Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Dzień dobry,
Poszukuję filmu, który przedstawiał losy młodego mężczyzny odsiadującego karę w więzieniu, oraz jego ucieczki i dalszych planów. Co istotne - główny bohater miał ksywę MOL. Z tego co pamiętam film jest czarno-biały, ale nie jestem pewna czy całość, czy tylko epizody. Kojarzy mi się (ale także nie jestem...

więcej

Jak w tytule. film opowiadał historie dziecka, które było ofiara przemocy w rodzinie, które zostało oddane do czegoś w stylu domu dziecka. Ważnym wątkiem w filmie była tez wioska dziecięca, lub fundacja założona przez dwie amerykanki. Z filmu pamiętam jak amerykanki koncertowały dla amerykańskich żołnierzy w Japonii...

więcej

Witam. Poszukuje filmu chyba z przełomu lat 80 90 - tych opowiadającym chyba o misji bądź szkole afrykańskiej gdzie śpiewały afrykańskie dzieci. Wiem, że może mało precyzyjne pytanie ale tylko tyle pamiętam. Z góry bardzo Dziękuje

Ostatnio mi przemknęło przed oczami zdjęcie pewnej aktorki i zastanawiam się jakie jest jej nazwisko. Zdjęcie z przed kilku lat: krótkie blond włosy, pieprzyk nad kącikiem ust, wiek około 55 lat.

Kojarzę, że grała w serialach...

...wypiła jego proszki na sen
I to był pierwszy raz, kiedy miał spokój w domu.
Potem jej dodawał te proszki specjalnie, ubierał ładnie i kładł obok siebie na łóżku

Kompletnie nie pamiętam w czym to było.
Pomożecie? :-o

Szukam filmu, niestety nie pamiętam tytułu. Grupa najlepszych zabójców zostaje uwięziona w pomieszczeniu. Każdy otrzymuje swój numer. Muszą ze sobą wzajemnie walczyć. Udaje im sie wydostać z pomieszczenia. Jest tam też dziewczyna która wie jak sie stamtąd wydostać, bo jej brat też tam był. Jest też facet który mówi do...

więcej

Już od dłuższego czasu poszukuję filmu, którego rok produkcji strzelam między 2005-2016. Niestety, nie pamiętam nawet z jakiego był kraju.

Film rozpoczyna się sceną gdzie pewien mężczyzna zbiera rośliny rosnące nad rzeką. Następnie na bazie korzeni tych roślin tworzy kapsułki (w nich albo jest specyfik, który...

Czesc. Szukam filmu niestety nie znam zadnych aktorow. W filmie grala dwudziestoparoletnia blondynka ktora (chyba) wprowadza sie do nowego domu jednak ktos probuje ja stamtad wyrzucic (wybija szyby itp.) uwaza ze to jakis starszy sasiad (byla tam scena w ktorej ona zatrzymuje go w samochodzie i krzyczy na niego) na...

Oglądałem w dzieciństwie. O jakichś 2 dzieciach co były gdzieś ma zimowych terenach. Walczyły o życie i dziewczynka umarła, A chłopak potem chował się przed niedźwiedziem polarnym w jakiejś chatce. Plus chłopak jadł jeszcze niebieski ketchup.

Oglądałem w dzieciństwie. O jakichś 2 dzieciach co były gdzieś ma zimowych terenach. Walczyły o życie i dziewczynka umarła, A chłopak potem chował się przed niedźwiedziem polarnym w jakiejś chatce. Plus chłopak jadł jeszcze niebieski ketchup.