Nie wiem czemu, ale chodzi mi po głowie jakiś odcinek (albo film z Cynthią Rothrock) i znowu mam dziury w pamięci długotrwałej albo mylę z czymś innym. Otóż kojarzy mi się motyw, jak jakaś kobieta została zaatakowana przez dwóch gangsterów. Jeden z nich to Afroamerykanin, a drugi to jakiś inny koleś. Kobieta chyba zna...
więcej
Szukam filmu thiller
Film opowiada o dziewczynie która chodzi na egzaminy poprawkowe swoich kolegów oni ja zabijają kurcze od 2 dni próbuje przypomnieć sobie tytuł ..z góry dzięki
Pierwszy film pochodzi chyba z lat 80-90 -tych
Była w nim scena z Szatanem który w jakimś pomieszczeniu chciał zmusić chyba bohatera do przyciśnięcia dłoni do jakiegoś kamienia w kształcie dłoni. I bohater poszedł do diabła który zamieszkiwał wulkan o prosząc o pomoc. Film ten widziałem mając 11-12 lat a jestem po...
Szczegóły techniczne:
Otóż jest to polski film, z elementami komedii obyczajowej, prawdopodobnie z lat 80. albo wczesnych 90., oczywiście w kolorze. Kolor jednak był słaby, co pozwala mi przypuszczać jego produkcję w latach 80. albo była to wina złego nagrania, kiepskiej kopii. Emitowany w telewizji (TVP Polonia),...
Jaki film ostatnio zrobił na was mocne wrażenie z tych gatunków Kryminał,thriller,komedia,gangsterski co polecicie ?
Szukam lekkich, wakacyjnych filmów/miniseriali, takich raczej młodzieżowych, z wątkiem romantycznym, ale nie jakichś prymitywnie głupkowatych komedii.
Coś w stylu:
"Dziewczyna z Patong" (2014)
"Tej nocy będziesz mój" (2011)
"Przyciąganie" 1 i 2 (2017 i 2019)
"The Kissing Booth" 1 i 2 (2018 i 2020), trójki nie...
Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego 9/10 osób które wystawiają filmowi Agnieszki Holland 1/10 bez oglądania, pod hasłem walki z Putinizmem i rosyjską propagandą, to użytkownicy którzy najbardziej angażują się na forum (zwłaszcza w dziale newsów) w antyukraińską, antyunijną, antynatowską i antyzachodnią narrację?...
Glowna czesc fabuly dzieje sie w domu i otacza go tylko biala przestrzen. Z czasem zaczynaja znikac ludzie i przedmioty w domu, a zostaje tylko bialy obraz. Moze ktos pamieta tytul.
Witam. Szukam filmu dość chyba starego, w którym jacyś ludzie prowadza kino i zaczyna sie to kino sypac, w pewnym momencie wysiadl im dzwiek i zaczynaja podstawiac glosy do filmu ktory puszczaja za aktorow. Film traktuje o grecji zdaje sie, zeus, herkules i tak dalej. Jest to komedia. dzieki
drugi film tez dosc...