Film widziałem w polskiej telewizji w latach '80. Fabuła opierała się na walce kierowcy uwięzionego w rozbitym aucie, które wypadło z drogi do górskiego potoku. Kierowca został zakleszczony w aucie i bezskutecznie próbował się wyzwolić na różne sposoby. Auto po wypadku nie było widoczne z drogi, natomiast kierowca...
Film jest taką komedią ale też troszkę horrorem. Jest też starszy i widziałam go kilka lat temu w telewizji. Opowiada o kobiecie która wraz z mężem i chyba córką przeprowadziła się do miasteczka. I sąsiadka tej kobiety chciała jej "upszykszć" życie. Np wybiła jej szybę, zostawiała chyba jakieś groźby w liście albo...
Niedawno widziałam zwiastun filmu, który opowiadał o brytyjskim księciu. Aktor był jakby podobny do Bradleya Jamesa z Przygód Merlina. To mało szczegółów, ale wydaje mi się, że premiera będzie w te wakacje.
strzelam że coś pomiędzy 2003-2010 - jeśli chodzi o scenariusz, podobny do "Mimowolnie"
De ofrivilliga - wycieczka szkolna autobusowa do jakiejś znanej katedry albo tam gdzie są te duże kamienie Stonehenge, główna bohaterka uczennica rude długie proste włosy, ale bohaterów jest wielu (uczniów tej klasy) i są różne...
Hej. Obyczajowy, trochę o prostytucji, prawdopodobnie węgierski. (nie anglojęzyczny) Jedna ze scen (końcowa) to 3 prostytutki na jachcie robią pod stołem dobrze facetom i nagle podpływa motorówka i ktoś strzela do towarzystwa z kałacha, ktoś tam ginie, nasza bohaterka przeżywa.
Inna scena to jedna dziewczynka (z 10...
Witam!
Szukam filmu obyczajowego bądź dramatu, nie mam pewności, bo tylko kawałek mi opisano. Mianowicie rzecz dzieje się w zakładzie psychiatrycznym. Chłopak poznaje tam dziewczynę z blizną na twarzy i to tyle co wiem. Może ktoś kojarzy to proszę o podpowiedź :)
Pamietam tylko zarys fabuły. Małżeństwo z dwójką, lub trójką dzieci. On odchodzi do innej kobiety. Ona zostaje z dziećmi w ich domu ( blisko morza). Ona bardzo cierpi, z czasem godzi się z sytuacją. Postanawia wybudować przy domu kort tenisowy lub basen (nie pamietam), o czym zawsze marzyła i zbliża się z fachowcem od...
więcej