Oglądałem ten film w dzieciństwie lata 2003-2010. Kojarzę, że chyba puszczali to na święta.
Film był o dzieciach które znalazły świat pod ziemią. Mieszkają tam postacie (chyba zielone). Pamiętam scenę, że one w nocy wyszły na powierzchnię i buszowały po domu, szukały jedzenia, a na końcu zostawiły po domu takie...
Witam chciałabym kiedyś obejrzeć ten film. Czytałam recenzję, yakuza chroni się na wsi, tam zajmuje się kucharzeniem i pomocą samotnej kobiecie z dzieckiem. Potem powrót i oczywiście rozpierducha :) nie mogę znaleźć tytułu, może ktoś zna?
Szukam filmu, w którym młody chłopach zaprzyjaźnia się z dziewczyną z sąsiedztwa. Razem chodzą po lesie i wymyślają fantastyczny świat. Pewnego dania on jedzie z nauczycielką do miasta na wystawę (chyba) a gdy wraca to okazuje się, że jego koleżanka miała wypadek śmiertelny.
Może ktoś wie co to może być za film?
szukam filmu który leciał jakieś 5/6lat temu w tv...na Polsacie chyba. Opowiada historie dwojga młodych ludzi, którzy są uzależnieni od heroiny. są oni głównymi bohaterami, są w sobie zakochani. Ona w jednej scenie ze strzykawka w ręku mówi "teraz już zawsze bdmy razem" Dziewczyna brunetka, lat 18/19 wciąga grzecznego...
więcej
Jakiś czas temu oglądałem komedie. Prawdopodobnie było to na którejś platformie streamingowej. Jedyna charakterystyczna scena, którą pamietam to, że bohaterowie uciekali z willi, albo ją okradali. Uciekali kabrioletem i przejechali przez bramę tej willi.
Dziękuje za pomoc
W którym historia jest ukryta dla kolejnych pokoleń, ale żeby nie przepadła jest przekazywana jednemu wybranemu dziecku, którego praca polega właśnie na tym - zapamiętywaniu przeszłości. Od momentu objęcia tej funkcji, obowiązuje je milczenie. Główny bohater jednak się buntuje, choć nie pamiętam, co z tego wychodzi. Na...
więcejOglądałem go dawno temu, film był po francusku albo włosku o młodym chłopcu i dziewczynie, którzy uciekli razem (chyba do Paryża?), ponieważ ich rodzice nie chcieli, żeby byli razem. Uciekli do tego miasta, aby pocałować się o dokładnej godzinie pod jakimś mostem. Film się skończył tym, że dziewczyna wyjechała.
Cześć wszystkim
Pamiętam jedną scenę z filmu gdzie akcja działa się gdzieś na dalekim wschodzie, ludzi przemycali statkiem i podczas podróży zatruwali ich jakimś pasożytem który później ich zabijał, ludzie byli wykorzystywani jako inkubatory do wylęgu tych pasożytów
Z tego co pamiętam ten pasożyt, przypominał...
Witam, od pewnego czasu chodzą mi po głowie urywki z bajki, którą oglądałem w latach 90 na VHS z wypożyczalni kaset i nie mogę sobie przypomnieć jej tytułu - pamiętam tylko że akcja działa się w miasteczku "na dzikim zachodzie" i że o północy miał dojechać do stacji kolejowej w miasteczku pociąg z duchami (upiorami,...
więcej