Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu wydawało mi się że ten film to Omen 3 albo późniejszy jednak w filmie który kiedyś oglądałem była walka dobrego dziecka ze złym - powiedzmy walka Anioła z diabłem - pamietam że jedno dziecko wyrządzały krzywdy a drugie broniło od złego - proszę o pomoc i z góry dziękuje .

Szukam filmu o ochroniarzach z klubu nocnego film o mafi czy gangsterach jedna scena opowiada o tym jak jeden ciemnoskóry któty mieszka z matką w rudej lub pomarańczowej kurtce chyba skórzanej jest torturowany przez innych gangsterów w domu i młotkiem łamią mu kolana w zemście nie pamiętam za co film raczej stary 2000...

więcej

Akcja filmu toczyła się podczas drugiej wojny w Italii - z filmu nie wiele pamietam - ale było to chyba na Sycyli, było tam chyba jakieś mieszkanie na górze w kamiennicy w której mieszkała ostatnia dziewica , byli tam też chyba amerykańscy żołnierze którzy sprawdzali czy jest dziewicą wkładając palec w… wiec kolejka...

więcej

Coraz częściej zdarza się w telewizji dochodzi do sytuacji, gdy dwie stacje współpracują\konkurują z sobą wyświetlając powiązane a czasem te same filmy. Uznałem, że warto takie sytuacje odnotowywać.
Dziś:

Polsat Film 21:00 -"Blade Runner 2049" (wczoraj o 23)
TNT 23:10 - "Blade Runner"

Obu na raz nie da się...

więcej

Witam, szukam filmu, akcja dzieje sie w 'muzeum' gdzie eksponatami są rejestry ludzi skazanych na śmierć. Dziewczyna próbuje nawiązać kontakt z eksponatem, który codzinnie ginie na krzesle elektrycznym

Poszukuję film z lat 90 o nawiedzonym zamku / domu gdzie była dziewczyna młoda. Film nie był horrorem tylko fantasy raczej z tego co pamiętam. Mam wrażenie że powstało swego dwa takie filmy opowiadające tę samą fabułę. Kurcze naprawdę nie mogę sobie nic przypomnieć z tego filmu co byłoby charakterystyczne. Oglądałem go...

więcej

Czy ktoś zna jakiś film, dokumentalny, reportażowy, fabularny (widziałem Persjego Jeksona i filmy z Sam Worthington) albo reportaży o mitologi greckiej. Powinien zawierać narodziny Kronosa, armię tytanów rządzących ziemią oraz zjednoczenie bogów na Olimpię.

Witam, szukam japońskiej animacji. Wydaje mi się, że jest to film od studia Ghibli, ale raczej się mylę, bo nie mogę go w taki sposób znaleźć. Z filmu pamiętam młodą dziewczynę, która wychodzi za mąż i po ślubie wyprowadza się do domu męża. Z tego co pamiętam nie ma między nimi za dużo interakcji, film skupia się...

Witam poszukuje francuskiego filmu prawdopodobnie z lat 90 w którym była wiedźmia lub czarownica i był też facet że średnimi włosami. Z tego co pamiętam to ta woedźms owladnela tego faceta a on się w niej zakochał tyle pamiętam. Mam nadzieję że ktoś kojarzy ten film z telewizji... Proszę o pomoc...

cześć
Poszukuję filmu SF obejrzanego w dzieciństwie na vhs produkcja chyba lata 80/może początek 90 pamiętam motyw walk na miecze, pojedynki na pojazdy pustynne napędzane wiatrem dmuchanym w żagle, akcja dzieje się na pustyni, chyba byli też jacyś "półludzie" żyjący w piasku i blondyna która miała źródło wody...