Za PRL mieliśmy spore grono aktorów, którzy umieli grać i często robili to w wybitny sposób, a teraz możemy mówić jedynie wąskiej grupie dobrych aktorów.
Stąd moje pytanie co się takiego zmieniło, że tak drastycznie spadł poziom polskiego aktorstwa?
Taki tytuł pamiętam wyświetlano go w szkołach w latach 1972-1975. Akcja dzieje się w czasach "balonowych" , gdzie kilku chłopców kradnie balon z jakiegoś pokazu i wyrusza w podróż. Ich przygody i kłopoty (odcinają gondolę by nie wpaść do morza, a w końcu piorun uderza w balon i ulega spaleniu). Tyle pamiętam i proszę...
więcejFilm, w ktorym dziewczyna mieszka sama w duzym domu w dodatku jest głucha i przychodzi facet i ja tam nęka, pozniej zabija jej kolezanke i puka ręką tego trupa w okno.
Witam wszystkich użytkowników, Szukam filmu który oglądałem ok 10 lat temu, film może być starszy. Pamiętam tylko urywki filmu, na wstępie pamiętam mordercę który na imprezie złapał gościa, włożył mu głowę pomiędzy drzwiami od samochodu i trzaskał nimi aż nie stracił przytomności. Później pamiętam że morderca zabijał...
więcejSzukam filmu o transwestycie, który oglądałam parę lat temu. Opowiada o facecie, który poddal się zmianie płci. Gościu miał syna, z którym chyba pozniej wylądował w łóżku. Film bardzo pokręcony ale musze go znaleźć :D
Szukam filmu, gdzie para plus przyjaciel mieszkali razem, później odkryli w mieszkaniu sąsiada, ze jest dziwne urządzenie typu wehikuł czasu. Maszyna ta robiła zdjęcia, nie pamiętam dokładnie o co tam chodziło. Wiem tyle, ze film wprowadził mnie w dziwny nastrój i bardzo chciałabym go odnaleźć. Pomocy !
Mogą być Chasydzi, Arabowie, Afrykanie, Persowie, biali, czarni, zieloni obojętne, może podam kilka przykładów z tego co obejrzałem ;-)
szukam czegoś w stylu: Obca, Mustang, Pogorzelisko, Droga Halimy, ale też bardziej współczesne np. Wypełnić pustkę, Felix i Meira, filmy nie koniecznie muszą się jakoś skupiać na...
Kiedys dawno temu ogladałam film :) z fabuły pamietam, że był o jakiejs piosenkarce i jakis koles(chyba psychofan) ją chcial porwac czy cos i na ochroniarza(?) Wynajeli jej jej bylego faceta. Film z początku lat 90tych lub konca 80 tak myśle. Kojarzy ktos cos moze? Bylabym wdzięczna za pomoc :)
Witam,
w temacie porozmawiamy sobie o polskim kinie i aktorach tego okresu.
Najlepszy film: "Śluby ułańskie"
Najlepszy aktor: Aleksander Żabczyński
Najlepsza aktorka: Stanisława Angel-Engelówna