Szukam filmu o detektywie, który udaje turystę i zatrzymuje się na kilka dni u pisarza w gorach w domku, którego podejrzewa o zabójstwo. Na końcu filmu okazuje się że zwłoki są w jeziorze,którego wcześniej nie było na mapach geodezyjnych. Czy ktoś może kojarzy taki film ??
Czy są jakieś filmy/dokumenty o tym człowieku? Najlepiej bez cenzury i przemilczania niewygodnych elementów jego życia.
Witam.
Zaczęłam kiedyś oglądać film,pamiętam tylko początek.Dziewczyna uprawiająca boks lub sztuki walki,rzuca tę profesję ,żegna się z przyjacielem i wyjeżdża opiekować się starszą panią.Chciałabym obejrzeć ten film do końca,ale nie pamiętam tytułu.
Proszę o pomoc.
Cześć, szukam filmu (najpewniej parodii), który oglądałem w telewizji X lat temu. Pamiętam tylko motyw przyjazdu policjantów/detektywów na miejsce zbrodni i pytanie o jakieś poszlaki czy odciski palców, po czym ujęcie pokazywało front szopy z ogromnym (jednym) odciskiem palca wielkości drzwi. Wiem, że mało detali, ale...
więcejCześć szukam filmu prawdopodobnie był to thrillerem o szpitalu na jakiejś wyspie prowadzony przez nazistowskiego lekarza który był ideologiem czystej rasy były tam kobiety które selekcjonował jedne z nich się nadawały do rozdania tych dzieci drugie nie jedna z nich ucieka z wyspy i po latach prawdopodobnie chce...
Cześć, kto z Was oglądał film "Śubuk" i mógłby mi odpowiedzieć na pytanie z jakim wynikiem Kuba zdał maturę? Niestety nie dosłyszałam jak oglądałam film.
Witajcie. Mam pytanko, nie mogę sobie przypomnieć tytułu jednej komedii, jedyne co pamiętam to scenę po napisach końcowych albo w trakcie: jeden z bohaterów, obraża się i ucieka z planu filmowego samochodem a aktorzy biegną za nim haha...film/komedia był na 99% w klimacie śedniowiecznym. Myślałem że to może jakaś część...
więcej
Witam
Szukam filmu z gatunku horror o starym dużym lustrze. W miejscach gdzie były niewyjaśnione zabójstwa stało właśnie to lustro. Lustro posiadało jakąś złą moc. Pamiętam tylko ,że brat i siostra próbowali je na końcu filmu zniszczyć ale nie udało im się to, siostra zginęła, przyjechała policja, zabrali jej brata i...
Mógłby ktoś polecić jakiś naprawdę dobry film s-f? Bardzo mi się podobały filmy takie jak
Odyseja kosmiczna (obie części), Planeta Małp, Księżyc, 12 małp, Mój własny wróg.
Kupiłem na Amazionie film na BluRay Asterix i Obelix: Misja Kleopatra, ale okazało się że brakuje tam polskiego dubbingu. Zatem kupiłem na naszym Allegro płytę DVD gdzie taki dubbing już jest. Problem w tym że wersja DVD ma bardzo słaby obraz w porównaniu z wersją BluRay.
Dlatego zgrałem obie wersje na dysk i...