Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Oglądałem ten film w dzieciństwie lata 2003-2010. Kojarzę, że chyba puszczali to na święta.

Film był o dzieciach które znalazły świat pod ziemią. Mieszkają tam postacie (chyba zielone). Pamiętam scenę, że one w nocy wyszły na powierzchnię i buszowały po domu, szukały jedzenia, a na końcu zostawiły po domu takie...

Witam chciałabym kiedyś obejrzeć ten film. Czytałam recenzję, yakuza chroni się na wsi, tam zajmuje się kucharzeniem i pomocą samotnej kobiecie z dzieckiem. Potem powrót i oczywiście rozpierducha :) nie mogę znaleźć tytułu, może ktoś zna?

Szukam filmu, w którym młody chłopach zaprzyjaźnia się z dziewczyną z sąsiedztwa. Razem chodzą po lesie i wymyślają fantastyczny świat. Pewnego dania on jedzie z nauczycielką do miasta na wystawę (chyba) a gdy wraca to okazuje się, że jego koleżanka miała wypadek śmiertelny.

Może ktoś wie co to może być za film?

szukam filmu który leciał jakieś 5/6lat temu w tv...na Polsacie chyba. Opowiada historie dwojga młodych ludzi, którzy są uzależnieni od heroiny. są oni głównymi bohaterami, są w sobie zakochani. Ona w jednej scenie ze strzykawka w ręku mówi "teraz już zawsze bdmy razem" Dziewczyna brunetka, lat 18/19 wciąga grzecznego...

więcej

Jakiś czas temu oglądałem komedie. Prawdopodobnie było to na którejś platformie streamingowej. Jedyna charakterystyczna scena, którą pamietam to, że bohaterowie uciekali z willi, albo ją okradali. Uciekali kabrioletem i przejechali przez bramę tej willi.
Dziękuje za pomoc

W którym historia jest ukryta dla kolejnych pokoleń, ale żeby nie przepadła jest przekazywana jednemu wybranemu dziecku, którego praca polega właśnie na tym - zapamiętywaniu przeszłości. Od momentu objęcia tej funkcji, obowiązuje je milczenie. Główny bohater jednak się buntuje, choć nie pamiętam, co z tego wychodzi. Na...

więcej

Oglądałem go dawno temu, film był po francusku albo włosku o młodym chłopcu i dziewczynie, którzy uciekli razem (chyba do Paryża?), ponieważ ich rodzice nie chcieli, żeby byli razem. Uciekli do tego miasta, aby pocałować się o dokładnej godzinie pod jakimś mostem. Film się skończył tym, że dziewczyna wyjechała.

Cześć wszystkim
Pamiętam jedną scenę z filmu gdzie akcja działa się gdzieś na dalekim wschodzie, ludzi przemycali statkiem i podczas podróży zatruwali ich jakimś pasożytem który później ich zabijał, ludzie byli wykorzystywani jako inkubatory do wylęgu tych pasożytów
Z tego co pamiętam ten pasożyt, przypominał...

Witam, od pewnego czasu chodzą mi po głowie urywki z bajki, którą oglądałem w latach 90 na VHS z wypożyczalni kaset i nie mogę sobie przypomnieć jej tytułu - pamiętam tylko że akcja działa się w miasteczku "na dzikim zachodzie" i że o północy miał dojechać do stacji kolejowej w miasteczku pociąg z duchami (upiorami,...

więcej

Szukam filmu o małżeństwie które dostaję dom chyba po babci napweno kiedyś tam robili egzorcyzmy mąż wyjeżdżą żona zostaje sama coś ja straszy idze do księdza ślepego ksiądz przychodź demon nalewna mu herbatę na końcu zalepiają dzwi woskiem proszę o pomoc