrywa się w Afryce i w Berlinie podczas II Wojny Światowej. Oficer armii Romla zostaje ranny i trafia do szpitala, stracił wzrok. Jego podwładny jedzie na krótki urlop do Berlina. Ten oficer prosi go by odwiedził jego żonę. Tak się dzieje, ta jednak go...
Zasady według kreatora i wodzireja tematów zagadkowych i nie tylko - niezastąpionego Montago ;)
1. Odpowiedź z naszym tytułem wpisujemy bezpośrednio pod ostatnim postem, tak by Gra utrzymała jednolity ciąg wypowiedzi.
2. Polskie litery Ą , Ę, Ń traktujemy jako A, E, N. Litery Ć, Ł, Ś, Ż, Ź można dosłownie...