Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy gdzieś można obejrzeć komedie z tej serii w polskiej wersji tzn lektor lub napisy?

Film widziałem w polskiej telewizji w latach '80. Fabuła opierała się na walce kierowcy uwięzionego w rozbitym aucie, które wypadło z drogi do górskiego potoku. Kierowca został zakleszczony w aucie i bezskutecznie próbował się wyzwolić na różne sposoby. Auto po wypadku nie było widoczne z drogi, natomiast kierowca...

Film jest taką komedią ale też troszkę horrorem. Jest też starszy i widziałam go kilka lat temu w telewizji. Opowiada o kobiecie która wraz z mężem i chyba córką przeprowadziła się do miasteczka. I sąsiadka tej kobiety chciała jej "upszykszć" życie. Np wybiła jej szybę, zostawiała chyba jakieś groźby w liście albo...

Niedawno widziałam zwiastun filmu, który opowiadał o brytyjskim księciu. Aktor był jakby podobny do Bradleya Jamesa z Przygód Merlina. To mało szczegółów, ale wydaje mi się, że premiera będzie w te wakacje.

który film lepszy, lub od którego lepiej zacząć

Utoya czy 22 lipca?

strzelam że coś pomiędzy 2003-2010 - jeśli chodzi o scenariusz, podobny do "Mimowolnie"
De ofrivilliga - wycieczka szkolna autobusowa do jakiejś znanej katedry albo tam gdzie są te duże kamienie Stonehenge, główna bohaterka uczennica rude długie proste włosy, ale bohaterów jest wielu (uczniów tej klasy) i są różne...

Hej. Obyczajowy, trochę o prostytucji, prawdopodobnie węgierski. (nie anglojęzyczny) Jedna ze scen (końcowa) to 3 prostytutki na jachcie robią pod stołem dobrze facetom i nagle podpływa motorówka i ktoś strzela do towarzystwa z kałacha, ktoś tam ginie, nasza bohaterka przeżywa.
Inna scena to jedna dziewczynka (z 10...

więcej

Szukam filmów których akcja dzieje się w szpitalu psychiatrycznym

Witam!
Szukam filmu obyczajowego bądź dramatu, nie mam pewności, bo tylko kawałek mi opisano. Mianowicie rzecz dzieje się w zakładzie psychiatrycznym. Chłopak poznaje tam dziewczynę z blizną na twarzy i to tyle co wiem. Może ktoś kojarzy to proszę o podpowiedź :)

Pamietam tylko zarys fabuły. Małżeństwo z dwójką, lub trójką dzieci. On odchodzi do innej kobiety. Ona zostaje z dziećmi w ich domu ( blisko morza). Ona bardzo cierpi, z czasem godzi się z sytuacją. Postanawia wybudować przy domu kort tenisowy lub basen (nie pamietam), o czym zawsze marzyła i zbliża się z fachowcem od...

więcej